Κόσμος

Ρώσος πιλότος Su-35S στον Πούτιν: «Πήραμε την ουρά όλων των αμερικανικών μαχητικών στη Συρία»

Οι Ρώσοι πιλότοι ήταν πάντα πίσω από τα αμερικανικά μαχητικά κατά τη διάρκεια των εμπλοκών πάνω στη Συρία. Την αποκάλυψη αυτή έκανε Ρώσος πιλότος κατά τη διάρκεια τελετής απονομής βραβείου από τον Ρώσο πρόεδρο Βλάντιμιρ Πούτιν.

«Όταν “συναντούσαμε” τους εταίρους μας από το Δυτικό συνασπισμό, πάντα καταφέρναμε και βρισκόμασταν στην ουρά τους, όπως λένε οι πιλότοι, το οποίο σημαίνει νίκη σε μια κλειστή αερομαχία», δήλωσε ένας εκ των κορυφαίων πιλότων της ρωσικής Αεροπορίας ο Επισμηναγός Maksim Makolin.

Όπως αναφέρουν τα ρωσικά ΜΜΕ, η τοποθέτηση του ρύγχους του αεροσκάφους στη θέση ώρα 6 του αντιπάλου θεωρείται η βέλτιστη θέση για μια αερομαχία, προκειμένου να προβεί στην κατάρριψη του αντιπάλου.

Αυτό γιατί ο επιτιθέμενος έχει την ευχέρεια διάφορων επιλογών, είτε να χρησιμοποιήσει βλήματα, είτε το πυροβόλο του ελέγχοντας πάντα την απόστασή του προκειμένου να μην κάνει overshoot δηλαδή να βρεθεί αυτός μπροστά από τον αντίπαλο.

Ο Makolin  ήταν ένα από τα συνολικά 14.000 στελέχη της ρωσικής Αεροπορίας που έλαβαν διάφορες εύφημες μνείες για την αποστολή τους στη Συρία που διήρκησε περί τα δύο έτη.

«Αυτή η τιμητική διάκριση αντιπροσωπεύει πολύ και σκληρή δουλειά πάνω από την Συρία, ενώ παράλληλα πήραμε εκδίκηση για το θάνατο του ήρωα της Ρωσίας αντισμήναρχου  Oleg Peshkov και όλων των άλλων που δεν επέστρεψαν μαζί μας πίσω στη Ρωσία», πρόσθεσε ο Makolin.

Υπενθυμίζεται πως ο Peshkov ήταν ο πιλότος του ρωσικού βομβαρδιστικού Su-24 που καταρρίφθηκε από τουρκικά μαχητικά στις 24 Νοεμβρίου του 2015. Ο πιλότος κατάφερε να εγκαταλείψει επιτυχώς το αεροσκάφος του, αλλά εκτελέστηκε από τους τουρκμένους αντάρτες κατά τη διάρκεια της καθόδου του στο έδαφος με το αλεξίπτωτο.

Η ρωσική αεροπορική δραστηριότητα στη Συρία κράτησε από το Σεπτέμβριο του 2015 έως τον Δεκέμβριο του 2017 .

Παρά το γεγονός ότι ο δυτικός συνασπισμός ισχυρίζεται πως πραγματοποιεί επιχειρήσεις κατά των τρομοκρατών  στη Συρία εντούτοις έχει πολλές φορές προσπαθήσει να παρεμποδίσει ρωσικά μαχητικά τα οποία βρίσκονταν σε αποστολή βομβαρδισμού της ISIS, όπως έχει καταγγείλει πολλές φορές η Ρωσία.

Τα συμβάντα αυτά στον αέρα συνέβησαν παρά το γεγονός ότι ρωσικές και αμερικανικές δυνάμεις είχαν έρθει σε συμφωνία αποκλιμάκωσης, αλλά οι ΗΠΑ δεν επέδειξαν ιδιαίτερο ζήλο για την αποκατάσταση ενός ασφαλούς διαύλου επικοινωνίας, με τη ρωσική Αεροπορία.

Σε ένα από τα πλέον πρόσφατα επεισόδια ένα μαχητικό Su-35 πραγματοποίησε scramble προκειμένου να καταδιώξει στον ιρακινό εναέριο χώρο δύο F-22 τα οποία εκτελούσαν επικίνδυνους ελιγμούς κοντά σε δύο Su-25 που πραγματοποιούσαν αποστολή βομβαρδισμού τρομοκρατών στις 23 Νοεμβρίου.

Στη διάρκεια της τελετής βράβευσης στο Κρεμλίνο όπου παραβρέθηκαν 600 στελέχη της RuAF  ο Ρώσος πρόεδρος είπε πως οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις πραγματοποίησαν την αποστολή τους στη Συρία με κάθε επιτυχία.

Αναφερόμενος στους 39 συνολικά Ρώσους στρατιωτικούς που άφησαν την τελευταία του πνοή στο πεδίο της μάχης ο Β.Πούτιν είπε:

«Θα θυμόμαστε για πάντα τους συντρόφους μας που έπεσαν εν ώρα καθήκοντος. Σκοτώθηκαν υπερασπιζόμενοι τη Ρωσία, αντιπροσωπευτικό παράδειγμα μιας νέας γενιάς που όλοι πρέπει να έχουμε ως πρότυπο».

https://www.youtube.com/watch?v=j4hNFva_QzU

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Για "κρίση θαλάσσιου πάρκου στο Αιγαίο" μιλούν τα τουρκικά ΜΜΕ - Δένδιας: "Σιγά μην ζητήσουμε την άδεια της Τουρκίας για να ψαρέουμε στις Κυκλάδες" (Βίντεο)

Δύο νέα εθνικά θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο και τέλος στο ψάρεμα με μηχανότρατες εξήγγελε ο Κυριάκος Μητσοτάκης