Κόσμος

Οι πρώτοι Έλληνες αστυνομικοί έπιασαν δουλειά στα γερμανικά αεροδρόμια

Σε δύο γερμανικά αεροδρόμια βρίσκονται από την περασμένη Τετάρτη οι πρώτοι Έλληνες αστυνομικοί, προκειμένου να συνδράμουν τους Γερμανούς συναδέλφους τους στον έλεγχο των επιβατών από την Ελλάδα.

Ειδικότερα, έχουν αναπτυχθεί δύο Έλληνες αστυνομικοί στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης και δύο σε αυτό του Μονάχου.Πληροφορίες newpost.gr

Υπενθυμίζεται ότι στις 11 Οκτωβρίου ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας Τόμας ντε Μεζιέρ αποφάσισε να επαναφέρει τους ελέγχους από τις 12 Νοεμβρίου, επικαλούμενος το σχετικό εδάφιο της συμφωνίας Σένγκεν. Το μέτρο περιορίστηκε εκεί όπου εντοπίστηκαν πολλές παράνομες είσοδοι, δηλαδή στα χερσαία σύνορα Γερμανίας - Αυστρίας και στις πτήσεις από Ελλάδα με προορισμό γερμανικά αεροδρόμια.

Οπως έγραψε πρόσφατα ο γερμανικός Τύπος, μετά το κλείσιμο της βαλκανικής οδού τον Φεβρουάριο του 2016, όλο και περισσότεροι επιχειρούν να πετάξουν στη Γερμανία με πλαστά διαβατήρια. Τέτοιου είδους έγγραφα μπορεί κανείς να προμηθευτεί στην Ομόνοια, στην πλατεία Βικτωρίας και άλλα σημεία έναντι 900 έως 1.500 ευρώ.

Νωρίτερα, μιλώντας στην ΕΡΤ, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, δήλωσε σχετικά με τους εξονυχιστικούς ελέγχους των Γερμανών σε Έλληνες επιβάτες εκτός ζώνης Σένγκεν:

«Η Γερμανία και ορισμένες άλλες χώρες θέλουν να επεκτείνουν τους εσωτερικούς ελέγχους στα τρία χρόνια. Από την πρώτη ημέρα που εφαρμόστηκαν αυτοί οι έλεγχοι, έστειλα στη Γερμανία την κυρία Τσιριγώτη για να δει από κοντά τι γίνεται με αυτούς τους ελέγχους. Γερμανικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι έχουν πάει από την Ελλάδα στη Γερμανία 1.000 άτομα με πλαστά έγγραφα. Οταν λένε πλαστά έγγραφα, αναφέρονται σε έγγραφα που βγήκαν με άδεια ασύλου. Υπάρχει μια προσπάθεια κάποιων για εκμετάλλευση του θέματος. Πρόκειται για θέμα εντυπώσεων. Οι Γερμανοί επίσημα μιλούν για 850 άτομα. Στείλαμε εκπροσώπους μας στα γερμανικά αεροδρόμια. Δεν είναι κάτι που το δεχόμαστε καρτερικά. Οι Γερμανοί έχουν υποσχεθεί ότι θα μειώσουν σιγά-σιγά τα μέτρα αυτά. Υπήρξαν περιστατικά τρομοκρατίας σε χώρες της Κεντρικής Ευρώπης και έχει καλλιεργηθεί μια συντηρητική αντίληψη για το μεταναστευτικό. Εμείς συνεργαζόμαστε με υπηρεσίες ευρωπαϊκών χωρών, προκειμένου να αποτρέψουμε τρομοκρατικές απειλές».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές