Κοινωνία

Πανδαισία χρωμάτων: 251 νύφες σε μαζικό γάμο στην Ινδία!

Ένα οπτικό υπερθέαμα, μία πανδαισία χρωμάτων συνθέτουν οι εικόνες που μας έρχονται από την Ινδία και από έναν μαζικό γάμο -κρατηθείτε!- 251 ζευγαριών -πέντε από τα οποία ήταν μουσουλμάνοι και ένα ζευγάρι ήταν χριστιανοί.

Την παράσταση «κλέβουν», όπως είναι φυσικό, οι ισάριθμες νύφες, με τις πολύχρωμες στολές και τα παραδοσιακά τους τατουάζ, αλλά και τα εντυπωσιακά κοσμήματα, με τα οποία έχουν «ντυθεί», φορώντας μεγάλα σκουλαρίκια ακόμα και στη μύτη.

Ο μαζικός γάμος έγινε την παραμονή των Χριστουγέννων στο Σουράτ της πολιτείας Γκουτζαράτ και η χαρά ήταν διπλή, καθώς οι νύφες που παντρεύτηκαν, είναι ορφανές από πατέρα, με αποτέλεσμα ένας εκατομμυριούχος έμπορος διαμαντιών να καλύψει τα έξοδα.

Ο έμπορος διαμαντιών Mahesh Savani πιστεύει ότι το να παραδίδει τις νύφες στους γαμπρούς είναι ευλογία από τον Θεό και από το 2012 οργανώνει κάθε χρονιά ανάλογους μαζικούς γάμους. Ο ίδιος, πέρα από τον γάμο, αναλαμβάνει και τα δώρα, χαρίζοντας στα ζευγάρια είτε χρυσό είτε  οικιακές συσκευές και έπιπλα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Για "κρίση θαλάσσιου πάρκου στο Αιγαίο" μιλούν τα τουρκικά ΜΜΕ - Δένδιας: "Σιγά μην ζητήσουμε την άδεια της Τουρκίας για να ψαρέουμε στις Κυκλάδες" (Βίντεο)

Δύο νέα εθνικά θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο και τέλος στο ψάρεμα με μηχανότρατες εξήγγελε ο Κυριάκος Μητσοτάκης