Κοινωνία

Ο «άνθρωπος με τα δύο πρόσωπα» που έγινε πρωταγωνιστής στο τσίρκο και στον κινηματογράφο- Η σπάνια ασθένεια που τον παραμόρφωσε…(βίντεο)


Tον αποκαλούσαν τον άνθρωπο με τα δύο πρόσωπα. Αν και ήταν ένα κοινό όνομα για τα αποκαλούμενα φρικιά που έκαναν καριέρα στα τσίρκο αρχές του περασμένου αιώνα, ο συγκεκριμένος άνθρωπος είχε κυριολεκτικά δύο πρόσωπα εξαιτίας μιας σπάνιας ασθένειας από την οποία έπασχε.

Είχε Νευροϊνωμάτωση, μια γενετική διαταραχή που προσβάλλει 1 ανά 3.500 και επηρεάζει το δέρμα, τους οφθαλμούς, τα οστά και το νευρικό σύστημα. Κάθε περίπτωση είναι διαφορετική, καθώς ένας ασθενής μπορεί να παραμορφωθεί σε μεγάλο βαθμό, ενώ κάποιος άλλος να μην έχει εμφανή συμπτώματα.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση το μισό κεφάλι του ήταν φυσιολογικό και το άλλο μισό παραμορφωμένο. Το πραγματικό του όνομα ήταν Ρόμπερτ Μέλβιν. Γεννήθηκε το 1920 στο Μισούρι και ήταν ένα από τα έξι παιδιά της οικογένειας. Αν και οι γονείς του αντιλήφθηκαν από νωρίς ότι ήταν διαφορετικός από τα υπόλοιπα αδέρφια του, δεν γνώριζαν από τι έπασχε. Η διάγνωση ήρθε πολλά χρόνια αργότερα.

Οι σαρκώδεις όγκοι που αναπτύχθηκαν στο δεξί μέρος του προσώπου του αλλοίωσαν τα χαρακτηριστικά του, με αποτέλεσμα το πρόσωπό του να είναι αποκρουστικό. Αυτός ήταν ο λόγος που δεν του επετράπη να φοιτήσει στο σχολείο και μελετούσε στο σπίτι του. Ωστόσο, ήταν κοινωνικός, ενώ η ευρυμάθεια και η ευγένειά του τον έκαναν αγαπητό τη γειτονιά. Αποδέχτηκε τον εαυτό του και στα 29 του χρόνια χρησιμοποίησε την εμφάνισή του για να συμμετέχει ως έκθεμα σε παραστάσεις, κερδίζοντας την εβδομάδα περισσότερα από 1.000 δολάρια. Εκτός από τα νούμερα στο τσίρκο είχε αναλάβει και χρέη λογιστή, ενώ εργαζόταν παράλληλα και σε ένα τυπογραφείο.

Melvin7

Επειδή, έμοιαζε με τον άνθρωπο- ελέφαντα που έζησε τέλη 19ου αιώνα και ταξίδευε με κουκούλα για να μην τρομάζει τον κόσμο, τον αποκαλούσαν «μοντέρνο άνθρωπο ελέφαντα». Η εμφάνιση του ήταν τόσο σοκαριστική που πολλοί πίστευαν ότι ήταν ψεύτικη και ότι στο πρόσωπό του είχε προσθετικά μέλη. Το 1952, σε ηλικία 32 ετών, επέστρεψε στην πόλη του και παντρεύτηκε μια παιδική του φίλη, τη Βιρτζίνια με την οποία είχαν μεγαλώσει μαζί στην ίδια γειτονιά.

Μπορεί να υστερούσε στην εμφάνιση, αλλά φημιζόταν για την καλοσύνη του. Οι περισσότεροι πίστευαν ότι ο γάμος τους δεν θα κρατούσε, ωστόσο τους διέψευσαν και παρέμειναν μαζί για 40 χρόνια. Απέκτησαν μια κόρη, η οποία με τη σειρά της του χάρισε και εγγόνι.

Πέθανε τον Νοέμβριο του 1994 σε ηλικία 75 ετών. Η μορφή του είναι γνωστή από τη συμμετοχή του στον κινηματογράφο τη δεκαετία του ’70. Το 1973 υποδύθηκε τον τρόφιμο σανατόριου στην ταινία «Sisters» και έναν δαίμονα στην ταινία «The Sentinel». Δείτε τον με την οικογένεια του σε ένα μίνι «ντοκιμαντέρ»:
https://www.youtube.com/embed/zxix_1v5DeM

Πηγή: mixanitouxronou.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...