Πολιτική

ΝΔ: Στις κάλπες η εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, σε μυστική ψηφοφορία οι συντάξεις

Κάλπες για τα μεγάλα ζητήματα της πολιτικής, όπως ο τρόπος εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας και οι αρμοδιότητές του, στήνει η αξιωματική αντιπολίτευση στο πλαίσιο του 11ου Συνεδρίου Αρχών και Θέσεων που συνέρχεται το προσεχές Σαββατοκύριακο στην Αθήνα.

Το πρωί της Κυριακής, οι περίπου 2.800 γαλάζιοι σύνεδροι θα κληθούν να απαντήσουν με μυστική ψηφοφορία σε ειδικό ερωτηματολόγιο με διλημματικού χαρακτήρα ερωτήματα, ο αριθμός των οποίων και η ακριβής διατύπωση θα γίνουν γνωστά την προηγουμένη ημέρα, όπως ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης που είναι αρμόδιος για το Πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας και είναι επικεφαλής της οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου.

Ωστόσο, κατά πληροφορίες ανάμεσα στα ερωτήματα που θα ζητηθεί να απαντηθούν από το σώμα του Συνεδρίου με στόχο οι απαντήσεις να ενσωματωθούν στην τελική διατύπωση του Κυβερνητικού Προγράμματος θα είναι η κατάτμηση των μεγάλων περιφερειών, ο τρόπος διανομής των πανεπιστημιακών συγγραμμάτων, ο χειρισμός των αυθαιρέτων, καθώς και η απονομή των συντάξεων με εστίαση στη σύνδεση συνεισφορών με το τελικό ποσό των συντάξεων, αν δηλαδή το ασφαλιστικό μας σύστημα θα είναι αναδιανεμητικό ή κεφαλαιοποιητικό.

Το ερωτηματολόγιο θα είναι μια από τις «καινοτομίες» που θα εφαρμοστούν στο γαλάζιο Συνέδριο, στο οποίο θα μιλήσουν πρόσωπα που δεν συνδέονται οργανωτικά με το Νέα Δημοκρατία, όπως ο φιλόσοφος Στέλιος Ράμφος, ο Κύπριος υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης, ο ηθοποιός Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, ο μέχρι πρότινος επικεφαλής της Επιτροπής Προϋπολογισμού της Βουλής Παναγιώτης Λιαργκόβας, και άλλοι.

Οι βασικές θεματικές ενότητες του Συνεδρίου της ΝΔ που έχει κεντρικό σύνθημα «Έτοιμοι να αλλάξουμε την Ελλάδα» θα έχουν τους ακόλουθους τίτλους:
*Υπηρεσίες στον Πολίτη: Από το τέλμα στην ποιότητα.
*Οικονομία: Από τη μιζέρια στις νέες δουλειές.
*Νέα Γενιά: Από την Ελλάδα των επιδομάτων στην Ελλάδα των ευκαιριών.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...