Ρωσία

Ολοκληρώθηκαν οι δοκιμές των AK-12, AK-15 από το ρωσικό στρατό (βίντεο)


Ο εκπρόσωπος της ρωσικής εταιρείας Kalashnikov δήλωσε ότι ολοκληρώθηκαν οι δοκιμές των νέων τυφεκίων εφόδου AK-12 και AK-15 στα πλαίσια της κάλυψης των αναγκών του ολοκληρωμένου εξοπλισμού στρατιώτη με τον τίτλο Ratnik.

Το ρωσικό υπουργείο άμυνας εκτός των συγκεκριμένων τυφεκίων εξετάζει και το AEK-971 της V. A. Degtyarev Plant.

https://youtu.be/rURXCQPzy5w

Το Ratnik είναι ένα σύστημα μάχης πεζικού, το οποίο αναπτύσσεται ως η έννοια του “μελλοντικού στρατιώτη” και περιλαμβάνει δεκάδες είδη εξοπλισμού, τα οποία περιλαμβάνουν πυροβόλα όπλα, θωράκιση σώματος, οπτικά συστήματα επικοινωνίας και πλοήγησης, καθώς και συστήματα υποστήριξης ζωής και τροφοδοσίας.

Ο Oleg Faustov του ερευνητικού κέντρου TsNIITOCHMASH στην Περιφέρεια της Μόσχας που αναπτύσσει το σύστημα Ratnik δήλωσε ότι “σε μια διάταξη συνδυασμού όπλων, η θωράκιση σώματος του Ratnik προστατεύει το στήθος ενός στρατιώτη και επιστρέφει από σφαίρες με πυρήνα από χάλυβα που εκτοξεύεται σε απόσταση 10 μέτρων από ένα τουφέκι SVD 7.62 χιλιοστών. “

Κατά τη διάρκεια των επιτόπιων δοκιμών του συστήματος μάχης πεζικού Ratnik-2, η Viktoria Kolesnikova, υπάλληλος της TsNIITOCHMASH, κατόρθωσε να ξεπεράσει ένα ναρκοπέδιο χωρίς να υποστεί βλάβη από αρκετές εκρήξεις.

Ο ρωσικός στρατός θα είναι πλήρως εξοπλισμένος με εργαλεία πεζικού Ratnik-2 μέχρι το 2020, σύμφωνα με το Κεντρικό Ινστιτούτο Έρευνας της Μηχανικής Ακριβείας της Ρωσίας.

Οι ρωσικοί μηχανικοί δουλεύουν τώρα σε μια τρίτη γενιά του εξοπλισμού μάχης Ratnik (Ratnik-3), το οποίο θα διαθέτει κράνος με ενσωματωμένο σύστημα ελέγχου, εξωσκληρυντικό μάχης, μπότες ανθεκτικές στα ορυχεία και άλλα στοιχεία.
https://twitter.com/RUSMILCOM/status/908035817351852032?ref_src=twsrc%5Etfw

thinknews.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές