Κόσμος

Νέα φρίκη στη Γερμανία: Αφγανός επιτέθηκε με μαχαίρι και σκότωσε ανήλικη

Μια 15χρονη Γερμανίδα τραυματίστηκε θανάσιμα όταν ένας Αφγανός, συνομήλικός της, της επιτέθηκε με μαχαίρι σε εμπορικό κατάστημα της περιοχής Κάντελ, στη Ρηνανία-Παλατινάτο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εισαγγελίας και της αστυνομίας αργά χθες βράδυ, οι δύο έφηβοι εθεάθησαν να διαπληκτίζονται και ακολούθησε η επίθεση του νεαρού με το μαχαίρι. Η σύλληψή του κατέστη δυνατή έπειτα από παρέμβαση και περαστικών. Λίγο αργότερα, η κοπέλα, η οποία είχε στο μεταξύ μεταφερθεί στο νοσοκομείο, υπέκυψε στα τραύματά της.

Σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα Die Rheinpfalz, δεν έχει γίνει γνωστό αν ο 15χρονος Αφγανός, ο οποίος θα παρουσιαστεί σήμερα στον Εισαγγελέα, έχει υποβάλει αίτηση χορήγησης ασύλου.
Μόλις πέρυσι τον Δεκέμβριο είχε γίνει γνωστή η δολοφονία μιας φοιτήτριας ιατρικής στην πόλη Freiburg της Γερμανίας από Αφγανό μετανάστη. Η άτυχη Maria Ladenburger, η οποία εργαζόταν ως εθελόντρια σε καταυλισμό προσφύγων, επέστρεφε με το ποδήλατό της από πάρτι που είχε διοργανώσει το πανεπιστήμιό της στη Freiburg όταν δέχτηκε την επίθεση μέσα σε ένα μονοπάτι.

Ο δράστης τη βίασε, την έπνιξε και στη συνέχεια πέταξε το άψυχο σώμα της στον ποταμό Dreisam.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ