Κόσμος

Ο "μελλοθάνατος" έρχεται Αθήνα και πάει Θράκη - Ενταλμα σύλληψης για Αρχιπράκτορα της CIA - Επεισόδιο σε ελληνικό έδαφος;


Ο "μελλοθάνατος" Ρ.Τ.Ερντογάν έρχεται Ελλάδα ενώ θα επισκεφτεί μέσα σε σόου την Θράκη. Και λέμε "μελλοθάνατος" γιατί πριν λίγο εξέδωσε ένταλμα σύλληψης για πράκτορα της CIA κατόπιν πληροφοριών που τουρκικά ΜΜΕ αναφέρουν πως έδωσε η... Μόσχα.

Ο Ρ.Τ.Ερντογάν πάει φουλ για Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο...

Ετσι, «κλείδωσε» η επίσκεψη του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στην Ελλάδα στις 7 και 8 Δεκεμβρίου, μετά από πρόσκληση του Προέδρου της Δημοκρατίας, κ. Παυλόπουλου.
https://twitter.com/yirmidorttv/status/936599245208961024?ref_src=twsrc%5Etfw

Ο Τούρκος πρόεδρος, θα συναντηθεί με την πολιτική ηγεσία της χώρας, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Πρωθυπουργό, ενώ θα επισκεφθεί και τη Θράκη.
https://twitter.com/yirmidorttv/status/936615964363276288?ref_src=twsrc%5Etfw

Μυρίζουν μπαρούτι οι περιφερειακές εξελίξεις.

Νέα σοβαρή επιδείνωση στις σχέσεις ΗΠΑ και Τουρκίας πρόκειται να προκαλέσει η απόφαση τουρκικού δικαστηρίου να εκδώσει ένταλμα σύλληψης για Αμερικανό πρώην πράκτορα της CIA με την κατηγορία ότι εμπλέκεται στην απόπειρα του αποτυχημένου πραξικοπήματος του Ιουλίου του 2016.

Το δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης εξέδωσε το ένταλμα σύλληψης σήμερα, για τον Graham E. Fuller πρώην πράκτορα της CIA ο οποίος σύμφωνα με το κατηγορητήριο ήταν αναμεμειγμένος στην απόπειρα πραξικοπήματος τηε 15ης Ιουλίου όπως και ότι διατηρεί στενές σχέσεις με την «τρομοκρατική» όπως αποκαλείται στην Τουρκία οργάνωση FETO του Φετουλάχ Γκιουλέν.

Ο Graham E. Fuller είναι πρώην αντιπρόεδρος του εθνικού συμβουλίου πληροφοριών της CIA και ο οποίος τώρα εργάζεται στις ΗΠΑ ως καθηγητής ιστορίας.

Όπως αναφέρουν τουρκικά ΜΜΕ το ένταλμα είναι μέρος της ευρύτερης έρευνας που διεξάγει το γραφείο αντιτρομοκρατίας και οργανωμένου εγκλήματος των τουρκικών αρχών ασφαλείας το οποίο διευθύνει ο Τούρκος Εισαγγελέας της Κωνσταντινούπολης.

Σύμφωνα με τις τουρκικές αρχές ο Fuller, έχει βοηθήσει στο παρελθόν τον Γκιουλέν να εγκατασταθεί στις ΗΠΑ κατά την δεκαετία του ΄90 ενώ θεωρείται υποστηρικτής του.
https://twitter.com/yirmidorttv/status/936614727991533569?ref_src=twsrc%5Etfw

Οι κατηγορίες που του έχει απαγγείλει η τουρκική εισαγγελία είναι βαρύτατες:

Παραβίαση του τουρκικού συντάγματος, απόπειρα ανατροπής της κυβέρνησης, ανάμιξη σε κυβερνητικές υποθέσεις και κατασκοπεία.
https://twitter.com/yirmidorttv/status/936582514713305088?ref_src=twsrc%5Etfw

Σφαγή Ερντογάν-Κεμαλιστών στην Τουρκία

Μήνυση κατά του ηγέτη του κεμαλικού Ρεπουμπλικανικού Κόμματος του Λαού CHP, Κεμάλ Κιλιντζάρογλου κατέθεσε ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και οι συγγενείς του, ζητώντας 1,5 εκατομμύριο τουρκικές λίρες ή 382.000 δολάρια αποζημίωση, αναφέρει η τουρκική εφημερίδα Yeni Safak.

Η μήνυση έχει να κάνει με τις κατηγορίες του ηγέτη του CHP, σύμφωνα με τις οποίες μέλη της οικογένειας Ερντογάν αναμίχθηκαν σε εξωχώριες συναλλαγές αξίας 15 εκατομμυρίων δολαρίων.

Την Τρίτη σε ομιλία του σε βουλευτές του κόμματος παρουσίασε έγγραφα ως αποδεικτικά στοιχεία.

Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στην Τουρκία Μπουλέντ Τεζκάν έδωσε στην δημοσιότητα τα έγγραφα που αποδεικνύουν συναλλαγές ανθρώπων του στενού κύκλου του προέδρου της χώρας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με εξωχώριες τράπεζες.

Ο Τεζκάν δήλωσε πως τα πρωτότυπα έγγραφα των συναλλαγών θα δοθούν στον εισαγγελέα. Ο Εισαγγελέας στην Άγκυρα ξεκίνησε έρευνα την Πέμπτη σε σχέση με τις καταγγελίες του κεμαλικού κόμματος CHP για λογαριασμούς σε offshore τράπεζες.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του κόμματος Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου δήλωσε στις 28 Νοεμβρίου πως ο στενός κύκλος του Ερντογάν μεταξύ αυτών ο αδερφός του, ο γιος αυτού και ο βοηθός του έκαναν συναλλαγές αξίας 15 εκατομμυρίων δολαρίων με μια offshore εταιρεία με το όνομα Bellway Limited στο φορολογικό «παράδεισο» του νησιού του Μαν τον Δεκέμβριο του 2011 και τον Ιανουάριο του 2012.

Εκλιπαρεί τον Ζαράμπ η τουρκική Κυβέρνηση

Ο Τούρκος πρωθυπουργός, Μπιναλί Γιλντιρίμ, εξέφρασε σήμερα την ελπίδα ότι, o Ρεζά Ζράμπ, που από κατηγορούμενος, βρέθηκε να συνεργάζεται με τους Αμερικανούς εισαγγελείς στη δίκη του πρώην συγκατηγορούμενού του, Τούρκου τραπεζίτη, Μεμέτ Χακάν Ατίλα, «θα επανέλθει από το λάθος του», λέγοντας πως η υπόθεση, που συνδέεται με τις κυρώσεις εις βάρος του Ιράν, έχει στόχο την Τουρκία και την οικονομία της.

Ο Τουρκοϊρανός έμπορος χρυσού, Ρεζά Ζαράμπ δήλωσε χθες ενώπιον δικαστηρίου στη Νέα Υόρκη πως ο πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν είχε εγκρίνει αυτοπροσώπως μια συναλλαγή εκ μέρους της Τεχεράνης προκειμένου να παρακαμφθούν οι κυρώσεις των ΗΠΑ εις βάρος του Ιράν.

«Αυτή η δικαστική υπόθεση έχει πάψει να είναι δικαστική και έχει γίνει εντελώς πολιτική, με μοναδικό σκοπό να παγιδεύσει την Τουρκία και την οικονομία της», δήλωσε ο Γιλντιρίμ σε εναρκτήρια τελετή στην Κωνσταντινούπολη.

Ο Ζαράμπ έχει δηλώσει ένοχος και συνεργάζεται με τους εισαγγελείς στην ποινική δίκη του Μεχμέτ Χακάν Ατίλα, υψηλόβαθμου στελέχους της τουρκικής κρατικής τράπεζας Halkbank, ο οποίος δήλωσε αθώος ενώπιον ομοσπονδιακού δικαστηρίου του Μανχάταν.

Αμερικανοί εισαγγελείς έχουν απαγγείλει κατηγορίες εις βάρος εννέα ανθρώπων για συνωμοσία με στόχο την παράκαμψη των κυρώσεων στο Ιράν, αν και μόνο ο Ζαράμπ, 34, και ο Ατίλα, 47 ετών, έχουν συλληφθεί από τις αρχές των ΗΠΑ.

https://www.youtube.com/watch?v=rdhdPnmAsWY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...