Κόσμος

Ο Γερούν Ντάισελμπλουμ αποκάλυψε τον διάδοχό του -Είναι ο Μάριο Σεντένο (βίντεο)


«Γλώσσα λανθάνουσα τα αληθή λέγει» σύμφωνα με τη γνωστή παροιμία και μένουν λίγες ώρες για να δούμε αν αυτό ισχύει στην περίπτωση του Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Eurogroup σήμερα στις Βρυξέλες, ο απερχόμενος πρόεδρος μίλησε στους δημοσιογράφους και σημείωσε πως το πιο δύσκολο έργο που θα πρέπει να επιτύχει ο νέος πρόεδρος είναι να κρατήσει το Eurogroup ενωμένο.

Ωστόσο, κάποια στιγμή του ξέφυγε το όνομα του Μάριο Σεντένο, του Πορτογάλου υπουργού Οικονομικών που είναι υποψήφιος για τη θέση.

 
https://twitter.com/jmsardo/status/937679141712916480?ref_src=twsrc%5Etfw
Ο Γερούν Ντάισελμπλουμ κατάλαβε αμέσως το λάθος του, και είπε στο δημοσιογράφο: «Είπα Μάριο Σεντένο; Συγνώμη. Μην το καταγράψετε».

Ποιος είναι όμως ο Μάριο Σεντένο; Οικονομολόγος, ακαδημαϊκός και πολιτικός, ο 50χρονος Σεντένο είναι ο σοσιαλιστής υπουργός Οικονομικών της Πορτογαλίας από τα τέλη του 2015. Έχει ηγηθεί της εντυπωσιακής οικονομικής ανάκαμψης της χώρας του, όπου το αξιόχρεο της χώρας επανήλθε σε επενδυτική βαθμίδα και η Λισαβόνα μείωσε το δημοσιονομικό της έλλειμμα στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 40 ετών.

Σύμφωνα με το περιοδικό Expresso θεωρείται «σταρ της ροκ» λόγω της μεγάλης προβολής του από τα μέσα ενημέρωσης, ενώ οι επιδόσεις του είχαν ως αποτέλεσμα να χαρακτηριστεί ως «Ρονάλντο» του Eurogroup από τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ