Κόσμος

Ξεσκονίζουν σχέδια «SUGA» και «Βαριοπούλα» οι Τούρκοι: «Φορτώνουν» μαζικά με «έξυπνες» βόμβες όλα τα F-16 και F-4 PHANTOM!

Τι ακριβώς ετοιμάζουν πάλι οι "γείτονες" με την μαζική μετατροπή βομβών γενικής χρήσεως σε πυρομαχικά "fire and forget" σε μεγάλους αριθμούς στα αεροσκάφη F-16 και F- 4 PHANTOM ;

Σε μαζική παραγωγή θέτουν οι Τούρκοι κιτ που μετατρέπει βόμβες MK 83 σε « έξυπνες» βόμβες με την βοήθεια του γνωστού ινστιτούτου TUBITAK.

Το όλο σχέδιο έχει περάσει σε φάση μαζικής παραγωγής δίνοντας πρωτόγνωρες δυνατότητες στην τουρκική πολεμική αεροπορία και στα περίπου 280 αεροσκάφη πρώτης γραμμής που διαθέτουν.    

Η μαζική παραγωγή του κιτ καθοδήγησης (KGK), το οποίο αναπτύχθηκε για μετατροπή βομβών γενικής χρήσης σε  καθοδηγούμενες , προσδίδει μεγάλες ικανότητες χτυπήματος μακρού βεληνεκούς, αναφέρει  μεγάλη τουρκική εφημερίδα, χωρίς να προσδιορίζει τον στόχο βέβαια .

 Το  Ερευνητικό Ινστιτούτο αμυντικής Τεχνολογίας  της Τουρκίας (TUBITAK), σύμφωνα με γραπτή ανακοίνωση  του τμήματος αμυντικών βιομηχανιών έρευνας και ανάπτυξης (TUBITAK SAGE), πιστοποιεί το γεγονός, ενώ έχουμε μαζική τοποθέτηση του ειδικού κιτ σε εκατοντάδες βόμβες γενικής χρήσεως.  

 Το όλο σχέδιο αφορά σαφώς  το σύνολο των αεροσκαφών  F-4 / F-16 ως εναέριες πλατφόρμες, ενώ η  πιστοποίηση έχει ολοκληρωθεί, προσδίδοντας μεγάλες δυνατότητες στην τουρκική αεροπορία.

Παρέχονται ακριβείς δυνατότητες  μεγάλης εμβέλειας σε υπάρχουσες βόμβες γενικής χρήσης, ενώ τονίζεται ότι το κιτ UPS μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όλες τις καιρικές συνθήκες. Έτσι οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις μειώνουν την εξάρτηση από ξένες πηγές της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας, καταλήγει η ανακοίνωση.

 Το κιτ είναι διαθέσιμο για μη –καθοδηγούμενες βόμβες 1000 λιβρών MK-83 και 500 λιβρών MK-82 γενικής χρήσης, πυραύλους αέρος-εδάφους, και μιας μεγάλης γκάμας  πυρομαχικών.

Το συγκεκριμένο κιτ έχει ενσωματωμένα πολύ ευαίσθητα συστήματα παγκόσμιου εντοπισμού θέσης όπως GPS και INS.

Αυτά  τα συστήματα λειτουργούν σε οποιαδήποτε  καιρικές συνθήκες.

Όταν βληθεί η βόμβα, με δεδομένα από το GPS και από το κιτ , αυτή ίπταται κατά του στόχου και όταν τον πλησιάσει υλοποιεί  αυτόματες βελτιώσεις μέσω των πτερυγίων κινούμενη δεξιά-αριστερά και πάνω-κάτω.

Έτσι τα τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη F-16 και F-4E 2020 μπορούν να ολοκληρώσουν με σχετική ασφάλεια την αποστολή τους χωρίς  να πλησιάσουν σε  επικίνδυνες περιοχές, όπου θα υπάρχει για παράδειγμα ¨εχθρική» αεράμυνα.

Το κιτ που μετατρέπει απλές βόμβες σε «έξυπνες» μπορεί να χρησιμοποιηθεί κατά στρατηγικών στόχων όπως συστήματα αεράμυνας, υπόστεγα αεροσκαφών, βιομηχανικές εγκαταστάσεις και αποθήκες πυρομαχικών και βάσεις ραντάρ.  

Επειδή όμως τέτοιες βόμβες δεν χρειάζονται οι Τούρκοι ούτε  για τους Κούρδους , ούτε στην Βόρεια Συρία, ο πιο πιθανός στόχος είναι  η ελληνική αεράμυνα .

Καημός και μέγα θέμα της τουρκικής αεροπορίας είναι πρωτίστως η ελληνική αεράμυνα, η οποία σε μια πιθανή μελλοντική αναμέτρηση πρέπει να "εξουδετερωθεί"  πάση θυσία, αλλά βέβαια ματαιοπονούν.

Σκοπός τους είναι να «τυφλωθεί» το ελληνικό γενικό επιτελείο ώστε να υλοποιήσουν οι ίδιοι στην συνέχεια τα όποια σχέδια τους για κατάληψη ενδεχομένως κάποιας ελληνικής νήσου.

Εκεί βασίζεται η όλη προσπάθεια τους ειδικά τα τελευταία χρόνια,για αυτό και όλες οι παραβιάσεις στο Αιγαίο προσομοιάζουν κάποιο ανάλογο σχέδιο .

Οι Τούρκοι  γνωρίζουν ότι στον  αέρα  με τους Έλληνες πιλότους το «παιχνίδι» είναι ολοκληρωτικά χαμένο, ενώ οι Ισραηλινοί σχετικά πρόσφατα ανακοίνωσαν στην ουσία , ότι οι νεο-οθωμανοί έχουν χάσει πριν ακόμα βγουν στο Αιγαίο από την ελληνική αεροπορία.

Οι Τούρκοι θα επιχειρήσουν σύμφωνα με πιθανά σενάρια, μια  μαζική έξοδο μεγάλου αριθμού αεροσκαφών τους, από τα οποία «κάποια» θα επιχειρήσουν να κτυπήσουν για παράδειγμα σε Σκύρο, Λήμνο, και σε άλλες τοποθεσίες για να επιτύχουν τον σκοπό τους.

Τέτοια σχέδια δεν υπάρχουν απλά στα «συρτάρια» του τουρκικού επιτελείου , αλλά όπως αποδείχθηκε με το σχέδιο SUGA και «βαριοπούλα» κά, έχουν πιθανόν βγει και ξεσκονίζονται ενόψει της πιθανής ανακήρυξης ΑΟΖ από την Ελλάδα , αλλά και λόγω των ενεργειακών σχεδίων αγωγών  φυσικού αερίου (βλέπε EAST MED).

https://youtu.be/fXW8BISfRNc?t=63

Η ελληνική πολεμική αεροπορία σαφώς και έχει τα δικά της σχέδια ως «απάντηση» στα τουρκικά με τα οποία θα επιχειρηθεί «κτύπημα» με αεροσκάφη MIRAGE-200-5 και  πυραύλους SCALP για παράδειγμα , σε αντίστοιχους στόχους στο εσωτερικό της Τουρκίας προκαλώντας μεγάλο πλήγμα , στα τουρκικά σχέδια.

Η Ελλάδα  διαθέτει ένα «υπερόπλο» που αποτελεί το φόβητρο των Τούρκων.

Πρόκειται για ένα από τα μεγάλα «όπλα»  της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας, το οποίο μπορεί να αλλάξει το ρουν των γεγονότων και ονομάζεται  Mirage 2000.

https://youtu.be/zpEBJ1Cku6Q?t=3

Το ελαφρύ και υπερηχητικό αυτό αεροπλάνο σχεδιάστηκε το 1970 για την γαλλική αεροπορία και μέχρι σήμερα αποτελεί ένα από τα καλύτερα της κατηγορίας του.

Μόνο 600 Mirage έχουν κατασκευαστεί σε όλον τον πλανήτη, ενώ η τιμή μίας μόνο μονάδας ανέρχεται σε 23 εκατομμύρια δολάρια.

Οι Έλληνες πιλότοι είναι εξαιρετικοί στην πλοήγηση του μαχητικού αυτού, το οποίο μπορούν να πιλοτάρουν με μαεστρία και ακρίβεια χιλιοστού.

Οι Τούρκοι γνωρίζουν πως  το μαχητικό αυτό στα ελληνικά χέρια  μετατρέπεται σε ένα από τα απειλητικότερα εναέρια οπλικά συστήματα  που πετούν πάνω από το Αιγαίο, διότι πολύ απλά οι ίδιοι δεν διαθέτουν κάτι ανάλογο.

https://www.youtube.com/watch?v=onAT5z5ax_k

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές