Κόσμος

Πρόβα πολέμου ΗΠΑ-Ν.Κορέας-Ιαπωνίας παρά τις προειδοποιήσεις της Μόσχας - Σε "τεντωμένο σχοινί"

"Βράζει" στην κυριολεξία η κορεατική χερσόνησος από την πανίσχυρη παρουσία χιλιάδων Αμερικανών και νοτιοκορεατών στρατιωτών οι οποίοι κτυπούν" συνεχώς  τα τύμπανα του πολέμου", παρά τις ρωσικές "προειδοποιήσεις". 

Αμερικανικά και ιαπωνικά πολεμικά πολεμικά αεροσκάφη  πραγματοποίησαν κοινές ασκήσεις στη χερσόνησο της Νότιας Κορέας, σε αυτό που περιγράφηκε ως μια από τις μεγαλύτερες στρατιωτικές ασκήσεις μέχρι σήμερα στην χερσόνησο αυτή .

Η Μόσχα προειδοποίησε ότι οι ασκήσεις θα «αυξήσουν και άλλο την ένταση» με την Πιονγιάνγκ.

Εντωμεταξύ τέσσερα ιαπωνικά F-15 πραγματοποίησαν ασκήσεις με αμερικανικά βομβαρδιστικά Β1-B, F-35 stealth μαχητικά και F-18 πάνω από την Ανατολική Θάλασσα της Κίνας, νότια της χερσονήσου της Κορέας, ανακοίνωσαν οι ιαπωνικές ένοπλες δυνάμεις .

Περιγράφοντας τις ως τις μεγαλύτερες κοινές στρατιωτικές ασκήσεις του είδους τους μέχρι σήμερα, τα ΜΜΕ ανέφεραν  την παρουσία πολλών αμερικανικών αεροσκαφών που σταθμεύουν σε αεροπορικές βάσεις στο Γκουάμ και την Ιαπωνία.

«Η άσκηση προοριζόταν για την ενίσχυση των κοινών επιχειρήσεων και την αύξηση των δεξιοτήτων μάχης», δήλωσε Αμερικανός αξιωματούχος σε μια δήλωση, όπως ανέφερε το Reuters.

Την Παρασκευή, ο Ρώσος Α/ΓΕΣ , στρατηγός Valery Gerasimov προειδοποίησε την  Ιαπωνία ότι η συμμετοχή της σε στρατιωτικές ασκήσεις με τις Ηνωμένες Πολιτείες γύρω από την κορεατική χερσόνησο,  θα μπορούσε να κλιμακώσει τις περιφερειακές εντάσεις με τη Βόρεια Κορέα.

Κατά τη διάρκεια  επίσκεψης στο Τόκιο, ο Gerasimov δήλωσε στον Ιάπωνα υπουργό Άμυνας Itsunori Onodera ότι οι στρατιωτικές ασκήσεις με στόχο την  Πιονγιάνγκ, θα επιφέρουν «αυξημένη ένταση και  αστάθεια».

«Πιστεύουμε ότι το ζήτημα πρέπει να επιλυθεί μόνο με πολιτικά και διπλωματικά μέσα,» δήλωσε ο Ρώσος αρχηγός στρατού, ανέφεραν τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης.

Η Ουάσινγκτον, η Σεούλ και το Τόκιο έχουν στρέψει όλα τα επίγεια , εναέρια και διαστημικά μέσα με σκοπό να  ανιχνεύσουν την παρουσία βορειοκορεατικών  πυραύλων,οι οποίοι όμως είναι καλά καμουφλαρισμένοι σε βουνά και σπηλιές   .

Ο νέος γύρος των στρατιωτικών ασκήσεων όμως μόλις λίγες μέρες μετά την ολοκλήρωση των μαζικών αεροπορικών ασκήσεων στην Κορεατική Χερσόνησο από τις ΗΠΑ και τους συμμάχους της, προκαλεί έντονο «εκνευρισμό» στην Β. Κορέα η οποία είναι πιθανό να υλοποιήσει και νέα πυραυλική δοκιμή.

Μόσχα και Πεκίνο  υποστηρίζουν  μια συμφωνία «με πάγωμα» και από τις δύο πλευρές των στρατιωτικών κινήσεων , σε αντάλλαγμα την ειρήνευση στην περιοχή κάτι το οποίο δεν συμμερίζονται οι ΗΠΑ .

«Αυτές οι ασκήσεις τροφοδοτούν τις φλόγες μιας ήδη υπάρχουσας σύγκρουσης, ενώ έχουμε εκατοντάδες στρατιωτικά σχέδια. Είναι πραγματικά απαραίτητο να κοιτάξουμε τη Βόρεια Κορέα και την Ουάσινγκτον και να τους πούμε να σταματήσουν», δήλωσε ο Eric Sirotkin συγγραφέας και υπέρμαχος  για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Η Ουάσινγκτον δεν έχει αλλάξει τη στάση της όσον αφορά το πυρηνικό πρόγραμμα και τις δοκιμές πυραύλων της Βόρειας Κορέας.

Ο στρατός των ΗΠΑ φέρεται να είναι σε συνομιλίες με τη Νότια Κορέα για το χρονοδιάγραμμα της μεγάλης κλίμακας ετήσιας στρατιωτικής άσκησης που πιθανότατα θα συμπέσει με τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες στο Pyeongchang.

Ωστόσο, σε μια ασυνήθιστη κίνηση προς αποκλιμάκωση,  Ουάσιγκτον και  Σεούλ εξετάζουν το ενδεχόμενο να καθυστερήσουν τις κοινές στρατιωτικές ασκήσεις για μετά τους χειμερινούς αγώνες του Φεβρουαρίου,  σε μια προσπάθεια να μειωθούν οι εντάσεις με τη Βόρεια Κορέα, σύμφωνα με το Bloomberg και τους Financial Times.

Η ουσία όμως παραμένει και όσο ο Σόρος και η «σκοτεινή κυβέρνηση της δύσης» δεν ελέγχουν την κεντρική τράπεζα του παρανοϊκού δικτάτορα της Β.Κορέας , τόσο η κορεατική χερσόνησο δεν πρόκειται να δει «ήρεμες » ημέρες .   

https://youtu.be/IYftiJ9vvpM?t=30

https://youtu.be/V855_IW8Hxg?t=1

https://youtu.be/x8D6q4anPyM?t=1

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Τρόμος-Έτσι ξαφνικά εμφανίστηκαν χιλιάδες Ρώσοι των δυνάμεων “Βορράς” στο μέτωπο-Ενισχύουν με στρατό την Μολδαβία Ρουμανία και ΗΠΑ

Οι Αμερικανοί τρέχουν στην Μολδαβία για να σώσουν την Οδησσό;-Η Μόσχα είναι έτοιμη για μια μεγάλων διαστάσεων χερσαία...