Μέση Ανατολή

Ο Ισραηλινοί ετοιμάζουν blitzkrieg με σύμμαχο την Σ.Αραβία -"Το 2006 ήταν πικ-νικ, τώρα θα επιστρέψουμε τον Λίβανο στην λίθινη εποχή"

Άκρως σημαντικές εξελίξεις έχουμε στην περιοχή της Μέσης Ανατολής στην οποία  φαίνεται να κινούνται τα πιόνια πριν από την τελική μάχη μεταξύ του Ισραήλ και του Ιράν σε λιβανέζικο έδαφος , σε έναν τρομερό  πόλεμο που δεν θα έχει ξαναδεί ποτέ η ματωμένη αυτή περιοχή του πλανήτη .   

Περιγράφοντας τη Σαουδική Αραβία ως επικεφαλής του αραβικού κόσμου, ο Ισραηλινός υπουργός πληροφοριών Yisrael Katz στην ουσία προειδοποιεί το βασίλειο για την επικείμενη εισβολή της χώρας του στο Λίβανο , ενώ ζητά το Ριάντ να  είναι ο "διαμεσολαβητής"  της ειρηνευτικής διαδικασίας Ισραήλ-Παλαιστίνης, και καλεί τον Πρίγκιπα Μοχάμαντ Μπιν Σαλμάν στο Ισραήλ.

Ερωτηθείς  εάν το Ισραήλ θεωρεί την επίσκεψη Ιρανού  ηγέτη στο νότιο τμήμα του Λιβάνου ως  προσπάθεια της Τεχεράνης να στείλει μήνυμα στο Ισραήλ, ο Κάτζ είπε ότι "το Ιράν δεν χρειάζεται να στείλει μήνυμα, προσθέτοντας ότι το Ισραήλ γνωρίζει ακριβώς τι κάνουν οι Ιρανοί στην περιοχή".

Όταν ο δημοσιογράφος  τον ρώτησε αν το Ισραήλ θα βομβάρδιζε με πυραύλους τον Λίβανο, ο Katz απάντησε: «Ναι, θα ενεργήσουμε στρατιωτικά και θα τους αποτρέψουμε, όπως συμβαίνει στην Συρία».

"Όσο ακριβέστεροι και ισχυροί είναι  οι πύραυλοι της Χεζμπολάχ, τόσο  ισχυρότερη και ευρύτερη θα είναι η επίθεση του Ισραήλ και  αυτή τη φορά ολόκληρος  ο Λίβανος θα αποτελέσει στόχο", κατέληξε ο ίδιος.

https://youtu.be/3LzNAchUqKg

Αναφερόμενος στον δεύτερο πόλεμο του Λιβάνου, όταν  το Ισραήλ πολέμησε κατά της Χεζμπολάχ το 2006, ο Katz πρόσθεσε ότι : «Αυτό που συνέβη το  2006 θα είναι ένα πικνίκ σε σύγκριση με αυτό που μπορούμε να κάνουμε ..

"Θυμάμαι ότι ένας υπουργός της Σαουδικής Αραβίας δήλωσε ότι θα στείλει τη Χεζμπολάχ πίσω στις σπηλιές της στο νότιο Λίβανο .

Σας λέω όμως ότι θα επιστρέψουμε τον Λίβανο στην λίθινη εποχή . Ταυτόχρονα, δηλώνουμε δεν θέλουμε πόλεμο και δεν έχουμε κανένα συμφέρον να καταστρέψουμε τον Λίβανο, αλλά δεν θα δεχθούμε μια επίθεση από το έδαφος της χώρας αυτής κατά του Ισραήλ .

Για παράδειγμα, πρόσφατα πρότεινα στον Πρωθυπουργό [Μπενιαμίν] Νετανιάχου να ενεργήσουμε στρατιωτικά και να εφαρμόσουμε οικονομικά μέτρα  [ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών] σύμφωνα με το 1701 ψήφισμα που εγκρίθηκε ομόφωνα μετά τον δεύτερο πόλεμο του Λιβάνου το 2006, και το οποίο μας επιτρέπει να επιβάλλουμε κυρώσεις στη Χεζμπολάχ και στο Ιράν με τη συναίνεση της Κίνας και της Ρωσίας , αλλά και να παρεμβαίνουμε στρατιωτικά αν υπάρχει ανάγκη. "

Ο  Katz συνέχισε: "Ο πρωθυπουργός μίλησε γι 'αυτό με τον Γάλλο Πρόεδρο [Εμμανέλ  Μακρόν και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Αυτή είναι μια απόφαση που ελήφθη με σαφήνεια και αντί να υιοθετήσουμε νέα ψηφίσματα θα το επικαλεστούμε για να στερήσουμε την δυνατότητα της  Χεζμπολάχ να κατέχει εξελιγμένα όπλα.

Ο Αραβικός Σύνδεσμος θεωρεί τη Χεζμπολάχ ως τρομοκρατική οργάνωση όπως και η Σαουδική Αραβία [όπως και η Αίγυπτος και η Ιορδανία, και ολόκληρος ο κόσμος.] Και κατά τη γνώμη μου, αυτή είναι μια εξαιρετική ευκαιρία μετά την απόφαση του πρωθυπουργού Σαάτ Χάριρι και την παραίτησή του διότι με την  πράξη αυτή ο Χαρίρι , έβγαλε το χαλί από τη Χεζμπολάχ και το Ιράν", δήλωσε ο Κάτζ.

Ο Ισραηλινός υπουργός επιβεβαίωσε στην εφημερίδα  Haaretz ότι έδωσε  την πρόσκληση στον Σαουδάραβα πρίγκηπα σε συνέντευξη στην σαουδαραβική ηλεκτρονική εφημερίδα Elaph.

Υπενθυμίζουμε ότι η  Σαουδική Αραβία δεν έχει επίσημους διπλωματικούς δεσμούς με το Ισραήλ.

 Ο Κάτζ δήλωσε ότι το Ισραήλ γνωρίζει ότι το Ιράν κατασκευάζει όπλα στο Λίβανο.

"Έχουμε πληροφορίες ότι το Ιράν κατασκευάζει προηγμένες εγκαταστάσεις πυραύλων στο Λίβανο και θέλω να τονίσω ότι έχουμε σχεδιάσει μια νέα κόκκινη γραμμή και δεν θα τους επιτρέψουμε να το κάνουν... με κάθε κόστος", δηλώνει ο ίδιος.

Την ίδια στιγμή ο βασιλιάς Σάλμαν της Σαουδικής Αραβίας δήλωσε σήμερα ότι οι Παλαιστίνιοι έχουν το αναφαίρετο δικαίωμα να αναγνωρίσουν την Ανατολική Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα τους.

Ο ίδιος καταδίκασε την απόφαση του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ  και ζήτησε μια «πολιτική λύση», καθώς και  επιστροφή των νόμιμων παλαιστινιακών δικαιωμάτων, συμπεριλαμβανομένου του δικαιώματος δημιουργίας  μιας ανεξάρτητης χώρας με  πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Ο βασιλιάς Σάλμαν διόρισε τον γιο του, τον 32χρονο Mohammad bin Salman, επίσης γνωστό με τα αρχικά  MBS, ως κληρονόμο του θρόνου της Σαουδικής Αραβίας  τον Ιούνιο.

Πολλοί αναμένουν ότι στο κοντινό μέλλον  ο βασιλιάς Σάλμαν, που είναι ηλικιωμένος και άρρωστος, θα παραιτηθεί σύντομα και θα παραδώσει το σκήπτρο στον υιό του .

Η σταθερή αντι-ιρανική θέση του πρίγκιπα τον κάνει σημαντικό συνεργάτη των  ΗΠΑ και του Ισραήλ. Αρκετοί αραβικοί ιστότοποι έχουν αναφέρει τα τελευταία χρόνια ότι ο bin Salman έχει συναντηθεί με αρκετούς κορυφαίους Ισραηλινούς αξιωματούχους.

Σύμφωνα με αυτές τις πληροφορίες , μια τέτοια συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Eilat το 2015, στο  περιθώριο της αραβικής συνόδου κορυφής στην Ιορδανία τον Μάρτιο, και από τότε πραγματοποιήθηκαν  τακτικές συναντήσεις μεταξύ Σαουδάραβων και Ισραηλινών αξιωματικών μαζί με αξιωματούχους από την  Ιορδανία,  Σαουδική Αραβία και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Τον περασμένο μήνα, η  σαουδαραβική εφημερίδα Elaph δημοσίευσε μια  συνέντευξη με τον ισραηλινό ΑΓΕΕΔ στρατηγό  Gadi Eisenkot για πρώτη φορά προκαλώντας έκπληξη σε πολλούς .

Στη συνέντευξη του, ο Eisenkot αποκάλεσε το Ιράν «πραγματική και μεγαλύτερη απειλή για την περιοχή». Είπε επίσης ότι το Ισραήλ και η Σαουδική Αραβία συμφωνούν πλήρως σχετικά με τις προθέσεις του Ιράν και σημείωσαν ότι οι δύο χώρες δεν έχουν πολεμήσει  ποτέ μεταξύ τους.

Πρώην Αμερικανός στρατιωτικός αναλυτής όμως της CIA είχε δηλώσει τον Νοέμβριο  ότι το Ισραήλ και η Σαουδική Αραβία δεν είναι σε θέση να νικήσουν το Ιράν και ως εκ τούτου προσπαθούν ήδη να «σύρουν» τις Ηνωμένες Πολιτείες σε πόλεμο κατά της Ισλαμικής Δημοκρατίας.

Ο Φίλιπς Γιράλντι έκανε τις παρατηρήσεις του σε ένα άρθρο που τιτλοφορείται « Σαουδική Αραβία και  Ισραήλ».

«Και η Σαουδική Αραβία αλλά και το Ισραήλ γνωρίζουν ότι δεν μπορούν να νικήσουν το Ιράν», γράφει ο ίδιος , «χωρίς την ενεργό συμμετοχή των Ηνωμένων Πολιτειών».

«Αυτό θα απαιτούσε τη διαμόρφωση αρχικά μιας ρητορικής  απειλής , ενώ στην συνέχεια θα ξεκινήσει μια σειρά δευτερευουσών στρατιωτικών ενεργειών που θα φαίνονται αμυντικές  για να προσελκύσουν τις Ηνωμένες Πολιτείες στην περιοχή», πρόσθεσε ο Αμερικανός αναλυτής.

Από ότι λοιπόν φαίνεται για αυτό το Ισραήλ , οι ΗΠΑ, η Ιορδανία και ..η Σ.Αραβία ετοιμάζονται να επιτεθούν κατά του Ιράν προκαλώντας την αντίδραση Μόσχας και Πεκίνου ( αυτό επιδιώκουν)  έχοντας τεράστια συμφέροντα και προκαλώντας «πάταγο». 

https://youtu.be/EAggCEn_Ya8

https://youtu.be/zZERpSTVNDQ

https://youtu.be/K-rmrlFDSPk

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Το Ιράν ετοιμάζει εμπλουτισμό ουρανίου; Oμάδα μάχης του αεροπλανοφόρου Ντε Γκώλ αποπλέει για την Α. Μεσόγειο και με ελληνική συμμετοχή

Αυτό αναφέρουν γαλλικά ΜΜΕ-Το ΝΑΤΟ ενεργοποιεί στόλο Πολεμικών πλοίων με επίκεντρο έναν άγριο πόλεμο Ιράν και Ισραήλ
ιρανοί πύραυλοι και Μοχάμαντ Μπιν Σαλμάν
Μέση Ανατολή 0

Κομβόι του ιρανικού στρατού σπεύδει άρον άρον στην Τεχεράνη (Βίντεο)-Αποκάλυψη: Οι Άραβες πρόδωσαν τους Ιρανούς βοηθώντας το Ισραήλ

Η Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ενημερώθηκαν από τους Ιρανούς για την επίθεση δύο ημέρες πριν γίνει,...