Πατριαρχεία

Πατριάρχης Αντιοχείας: Περισσότερες από 120 εκκλησίες κατεστραμμένες κατά τη διάρκεια του πολέμου στη Συρία, αλλά έχουμε πολύ καλές σχέσεις με τους μουσουλμάνους

Περισσότερες από 120 εκκλησίες καταστράφηκαν από τους τρομοκράτες στη Συρία κατά το χρονικό διάστημα από την αρχή της εμφάνισης της τρομοκρατικής ομάδας του ISIS και τώρα Χριστιανοί και Μουσουλμάνοι σε αυτή τη χώρα θα συνεργαστούν για να επαναφέρουν όλα τις κατεστραμμένα ιερά δήλωσε σε δημοσιογράφους ο Πατριάρχης Αντιοχείας Ιωάννης.

Απαντώντας στην ερώτηση σχετικά με τον αριθμό των εκκλησιών που καταστράφηκαν κατά τη διάρκεια του πολέμου, ο Πατριάρχης είπε ότι πρόκειται για «περισσότερες από 120 εκκλησίες στη Συρία».

"Παρά όλα όσα συνέβησαν και όλες τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η Συρία και ολόκληρη η περιοχή, έχουμε πολύ καλές σχέσεις με τους μουσουλμάνους και με τους εκπροσώπους άλλων θρησκειών. Ο εξτρεμισμός δεν είναι χαρακτηριστικό του συριακού λαού. Η Συρία είναι, πρωτίστως, η χώρα του αρχαίου πολιτισμού, της επιστήμης, του πολιτισμού, από την Δαμασκό ξεκίνησε η αποστολή του αποστόλου Παύλου ", δήλωσε ο Πατριάρχης.

Εξέφρασε επίσης την ελπίδα ότι στο μέλλον οι Χριστιανοί και οι Μουσουλμάνοι θα μπορέσουν να συνυπάρξουν στη Συρία.

«Είμαστε ακόμα μαζί με τους μουσουλμάνους, τους αδελφούς μας, και εμείς θα συνεργαστούμε για να οικοδομήσουμε το μέλλον μας, για την κατασκευή και επισκευή χώρα μας - όλα αυτά θα είναι απαραίτητα ... Βοηθάμε σχεδόν όλους τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη, και δεν έχει να κάνει με καμία διαφορά μεταξύ χριστιανών και μουσουλμάνων σε αυτό το θέμα», διαβεβαίωσε.

Ο Πατριάρχης Αντιόχειας ευχαρίστησε επίσης τον υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ για τις προσπάθειες της Ρωσίας να βοηθήσει στη συριακή κρίση, με την παύση της τρομοκρατίας και του εξτρεμισμού στη χώρα.

"Τα τελευταία δύο χρόνια, με τη βοήθεια του ρωσικού στρατού, η τρομοκρατία καταστράφηκε, θέτοντας τέλος στον εξτρεμισμό και τις δολοφονίες", ανέφερε σε συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ την Τρίτη, υπενθυμίζοντας ότι ο συριακός στρατός κατάφερε επίσης να αναλάβει τον έλεγχο του συνόλου της επικράτειας που είχε προηγουμένως κατακτηθεί από το ISIL.

"Θα θέλαμε και πάλι να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας για τη στάση της Ρωσίας, τη συμμετοχή της Ρωσίας στα προβλήματα της περιοχής, και συγκεκριμένα εννοώ την κατάσταση στη Συρία και θα ήθελα επίσης να σας ευχαριστήσω για όλη τη βοήθεια που παρείχε η Ρωσία και συνεχίζει να παρέχει” , δήλωσε ο προκαθήμενος της Αντιοχειανής Εκκλησίας.

Τώρα, η Συρία βρίσκεται στη μέση της διαδικασίας εξεύρεσης ειρηνικού πολιτικού διακανονισμού, στην οποία συμμετέχει και η Ρωσία, είπε ακόμη.

"Εννοώ τις προσπάθειες να βοηθήσουμε τις διαδικασίες διαπραγμάτευσης στην Αστάνα στη Γενεύη, καθώς και το γεγονός για το οποίο βρίσκονται σε εξέλιξη οι προετοιμασίες, το εθνικό συνέδριο για το διάλογο στο Σότσι στο εγγύς μέλλον”, κατέληξε.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ