Ρωσία

Πώς ο Πούτιν είπε «χρόνια πολλά» στους Αμερικανούς ενόψει 2018 χωρίς να… μιλήσει

Στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του, το 14ο ως προέδρου της Ρωσίας, ο Βλαντιμίρ Πούτιν ευχήθηκε στους πολίτες της χώρας «Χρόνια Πολλά». Όπως τόνισε, οι δυσκολίες οι οποίες εμφανίστηκαν το 2016 συσπείρωσαν τους Ρώσους πολίτες, δίνοντας τους δυνάμεις για να πάνε μπροστά στη χρονιά που ακόμη διανύουμε.

Ο Ρώσος πρόεδρος κάλεσε τους συμπατριώτες του να γίνουν λίγο… μάγοι τη νύχτα της Πρωτοχρονιάς και ευχήθηκε σε όλους να προσέχουν τους οικείους τους και να αντιμετωπίζουν με σεβασμό τους γύρω τους.

Ωστόσο, ο Πούτιν δεν ευχήθηκε «Καλή Χρονιά» μόνο στους συμπατριώτες του, αλλά και στους Αμερικανούς πολίτες. Μόνο που τις ευχές του τις έστειλε μέσα από τα πρώτα επεισόδια της σειράς επιστημονικής φαντασίας Netflix Black Mirror, όπου εμφανίζεται να εύχεται στους Αμερικανούς με φόντο το Κρεμλίνο.

«Αξιότιμοι πολίτες της Αμερικής. Αγαπητοί φίλοι. Το μέλλον είναι όσο ποτέ πιο φωτεινό,» λέει ο Πούτιν στο σύντομο πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του. Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, στην οθόνη εμφανίζεται ταυτόχρονα η φράση που γράφει «με την άδεια των ειδήσεων του Κρεμλίνου».

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης γράφουν ότι το διάρκειας δύο λεπτών πρωτοχρονιάτικό μήνυμα του Πούτιν προς τους Αμερικανούς πολίτες (με υπόκρουση το τραγούδι των ABBA «Happy New Year») είναι μια από τις πιο φοβερές και ανησυχητικές στιγμές της αντιουτοπικής αυτής σειράς. Εμφανίζονται επίσης ο τίτλος Fake News, ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, το ανδροειδές Σοφία και ο ιδρυτής του Facebook, Μαρκ Ζάκερμπεργκ.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ