Αρχείο

Παγκόσμιος τρόμος - Μετά την Ευρώπη, οι ΗΠΑ στο στόχαστρο των τζιχαντιστών – Απειλούν με επιθέσεις λόγω Ιερουσαλήμ - «Θα σας κάψουμε… Περιμένετε»

Η απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ να αναγνωρίσουν οι ΗΠΑ την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ δεν μένει αναπάντητη από τους τζιχαντιστές του ISIS. Που μάλλον περίμεναν μια ακόμα ευκαιρία να απειλήσουν με πόλεμο.

Μετά το μπαράζ απειλών για επιθέσεις κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων σε πολλές ευρωπαϊκές πόλεις και λίγες μέρες μετά την επίθεση στο Μανχάταν, ο ISIS επανέρχεται. Με νέες αρρωστημένες αφίσες. Με μηνύματα για πόλεμο σε αμερικανικό έδαφος.

Και αυτή τη φορά οι απειλές έρχονται μέσω μηνυμάτων στην πλατφόρμα Telegram. Από το ίδιο που είχαν εκτοξευθεί και οι απειλές για επιθέσεις σε Λονδίνο, Παρίσι, Βερολίνο, Βιέννη. Όλες σε διάστημα λίγων ημερών.

«Θα σας κάψουμε»

Μια από τις αφίσες δείχνει στο Μανχάταν τον Τζέιμς Ο’ Νιλ, αρχηγό της αστυνομίας της Νέας Υόρκης. Φορά την πορτοκαλί φόρμα των αιχμαλώτων των τζιχαντιστών. Από πάνω του, ένας μαυροντυμένος δήμιος. Και το μήνυμα που προκαλεί ανατριχίλα.

«Ένα μήνυμα υπογεγραμμένο με αίμα στο Έθνος του σταυρού. Θα κάνουμε περισσότερες επιχειρήσεις στη γη σας μέχρι την ύστατη ώρα και θα σας κάψουμε με τις φλόγες του πολέμου που ξεκινήσατε στο Ιράκ, την Υεμένη, τη Λιβύη, τη Συρία και το Αφγανιστάν. Απλά περιμένετε. Περιμένουμε κι εμείς».

Οι οπαδοί των τζιχαντιστών απειλούν να επιτεθούν στις ΗΠΑ με λουτρό από σφαίρες και παγιδευμένα αυτοκίνητα.

«Σκυλί» ο Τραμπ

Σε άλλη αφίσα, απεικονίζεται η Times Square στη Νέα Υόρκη. Αυτή έχει να κάνει με την απόφαση του Τραμπ να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του κράτους του Ισραήλ.

Δείχνει επίσης μια ζώνη με εκρηκτικά και έναν πυροκροτητή. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ αποκαλείται «σκυλί». Το μήνυμα πάνω στην αφίσα γράφει: «Η αναγνώριση από το σκυλί σας «Τραμπ» της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ θα μας κάνει να αναγνωρίσουμε τα εκρηκτικά ως πρωτεύουσα του κράτους σας».

Και μια τρίτη αφίσα απεικονίζει τον ίδιο τον Ντόναλντ Τραμπ. Ένας μαύρος τζιχαντιστής με το όπλο στα χέρια, πατάει πάνω στο κεφάλι του προέδρου των ΗΠΑ. Στο φόντο υπάρχει κι ένας αετός (σ.σ. έμβλημα των ΗΠΑ). «Ο ISIS στο Μανχάταν» γράφει το πόστερ.

Και το μήνυμα αναφέρει: «Να μας περιμένετε. Η εμπροσθοφυλακή των κατακτητών έρχονται για εσάς με λουτρό από σφαίρες και πυρά από παγιδευμένα αυτοκίνητα».

Οι νέες απειλές έρχονται λίγες μέρες μετά από την αφίσα που δείχνει τον Ντόναλντ Τραμπ και τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου λίγο πριν από τον αποκεφαλισμό.

 

Οι απειλές για επιθέσεις στην Ευρώπη

Λίγες ώρες πριν ανεβάσουν τα απειλητικά τους μηνύματα για τις ΗΠΑ, οι τζιχαντιστές είχαν βάλει στο στόχαστρό τους ακόμη μια ευρωπαϊκή πόλη: τη Βιέννη.

Αυτή τη φορά, στην αφίσα εμφανίζεται ένας τζιχαντιστής να κρατά ένα ματωμένο μαχαίρι στα χέρια του. Δείχνει εικόνα από χριστουγεννιάτικη αγορά στη Βιέννη και συνοδεύεται από το μήνυμα «σύντομα στις γιορτές σας».

Βιέννη

Ανάλογες αφίσες είχαν κυκλοφορήσει από τους τζιχαντιστές και για το Λονδίνο, το Παρίσι, το Βερολίνο και τη Ρώμη, με τον Πάπα Φραγκίσκο στο επίκεντρο των απειλών. Όπως άλλωστε και η Βασίλισσα της Βρετανίας, Ελισάβετ.

 

Με πληροφορίες από Daily Mail και sputniknews.com

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...