ΗΠΑ

Μυστικό πρόγραμμα εκατομμυρίων για... UFO - Απίστευτο βίντεο με μαχητικά να κυνηγούν ένα άγνωστο ιπτάμενο αντικείμενο


Το Πεντάγωνο των ΗΠΑ φαίνεται ότι ερευνούσε την πιθανή ύπαρξη UFO μέσω ενός μυστικού προγράμματος ύψους… πολλών εκατομμυρίων δολαρίων. Η είδηση ήρθε στο φως μέσα από δημοσιεύματα των Politico και New York Times μεταξύ άλλων μέσα από διάφορες συνεντεύξεις με διάφορους ανθρώπους που σχετίζονται άμεσα ή έμμεσα με το... πρόγραμμα αυτό. 

Το politico αναφέρει χαρακτηριστικά ότι ήταν πριν από μια δεκαετία το Πεντάγωνο με την καθοδήγηση του Κογκρέσου, δημιούργησε ένα πρόγραμμα πολλών εκατομμυρίων δολαρίων για να διερευνήσει τα  κοινώς γνωστά ως UFO.

Επικεφαλής του προγράμματος είχε τεθεί ο πρώην αξιωματικός της στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών Luiz Elizondo, ο οποίος παραιτήθηκε από το Πεντάγωνο στις 4 Οκτωβρίου. Στην επιστολή παραίτησής του που έστειλε στον υπουργό Άμυνας Τζείμς Μάτις, εξέφρασε την απογοήτευση του για την έλλειψη χρηματοδότησης για αυτό το πρόγραμμα και το γεγονός ότι εξακολουθεί να μην είναι γνωστό στο ευρύ κοινό.

Σημειώνεται ότι ελάχιστοι αξιωματούχοι ήταν ενήμεροι για το πρόγραμμα αυτό, το οποίο ξεκίνησε το 2007 και φαίνεται ότι ολοκληρώθηκε το 2012. Η χρηματοδότηση του προγράμματος, ύψους 22 εκατομμυρίων δολαρίων, ήταν κρυμμένη στους προϋπολογισμούς των αμυντικών υπηρεσιών των ΗΠΑ.

Η εφημερίδα New York Times αναφέρει ότι έγγραφα που αφορούν το συγκεκριμένο πρόγραμμα κάνουν λόγο για περίεργα αεροσκάφη που πετούν με μεγάλη ταχύτητα ή αιωρούνται και γενικά με ιπτάμενα αντικείμενα.

Σημειώνεται ότι οι επιστήμονες διατηρούν επιφυλάξεις και επισημαίνουν ότι τα ανεξήγητα φαινόμενα δεν αποτελούν απαραίτητα απόδειξη της ύπαρξης εξωγήινης ζωής.

Το αποκαλούμενο “The Advanced Aviation Threat Identification Program”(Πρόγραμμα Ταυτοποίησης Απειλής Προηγμένης Αεροπλοϊας») ήταν ιδέα του πρώην γερουσιαστή των Δημοκρατικών Χάρι Ριντ, ο οποίος την εποχή εκείνη ήταν ηγέτης της πλειοψηφίας των Δημοκρατικών στη Γερουσία.

Μιλώντας σε ένα συνέδριο τον Οκτώβριο, ο Elizondo δήλωσε ότι κατά τη διάρκεια του προγράμματος πείστηκε ότι υπάρχουν πράγματι φαινόμενα [UFO].
Ο Ριντ, ο οποίος τώρα είναι συνταξιούχος, δήλωσε επίσης ότι πίστευε ότι η ανάπτυξη του προγράμματος ήταν σωστό.

Όπως είπε ο ίδιος στην New York Times: "Δεν ντρέπομαι, ούτε μετανιώνω που ξεκίνησα αυτό. Έκανα κάτι που κανένας δεν είχε κάνει στο παρελθόν".

Η χρηματοδότηση του "Advanced Aerospace Threat Identification Program" ολοκληρώθηκε -επισήμως τουλάχιστον- πριν από πέντε χρόνια, αλλά οι εργαζόμενοι σε αυτό μετακινήθηκαν σε άλλες θέσεις στο Πεντάγωνο και εξακολουθούν να ερευνούν μαρτυρίες και στοιχεία για μυστηριώδη ιπτάμενα αντικείμενα.

Υπάρχει πάντως ένα βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα δείχνει δύο μαχητικά αεροσκάφη του Αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού να κυνηγούν ένα λευκό οβάλ ιπτάμενο αντικείμενο που είχε μέγεθος επιβατικού αεροσκάφους ανοικτά του Σαν Ντιέγκο το 2004.

Πρώην στέλεχος του προγράμματος, που δεν κατονομάζεται στο ρεπορτάζ, είπε στο Politico ότι ένας από τους στόχους του προγράμματος πιθανόν να ήταν η παρακολούθηση της τεχνολογικής προόδου αντίπαλων ξένων δυνάμεων, όπως για παράδειγμα της Κίνας ή της Ρωσίας.

Το βίντεο που δείχνει δύο μαχητικά αεροσκάφη ναυτικού F / A-18F να κυνηγούν ένα άγνωστο ιπτάμμενο αντικείμενο. Δόθηκε στη δημοσιότητα από το Advanced Aerospace Threat Identification Program, στις 16 Δεκεμβρίου 2017.
https://www.youtube.com/embed/BxuSA9o1_vQ

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...