Ελληνοτουρκικά

Μας σέρνει σε σύρραξη ο "Σουλτάνος" : Πέταξε νέο "γκολάκι" στον Α.Τσίπρα - Βουλιάζει η Θράκη - Πανηγυρίζουν οι Τούρκοι: «Τους έδωσε ιστορική απάντηση»


Εκτροχιάστηκε ήδη η επίσκεψη Ρ.Τ.Ερντογάν στην Αθήνα καθώς σε ένα πρωτοφανές μανιφέστο ανάδειξης των μονομερών τουρκικών διεκδικήσεων μεταβλήθηκε η κατ' ιδίαν συζήτηση του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο μέσα στο Προεδρικό Μέγαρο. Οσο ήρεμη και αν έμοιαζε η συζήτηση Ερντογάν-Τσίπρα εντούτοις ο "Σουλτάνος" πέταξε ακόμη ένα "γκολάκι" στον Α.Τσίπρα που το "κατάπιε" αμάσητο. Τι είπε;

«Εμείς ως χώρα, ως Τουρκική Δημοκρατία ποτέ δεν εποφθαλμιούμε τα εδάφη μιας άλλης χώρας. Είμαστε δύο λαοί που συνυπήρξαν, ζήσαμε πολύ κοντά, έχουμε ομογενείς που ζουν στη χώρα σας, το ίδιο κι εσείς. Εύχομαι και λέω μακάρι να μην είχαν διαπραχθεί τα λάθη από προηγούμενες πολιτικές που οδήγησαν στην αποχώρηση(;;;) πολιτών που ήταν μέλη της μειονότητας και να είμαστε στην κατάσταση που είμαστε σήμερα. Τα λάθη είναι πια κομμάτι της ιστορίας και πρέπει να χτίσουμε το μέλλον σε πολύ δυνατά θεμέλια. Μπορούμε να κάνουμε πολλά πράγματα. Εάν μπορέσουμε να συμφωνήσουμε, να αρθρώσουμε κοινή ρητορεία. Μεταφέρω τις προσωπικές μου ευχαριστίες αλλά είμαι και εκπρόσωπος του λαού μου» κατέληξε.

Κακό κλίμα, τυπικές χειραψίες, παγωμένα χαμόγελα και μια συζήτηση με άγριες διαθέσεις συνέθεσαν ένα εκρηκτικό σκηνικό με το πρωτόκολλο να "σπάει". Ο Ρ.Τ.Ερντογάν ήταν σε όλα του προκλητικός. Μέχρι και στο στεφάνι που κατέθεσε ,ίσα ίσα που το ακούμπησε...

Αίσθηση προκάλεσε και το στεφάνι που κατάθεσε ο Ταγίπ Ερντογάν στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.

Ηταν διαφορετικό από τα συνηθισμένα στεφάνια των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων καθώς ήταν κατακόκκινο, στα χρώματα της τουρκικής σημαίας δηλαδή, με την ημισέληνο στο κέντρο...

Και αυτά είναι μόνο η αρχή.

Η μεγάλη πρόκληση του Ρ.Τ.Ερντογάν θα γίνει μέσα στη Θράκη με τον πρόεδρο της Τουρκίας να δίνει ήδη δείγματα γραφής.

Ο Ρ.Τ.Ερντογάν και η Τουρκία δείχνουν ότι επιδιώκουν ένα σοβαρό ελληνοτουρκικό επεισόδιο.

Ηδη πρώτο θέμα έγινε στα τουρκικά ΜΜΕ η πρόκληση του Ταγίπ Ερντογάν μέσα στο Προεδρικό Μέγαρο όταν και έθεσε ζήτημα Δυτικής Θράκης και Αιγαίου ενώ σχεδόν επιχειρηματολόγησε γραμμή-γραμμή γιατί πρέπει να αναθεωρηθεί η Συνθήκη της Λωζάνης.

Ενδεικτικός ο τίτλος της Μιλιέτ:

«Την προσοχή σας όλων, ακούστε παρακαλώ τι είπε ο Ερντογάν» με την τουρκική εφημερίδα να επισημαίνει ότι έθεσε το θέμα της συνθήκης της Λωζάνης.

«Έξαλλος ο Ερντογάν. Πόλεμος και βαριές εκφράσεις στις κοινές δηλώσεις» έγραψε σε έκτακτη ανάρτησή της η εφημερίδα Χουριέτ.

Για έναρξη της επίσκεψης Ερντογάν στην Αθήνα όσον αφορά τη Συνθήκη της Λωζάνης κάνει λόγο η Τζουμχουριέτ.

Για ιστορική απάντηση του Τούρκου προέδρου στον Προκόπη Παυλόπουλο κάνει λόγο η Σαμπάχ με την τουρκική εφημερίδα να σημειώνει ότι μετά από όσα είπε ο Τούρκος πρόεδρος ο Έλληνας ομόλογός του κατέβασε τους τόνους.

Ταυτόχρονα προκλήσεις FIR Αθηνών έκαναν τουρκικά F-16.

Σχεδόν αμέσως μετά την είσοδο του αεροσκάφους του Ρετζεπ Ταγίπ Ερντογάν και την παραλαβή του νότια της Χίου από τη συνοδεία των ελληνικών F-16, τα τουρκικά μαχητικά χρησιμοποιώντας την ίδια πύλη προχώρησαν σε παράβαση των Κανόνων Εναέριας Κυκλοφορίας.

Η παράνομη πτητική δραστηριότητα περιορίστηκε στα όρια του FIR Αθηνών και δεν "ακούμπησε" την ζώνη των 10 ναυτικών μιλίων ωστόσο οι τούρκοι επιτελείς εξέπεμψαν ξανά το γνωστό μήνυμα προκλητικότητας
https://twitter.com/Aksam/status/938726306681950208?ref_src=twsrc%5Etfw

https://twitter.com/abdbozkurt/status/938728465020407808?ref_src=twsrc%5Etfw

Κινητοποιούν χιλιάδες μειονοτικούς για «φιέστα» Ερντογάν στην Κομοτηνή

Σχεδόν 24 ώρες πριν από την επίσκεψη του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Θράκη, επί ποδός πολέμου βρίσκονται το Τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής, το μειονοτικό κομμα DEB, οι ψευδομουφτείες Ξάνθης και Ροδόπης και οι τουρκόφρονοι σύλλογοι και φορείς της μειονότητας, για μία όσο γίνεται μεγαλειώδη υποδοχή που αρμόζει -όπως υποστηρίζουν προκλητικά- στον ηγέτη της «μητέρας πατρίδας», όπως θεωρούν την Τουρκία.

Την οργάνωση και τον συντονισμό της υποδοχής, έχει ο πρόξενος Ρόδου Μπαρίς Καλκαβάν.

Το Προξενείο Κομοτηνής ετοιμάζει μεγαλειώδη υποδοχή του Τούρκου προέδρου κατά την άφιξή του στο τέμενος. Ενδιαφέρον βέβαια θα έχει, εάν εμφανιστούν ακραίοι τουρκόφρονες με τουρκικές σημαίες στα χέρια, αλλά και το τι θα αναγράφουν πανό που θα αναρτηθούν πιθανώς στα σημεία απ΄ όπου θα διέλθει ο Ερντογάν.

Μετά την προσευχή στο Κιρ Μαχαλέ, πληροφορίες αναφέρουν πως ο Τούρκος πρόεδρος, θα επισκεφθεί το μειονοτικό γυμνάσιο και λύκειο “Τζελάλ Μπαγιάρ” της πόλης, όπου θα συνομιλήσει με τους εκπαιδευτικούς -πολλοί απο τους οποίους είναι από την Τουρκία απεσπασμένοι στην Ελλάδα βάση διμερών συμφωνιών- και τους μαθητές και τις μαθήτριες.

Στις 13:30 ο Πρόεδρος της Τουρκίας θα έχει επαφές με εκπροσώπους μειονοτικών φορέων και στη συνέχεια θα παρακαθίσει σε γεύμα σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης, όπου αναμένεται να απευθύνει σχετικό χαιρετισμό προς τη μειονότητα. Ερωτηματικό παραμένει εάν ο Ταγίπ Ερτογάν, σεβαστεί την ελληνική φιλοξενία και κινηθεί μακριά απο εμπρηστικές δηλώσεις που θα πυροδοτήσουν εντάσεις στις διμερείς σχέσεις.

Ο Τούρκος πρόεδρος αναμένεται να αναχωρήσει μετά της συζύγου του και της συνοδεύουσας αντιπροσωπείας, με ειδική πτήση, στις 16:00 το απόγευμα της Παρασκευής.

Μαζική κινητοποίηση για τον ... σουλτάνο

Τις τελευταίες μέρες το Τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής και οι σκληροπυρηνικοί της μειονότητας, εργάζονται εντατικά προκειμένου «χιλιάδες μειονοτικών» να υποδεχτούν τον ... σουλτάνο Ερντογάν στην Κομοτηνή. Με τηλεφωνήματα, sms, mail και αναρτήσεις στα social media καλούνται οι μειονοτικοί της Θράκης, να δώσουν δυναμικό «παρών», στέλνοντας ταυτόχρονα και «μήνυμα» εντός και εκτός συνόρων και για το μέγεθος της μειονότητας αλλά κυρίως για την εθνική της ταυτότητα. «Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κύριος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την Παρασκευή θα τιμήσει την Δυτική Θράκη μας» έγραψε στο Twitter o ψευδομουφτής Κομοτηνής Αχμέτ Μέτε, που πρωτοστατεί στις κινητοποιήσεις.

Ήδη έχουν ναυλωθεί λεωφορεία που θα μεταφέρουν κόσμο από μειονοτικά χωριά προς την Κομοτηνή για την υποδοχή Ερντογάν. Οι ιμάμηδες τζαμιών, που πρόσκεινται στους ψευδομουφτήδες Κομοτηνής και Ξάνθης, γυρίζουν πόρτα πόρτα τα χωριά καλώντας τους μουσουλμάνους να συμμετάσχουν στην υποδοχή στο Κιρ Μαχαλέ της Κομοτηνής. Ο ιμάμης του χωριού Γλαύκη, Ερκάν Αζίζογλου, με συνεχή αναρτήσεις στα social media, ενημερώνει τους συγχωριανούς του πως : “Θα μπει λεωφορείο από το χωριό μας για την επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας της μητέρας πατρίδας μας Κυρίου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Κομοτηνή”.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το tourkikanea.gr μειονοτικοί που ζουν στην Αδριανούπολη, Προύσα και Κωνσταντινούπολη, ετοιμάζονται το πρωί της Παρασκευής να περάσουν τον μεθοριακό σταθμό των Κήπων, προκειμένου να μεταβούν στην Κομοτηνή και να προσευχηθούν μαζί με τον Ερντογάν στο Κιρ Μαχαλέ και βέβαια να πάρουν μέρος στην τουρκο-φιέστα.

«Είναι απορίας άξιο για ποιο λόγο ελήφθη η συγκεκριμένη απόφαση. Μήπως τελικά η Άγκυρα δεν εμπιστεύεται αρκετά τους εδώ μουσουλμάνους; Μήπως φοβούνται ότι οι συμπατριώτες μας ξύπνησαν και δεν πέφτουν στην παγίδα της χειραγώγησης και πολιτικο-εθνικιστικής εκμετάλλευσης» διερωτάται το tourkikanea.gr, που θέτει ευθέως θέμα αντίδρασης της ελληνικής κυβέρνησης εάν επιχειρηθεί να πάρουν μέρος στην υποδοχή Ερντογάν στην Κομοτηνή, εισαγώμενοι «κλακαδόροι».

https://www.youtube.com/watch?v=0IXeDiV_oiM

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ