Κοινωνία

Μυστήριο: Τι έκανε ο δολοφόνος 1,5 ώρα μετά το τριπλό φονικό στους Αγίους Αναργύρους;

Έχουν περάσει κάτι περισσότερο από 24 ώρες από τη στιγμή που έγινε γνωστή η είδηση για το τετραπλό φονικό στους Αγίους Αναργύρους και η ελληνική κοινωνία παρακολουθεί ακόμα σοκαρισμένη την υπόθεση με τον 47χρονο αρχιφύλακα που σκότωσε με οχτώ σφαίρες την σύζυγο, την πεθερά και το μόλις τριών ετών παιδί του.

Εντούτοις ακόμα δεν έχουν δοθεί απαντήσεις σε ορισμένα κομβικά ερωτήματα για την τραγωδία στους Αγίους Αναργύρους που έκλεισε όταν ο Χρήστος Ζαπαντιώτης έβαλε τέλος στη ζωή του.

Το πρώτο αφορά το κίνητρο του 47χρονου. Τι ήταν αυτό, δηλαδή, που τον έκανε τα ξημερώματα της Δευτέρας να πυροβολήσει αρχικά τρεις φορές κατά της γυναίκας του τραυματίζοντας την θανάσιμα, στη συνέχεια να σκοτώσει την πεθερά του και τελικά να κατευθυνθεί στο υπνοδωμάτιο που κοιμόταν η 3χρονη Μυρτώ-Πετρίνα και να την εκτελέσει με μια σφαίρα στο κεφάλι.

Το δεύτερο ερώτημα έχει να κάνει με τη 1,5 ώρα που πέρασε μέχρι ο 47χρονος αρχιφύλακας να στρέψει το όπλο επάνω του και να βάλει τέλος στη ζωή του. Αυτό που δεν έχει ξεκαθαριστεί - και ίσως ποτέ να μην υπάρξει σαφής απάντηση - είναι τι περνούσε από το μυαλό του αυτά τα περίπου 90 λεπτά. Αν, δηλαδή, αναλογιζόταν την πράξη του και το βάρος της τελευταίας πράξης του δράματος ή αν έκανε δεύτερες σκέψεις για ό,τι είχε κάνει και τις συνέπειες που ακολουθούσαν.

Ο δολοφόνος και αυτόχειρας Χρήστος Ζαπαντιώτης

Την ίδια ώρα, εύλογα είναι τα ερωτήματα για το πώς είναι δυνατόν ένας άνθρωπος οπλισμένος  - που βρίσκεται στον στενό κύκλο ενός πρώην πρωθυπουργού - να φθάνει στο σημείο να δολοφονήσει και το ίδιο του το παιδί για ασήμαντη αφορμή... Έτσι, τίθεται για άλλη μια φορά το ερώτημα για την ανεπάρκεια των ψυχολόγων - ψυχιάτρων στην ΕΛ.ΑΣ καθώς 40 επιστήμονες δεν αρκούν για να εξετάζουν κάθε πέντε χρόνια περισσότερους από 50.000 ένστολους που οπλοφορούν.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι αναλυτές του Ανθρωποκτονιών οδηγούνται στο συμπέρασμα ότι ο Χρήστος Ζαπαντιώτης είχε πάρει την απόφαση να ξεκαθαρίσει τις οικογενειακές και οικονομικές του διαφορές το βράδυ της Κυριακής. Είχε επιστρέψει από διήμερο ταξίδι στα Γιάννενα συνοδεύοντας τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη και ανέβηκε τις σκάλες του διαμερίσματος του 2ου ορόφου, αποφασισμένος για όλα...

«Ο Χρήστος μετά από πολύχρονη σχέση, παντρεύτηκε το 2012 τη ρευματολόγο. Όμως δεν ήταν εύκολη η ζωή τους. Υπήρχαν διαρκώς προστριβές με την πεθερά του, και αυτή γιατρός, η οποία δεν συμφώνησε ποτέ με την απόφαση της κόρης της να παντρευτεί έναν χαμηλόβαθμο αστυνομικό» αναφέρει στενός φίλος του δράστη και αυτόχειρα και συνεχίζει:

«Έμεναν στον 2ο όροφο ενώ στον 1ο κατοικούσε η πεθερά του και στο ισόγειο ήταν ένα κατάστημα. Πληροφορίες λένε ότι υπήρχε μια προστριβή σχετικά με τα κληρονομικά καθώς ο Χρήστος πίεζε προκειμένου να γραφτούν τα σπίτια στο όνομά του ενώ ήθελε κατά κάποιο τρόπο το ιατρείο της γυναίκας του να γίνει στο ισόγειο ή στον 1ο όροφο του σπιτιού προκειμένου να είναι κοντά στο παιδί τους. Μάλιστα, λέγεται ότι η σύζυγος και η πεθερά του, ως αντιστάθμισμά σε αυτές τις απαιτήσεις έθεταν το θέμα της διάστασης του ζευγαριού».

Το ιατρείο της συζύγου του Ζαπαντιώτη

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, αργά το βράδυ της Κυριακής το ζευγάρι άρχισε και πάλι να τσακώνεται για τα κληρονομικά και τα διαμερίσματα. Ακούγοντας φωνές, ανέβηκε στο 2ο όροφο και η πεθερά του αρχιφύλακα και πιθανότατα, λένε οι αναλυτές της Ασφάλειας, να απείλησε τον 47χρονο με διάσταση ή διαζύγιο, αυτός να θόλωσε και να έβγαλε το υπηρεσιακό του πιστόλι.

Πρώτα έριξε δύο προειδοποιητικές βολές στον αέρα και στη συνέχεια με τρεις σφαίρες στο στήθος σκότωσε τη σύζυγό του. Αμέσως μετά σημάδεψε με το ίδιο όπλο την πεθερά του που βρισκόταν στο σαλόνι και με δύο σφαίρες της πήρε τη ζωή. Έπειτα, πήγε στο υπνοδωμάτιο όπου κοιμόταν η 3χρονη κόρη του, την πυροβόλησε στο κεφάλι και μετά πρέπει για τουλάχιστον μία ώρα να παρέμεινε στο χώρο της φρίκης προκειμένου να δει τι θα κάνει. Εκείνο που κάνει εντύπωση στους αστυνομικούς είναι γιατί δεν ακούστηκε κανείς από τους επτά πυροβολισμούς με αποτέλεσμα το έγκλημα να αποκαλυφθεί το μεσημέρι της επόμενης ημέρας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...