Οικονομία

Οι επενδύσεις των Ελλήνων εφοπλιστών… ανθίζουν -4,4 δισ. για να πάρουν 271 πλοία

Μπορεί το φθινόπωρο να πέφτουν τα φύλλα των δένδρων όμως οι επενδύσεις των Ελλήνων εφοπλιστών… ανθίζουν. Μέσα σε τρεις μήνες από τις αρχές του Σεπτεμβρίου έως τα τέλη του Νοεμβρίου έδωσαν 1,2 δισεκατομμύρια δολάρια για την αγορά 70 πλοίων.

Συνολικά από τις αρχές του 2017 έως και το τα τέλος Νοεμβρίου έχουν ξοδέψει  4,4 δισεκατομμύρια για να πάρουν 271 πλοία σύμφωνα με τα στoιχεία της Allied Shipping Research.

Πρόκειται για 166 φορτηγά αξίας 2,2 δισεκατομμυρίων, 68 δεξαμενόπλοια αξίας 1,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων, 34 μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων έναντι 410 εκατομμυρίων δολαρίων και τρία υγραεριοφόρα αξίας 167 εκατομμυρίων.

Τα φορτηγά πλοία αποτελούν το 61,2% του συνόλου των ελληνικών αγορών  στοιχείο που δείχνει ότι οι έλληνες εφοπλιστές έχουν πιστέψει στην ανοδική πορεία της ναυλαγοράς ξηρού φορτίου και σε ακόμη καλύτερες ημέρες.  Το 25% καλύπτουν τα δεξαμενόπλοια.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...