Πολιτική

Νέα γκάφα Κυριάκου - Απέδωσε στον Αϊνστάιν ατάκα που... δεν είπε (βίντεο)


Δεν είναι η πρώτη κι όπως φαίνεται ούτε η τελευταία φορά που το«πλούσιο» βιογραφικό του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν φάνηκε αρκετό για να τον γλιτώσει από ακόμη μια επική γκάφα, η οποία προστίθεται στην επίσης πλούσια συλλογή του από… μαργαριτάρια.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της ΝΔ μιλώντας στη Βουλή στη συζήτηση για τον Προϋπολογισμό, προσπαθώντας ίσως να το «παίξει» διαβασμένος, επικαλέστηκε μια ρήση του Άλμπερτ Αϊνστάιν, την οποία ωστόσο ο νομπελίστας φυσικός… δεν είπε ποτέ.

«Εσείς κύριε Τσακαλώτε θυμάστε τι είπε ο Αϊνστάιν για τον ορισμό της παράνοιας; Να κάνεις τα ίδια πράγματα και να περιμένεις διαφορετικά αποτελέσματα. Ένας προϋπολογισμός λιτότητας, φόρων και αντιαναπτυξιακός. Άδικος και αντιλαϊκός. Η κυβέρνηση απέτυχε παταγωδώς», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης, χαρίζοντας μια ακόμη ανεπανάληπτη στιγμή στην πολιτική ζωή της χώρας, από αυτές που η κοινοβουλευτική του ομάδα θα θέλει σίγουρα να ξεχάσει.

Για την ιστορία, η ατάκα αυτή διατυπώθηκε γραπτώς για πρώτη φορά το 1983 στο βιβλίο Sudden Death της Rita Mae Brown. Συγκεκριμένα αναφερόταν στο εν λόγω βιβλίο: “Unfortunately, Susan didn’t remember what Jane Fulton once said, ‘Insanity is doing the same thing, over and over again, but expecting different results”. Από τότε έγινε ένα κλισέ στο οποίο αρέσκονται οι πολιτικοί, ενώ κανείς δεν ξέρει πώς και πότε ξεκίνησε η στρεβλωμένη σύνδεση της με τον Άλμπερτ Αϊνστάιν.

Το σχετικό απόσπασμα:

https://player.vimeo.com/video/248022190

Και να ήταν η πρώτη φορά που ο πρόεδρος της ΝΔ «την πατάει»;

Ποιος άραγε δεν θυμάται ακόμη μια τέτοιου βεληνεκούς γκάφα πριν από περίπου έναν χρόνο, όταν μπέρδεψε τον Ζαν Ζακ Ρουσσώ με τον Μοντεσκιέ, με αποτέλεσμα τα social media να πάρουν φωτιά; Για να μην αναφερθούμε φυσικά στον… εξωγήινο.

Υ.Γ: Τελικά, φαίνεται πως κάθε συζήτηση στη Βουλή σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών εξελίσσεται σε… εφιάλτη για τον Κυριάκο Μητσοτάκη και σε… κωμωδία για όλους τους υπόλοιπους…

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...