Αθλητισμός

ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός: 4-0 - Περίπατος στην Τούμπα για τον «Δικέφαλο»

Οι οπαδοί του ΠΑΟΚ πρέπει να έψαχναν με τα κιάλια τον Παναθηναϊκό, στην Τούμπα. Δεν πέρασε... βόλτα ούτε από την επίθεση, ούτε και από την άμυνα και ο «Δικέφαλος Αετός» σάρωσε και νίκησε εύκολα με 4-0.

Το μαγικό γκολ του Πέλκα προμήνυε ματσάρα στο πρώτο ημίχρονο. Τα… νέα που μας έφερε ήταν όλα μια ψευτιά και σε απόλυτη αντιδιαστολή με το «ταξίδι», το οποίο έκανε η μπάλα από τη στιγμή που ξεκόλλησε από το πόδι του άσου του ΠΑΟΚ μέχρι να τρυπώσει στα δίχτυα περνώντας από το παραθυράκι της εστίας του Παναθηναϊκού. Στο δεύτερο 45λεπτο οι Θεσσαλονικείς ανέβηκαν κι άλλο επιθετικά, οι «πράσινοι» δεν… υπήρχαν σε άμυνα και επίθεση, ενώ συνέχισαν με 10 το ματς από το 66′ και μετά. Το 4-0 είναι ένα φυσιολογικό αποτέλεσμα και μια δίκαιη νίκη για τον ΠΑΟΚ, ο οποίος στο τελευταίο δεκάλεπτο έπαιζε χωρίς τον Μακ που αποβλήθηκε.

Ο αγώνας

Το πρώτο ημίχρονο φλέρταρε με τα όρια του βαρετού από άποψη φάσεων, ειδικότερα από το 25′ και μετά, όταν ο «Δικέφαλος Αετός» αποφάσισε να παίξει πιο συντηρητικά και παραχώρησε μέτρα στον αντίπαλό του.

Ο ΠΑΟΚ έβγαζε επιθέσεις με λογική -στα πρώτα λεπτά του αγώνα- και ήταν σαφώς καλύτερος του Παναθηναϊκού. Στο 3′ έστησε την πρώτη του κομπίνα με τους Πέλκα και Μακ και πέντε λεπτά μετά ο πρώτος πέτυχε ένα από τα ομορφότερα γκολ που έχουμε δει στα ελληνικά γήπεδα.

Ο 24χρονος μεσοεπιθετικός με… γρήγορο κοντρόλ (όπως και στο δεύτερο γκολ) και αρκετά μέτρα έξω από την περιοχή «έπιασε» απίθανο φαλτσαριστό σουτ, η μπάλα κατέγραψε τροχιά -που δεν πετυχαίνει ούτε τηλεκατευθυνόμενο αεροπλανάκι- και έκανε… ντου στο τέρμα του Παναθηναϊκού μέσα από το «γάμα».

Η απουσία του Μολίνς φάνηκε. Το «τριφύλλι» αντιμετώπισε εκτός από αμυντικά προβλήματα και επιθετικά. Ο ΠΑΟΚ, που ήταν καλύτερα στημένος στο χορτάρι δεν εμποδίστηκε από τον αντίπαλό του που άρχισε να βρίσκει τα βήματά του κατά το 15′. Λάθη όμως έκαναν και οι Θεσσαλονικείς και όχι μόνο οι «πράσινοι».

Η επόμενη καλή φάση στο πρώτο ημίχρονο ήταν το σουτ του Μακ στο 35′ , αλλά έδιωξε εύκολα ο Διούδης.

Στο 51′ ο Πέλκας πάλι… έπιασε στον ύπνο την άμυνα του Παναθηναϊκού. Υστερα από πλάγιο του Κρέσπο, ο ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ μάζεψε την μπάλα με το… μεσοθωράκιο (!) -αφού πρώτα κινήθηκε χωρίς αυτή στην πλάτη του Κολοβέτσιου-, έκανε την προσποίηση αφήνοντας στην άκρη και τον Μολέντο και πέτυχε και δεύτερο γκολ στέλνοντας την μπάλα πάνω από τον Διούδη για το 2-0.

Το 3-0 ήταν ζήτημα χρόνου και νέας αμυντικής ανοησίας από τον Παναθηναϊκό. Στο 66′, ο ΠΑΟΚ κέρδισε πέναλτι όταν σε σουτ του Μαουρίσιο έξω από τη μεγάλη περιοχή, η μπάλα βρήκε στο χέρι του Ινσούα, ο οποίος με δεύτερη κίτρινη χαιρέτησε… για τα αποδυτήρια. Το πέναλτι εκτέλεσε εύστοχα στο 68′ ο Κουλούρης.

Δύο μετά λεπτά ο Στυλιαράς χαρίστηκε στον Μάτος σε φάουλ του στον Χίλιεμαρκ. Δεν του έδειξε κίτρινη κάρτα, η οποία θα ήταν η δεύτερή του στο ματς.

Ο Πρίγιοβιτς που μπήκε στον αγώνα στο δεύτερο ημίχρονο γράφτηκε στον πίνακα των σκόρερ στο 77′ και το… χρωστάει στον Μακ, αρχικά που… άνοιξε την άμυνα του Παναθηναϊκού, έσπασε την μπάλα στον Κρέσπο και αυτός έδωσε στον Πρίγιοβιτς. Ο Σέρβος έκανε το κοντρόλ με το αριστερό, σούταρε με το δεξί και το 4-0 δεν προκάλεσε καμία έκπληξη. Ηρθε σαν φυσική εξέλιξη του ματς.

Δύο λεπτά μετά αποβλήθηκε με κόκκινη ο Μακ, που «τρωγόταν» με τον Βιγιαφάνιες. Ο Σλοβάκος τον έπιασε από το λαιμό και τον… γκρέμισε στο 79′. Τότε, έμεινε με δέκα και ο ΠΑΟΚ και στην ουσία τελείωσε το παιχνίδι.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Βαρέλα, Μαλεζάς, Μάτος, Κρέσπο, Μαουρίσιο, Κάνιας (58΄ Τσίμιροτ), Πέλκας, Μακ, Λημνιός (82΄ Κάμπος), Κουλούρης (73΄ Πρίγιοβιτς).

Παναθηναϊκός (Μαρίνος Ουζουνίδης): Διούδης, Κολοβέτσιος, Κουτρουμπής, Μολέντο, Ινσούα, Κουρμπέλης, Λουντ, Βιγιαφάνιες (85΄ Δώνης), Γιόχανσον (46΄ Χίλιεμαρκ), Καμπέσας, Άλτμαν (69΄ Χουλτ).

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ