Εκκλησία

Νέα πρόκληση των Μυθικιστών! “Χριστιανισμός χωρίς τον Ιησού” λίγες μέρες πριν από τα Χριστούγεννα-Ισχυρισμοί πως ο Ιησούς ανήκε στους Φαρισαίους-Σύγκριση με την σέχτα των Εσσαίων (ΒΙΝΤΕΟ)

“Χριστιανισμός χωρίς τον Ιησού”, τιτλοφορείται η υποτιτλισμένη συνέντευξη του Δρ. Richard Carrier που δόθηκε στη δημοσιότητα λίγο καιρό πριν από την μεγάλη εορτή της Χριστιανοσύνης με ξεκάθαρο στόχο να προκαλέσει!

Στο βίντεο διάρκειας 29 λεπτών παρουσιάζεται μια συνέντευξη-μίνι ντοκιμαντέρ του δημοφιλούς στους κόλπους των Μυθικιστών Δρ. Ιστορίας-Αμερικανού Richard Carrier.

Στο υποτιτλισμένο στα ελληνικά βίντεο, ο Carrier συμπυκνώνει μέσα σε λιγότερο από μισή ώρα πολλά από τα ζητήματα που αναλύει στο βιβλίο του “On the historicity of Jesus“, το οποίο οι Μυθικιστές έχουν για.... Ευαγγέλιο!

Σε αυτό το πλαίσιο, αναφέρεται στο κοινωνικοθρησκευτικό προφίλ της εποχής όπου γράφτηκαν τα πρώτα κείμενα του χριστιανισμού, στις μυστηριακές σέκτες εκείνης της εποχής στη νοτιοανατολική Μεσόγειο, αναλύει το γιατί ο Μάρκος έγραψε το πρώτο ευαγγέλιο στα ελληνικά και γιατί κατά την άποψή του αντέγραψε τον Όμηρο, καθώς επίσης και το πώς και γιατί γεννήθηκε η ιδέα για έναν ιστορικό Ιησού. Μιλάει για δήθεν “κρυφές διδασκαλίες”, “συμβολισμούς” και “αλληγορίες”, ενώ ακόμη υποθέτει πως ο Ιησούς ήταν ένας εκ των Φαρισαίων!

Ισχυρίζεται ακόμη πως υπήρχε μια χριστιανική σέχτα πριν από την εμφάνιση του Μεσσία με την μορφή επαναστατικού κινήματος. Σημειώνει δε πως υπάρχουν πολλές ομοιότητες με την σέχτα των Εσσαίων.

Παρακολουθήστε υποτιτλισμένη τη νέα συνέντευξη του Δρ. Richard Carrier υπό τον γενικό τίτλο “Το Ευαγγέλιο κατά τον Carrier – Ένας χριστιανισμός χωρίς Ιησού” εδώ.

https://www.youtube.com/watch?v=K4va47gfYLc

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές