Κόσμος

Ο λόγος φυγής Ερντογάν – «Αν προχωρήσεις με τον «Turk Stream» είσαι τελειωμένος» - Η Ελλάδα ανάχωμα στη ρωσοτουρκική συνεργασία

Τελεσίγραφο απέστειλαν οι ΗΠΑ σε Άγκυρα και Βερολίνο για την ακύρωση των αγωγών  «Turk Stream» και «Nord Stream II», διότι δεν εξυπηρετούν τα αμερικανικά συμφέροντα.

Οι ΗΠΑ ξεκινούν απαιτούν  την διακοπή των εργασιών στο αγωγό φυσικού αερίου «Turk Stream»,  δήλωσε  ο αναπληρωτής γραμματέας του Γραφείου Ενεργειακών Πόρων των ΗΠΑ  Τζον Μακάρικ, δίνοντας το έναυσμα αυτού που έρχεται και στην περιοχή μας.

Αυτός είναι και ο λόγος που Σουλτάνος Ερντογάν έχει βρεθεί στο στόχαστρο του ΝΑΤΟ το οποίο θα πράξει τα πάντα να τον εξουδετερώσει πάση θυσία ότι και να βλέπουμε αυτήν την περίοδο.

Είπαμε εδώ και πολύ καιρός στην ιστοσελίδα μας pentapostagma.gr ότι η ενεργειακή εξάρτηση της Ευρώπης από Ρωσία και ΗΠΑ αποτελεί από μόνη της λόγο ακόμη και για στρατιωτική αντιπαράθεση.

Οι ΗΠΑ θέλουν όλη την Ευρώπη να ανήκει στις πολυεθνικές τους και δεν δίνουν στην Ρωσία τίποτα θέλοντας τα πάντα δικά τους.

Μόνο που  η Ρωσία με τους αγωγούς της και η Κίνα με το «δρόμο του μεταξιού» σε αγαστή συνεργασία ετοιμάζονται να αντεπιτεθούν στις ΗΠΑ σε μια «μονομαχία» μέχρις εσχάτων για την απόκτηση των οικονομικών πρωτείων εφόσον συμφωνία δεν επήλθε τόσο καιρό.

Ο αγωγός  «TurkStream» προορίζεται να μεταφέρει 63 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου, μέσω τεσσάρων παράλληλων γραμμών και το έργο είναι ήδη στο 30%.

Υπολογίζεται ότι τα 47 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου θα φθάνουν στα ελληνοτουρκικά σύνορα, από όπου θα τα «παραλάμβανε» ο Greek Stream.

Τα υπόλοιπα 16 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου θα διατεθούν για οικιακή χρήση της Τουρκίας.

Η Ρωσία αποστέλλει σήμερα φυσικό αέριο στην Τουρκία μέσω του «Blue Stream» και των διαβαλκανικών αγωγών.

Ο Μακάρικ είπε επίσης ότι δεν βλέπει τη δυνατότητα ο σχεδιαζόμενος από τη Ρωσία αγωγός φυσικού αερίου Nord Stream II στη Γερμανία να κατασκευασθεί ποτέ.

Βέβαια ο Αμερικανός αξιωματούχος δεν ρώτησε τον Σόιμπλε ο οποίος είναι ο μυστικός ηγέτης της χώρας και αυτός ο οποίος απαιτεί ενεργειακή απεξάρτηση από τις ΗΠΑ και καλές σχέσεις με Μόσχα και Πεκίνο, με  σκοπό την προώθηση των γερμανικών  σχεδίων.

Εκεί έρχεται και προστίθεται και η δημιουργία ευρωπαϊκού στρατού με υψηλή επίβλεψη από το Βερολίνο.

  Ο Αμερικανός  υπουργός δήλωσε ότι εάν γίνει συμφωνία μεταξύ της Gazprom με Ευρωπαίους προμηθευτές, θα πρέπει να εξετασθούν τα περιγράμματα της συμφωνίας, πριν αποφασισθεί εάν οι ευρωπαϊκές εταιρείες θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν τις κυρώσεις από τις ΗΠΑ.

Στην ουσία η Ουάσιγκτον κόβει δύο από τους πιο σημαντικούς αγωγούς της Μόσχας στην ΕΕ , εμπλέκοντας Γερμανία και Τουρκία στην διαμάχη της με την Μόσχα.

Τόσο όμως οι Γερμανοί όσο και οι Τούρκοι οπισθοχωρούν και δεν θέλουν σε καμία περίπτωση να εμπλακούν με την Ρωσία . Εκεί ακριβώς θα δούμε πολλά το επόμενο διάστημα , πολλά και «θαυμαστά» .

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Το Ιράν ετοιμάζει εμπλουτισμό ουρανίου; Oμάδα μάχης του αεροπλανοφόρου Ντε Γκώλ αποπλέει για την Α. Μεσόγειο και με ελληνική συμμετοχή

Αυτό αναφέρουν γαλλικά ΜΜΕ-Το ΝΑΤΟ ενεργοποιεί στόλο Πολεμικών πλοίων με επίκεντρο έναν άγριο πόλεμο Ιράν και Ισραήλ