Κοινωνία

Μωρό με σύνδρομο της γοργόνας, γεννήθηκε στην Ινδία. Η μυθολογική ρίζα της Γοργόνας, που επιμένει στο πολιτισμικό μας υποσυνείδητο (Βίντεο και φώτο)

Η 23χρονη Muskura Bibi γέννησε με φυσικό τοκετό, μια πραγματική γοργόνα, στο δημόσιο νοσοκομείο Chittaranjan Deva Sadan στην Kolkata της ανατολικής Ινδίας.

Η έλλειψη σωστής διατροφής και η κακή κυκλοφορία του αίματος προς το μωρό μπορεί να δημιουργήσει αυτού του είδους την ανωμαλία. Το σύνδρομο της γοργόνας επηρεάζει ένα μωρό σε κάθε 60.000 έως 100.000 γεννήσεις.

Το μωρό είχε φυσιολογικά σχηματισμένα κορμό αλλά κάτω από την μέση τα πόδια του ήταν ενωμένα ( συγχωνευμένα μαζί) Το κάτω μέρος του δεν είχε σχηματιστεί εντελώς.

Πέθανε, μόλις τέσσερις ώρες αργότερα με τους γιατρούς να μην μπορούν να προσδιορίσουν το φύλο του.
Οι γονείς του μωρού δεν έκαναν χρήση φαρμάκων κατά την εγκυμοσύνη.

Επίσης, δεν έκαναν υπερηχογράφημα εγκυμοσύνης και δεν γνώριζαν την κατάσταση του εμβρύου, μέχρι τη γέννηση του.
Η κ. Bibi έμαθε για την κατάσταση του μωρού της, μόνο όταν το είδε για πρώτη φορά μετά τον τοκετό.

Το μωρό (που δεν δόθηκε το όνομα του), του οποίου το φύλο ήταν ασαφές λόγω της υποβαθμισμένης πυέλου και των λιωμένων ποδιών, υπέφερε από μια σπάνια κατάσταση γνωστή ως sirenomelia ή «σύνδρομο της γοργόνας».

Ο Δρ Sudip Saha, με ειδικότητα παιδιάτρου στο νοσοκομείο, δήλωσε: «Οι γονείς είναι ζευγάρι εργατών και δεν είχαν αναζητήσει την κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, λόγω έλλειψης χρημάτων. Το μωρό υπέφερε από την κατάσταση sirenomelia»

«Δεν έχω δει ποτέ τέτοιο μωρό πριν. Είναι η δεύτερη περίπτωση συνδρόμου της γοργόνας στη χώρα μας»
«Τον Μάϊο του 2016, μια γυναίκα από το Uttar Pradeash, στη βόρεια Ινδία, γέννησε το πρώτο γνωστό "γοργόνα μωρό" στη χώρα, που έζησε μόνο 10 λεπτά.»

Η 35χρονη Δρ Vandana Arya, γυναικολόγος στο νοσοκομείο που γεννήθηκε το μωρό, δήλωσε ότι
«Το μωρό γεννήθηκε με ένα ψαροειδές σώμα και είχε τα χέρια του εξαπλωμένα σαν πτερύγια, γεγονός που έκανε την περίπτωση ακόμη πιο μοναδική».

Δείτε το σχετικό βίντεο


πηγή:www.dailymail.co.uk

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ