Κύπρος

Λευκωσία: «Όχι» σε παιχνίδια δηλώσεων και αντιπαραθέσεων με την Τουρκία

Η Κυπριακή κυβέρνηση προχωρεί απρόσκοπτα με τους ενεργειακούς της σχεδιασμούς σε συνεργασία με τις εταιρείες κολοσσούς που δραστηριοποιούνται στην κυπριακή ΑΟΖ, δήλωσε στο Κυπριακό Πρακτρείο Ειδήσεων  ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ο κ. Χριστοδουλίδης είπε ότι διαχρονικά η Τουρκία προβαίνει είτε σε δημόσιες δηλώσεις, είτε σε ενέργειες, με τις οποίες αποσκοπεί να δημιουργήσει μια εικόνα αμφισβήτησης των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας, «ενέργειες και δηλώσεις οι οποίες ενισχύονται κατά τη διάρκεια υλοποίησης των ενεργειακών μας σχεδιασμών».

Καλύτερη απάντηση προς την Τουρκία, ανέφερε, είναι η παρουσία όλων αυτών των ενεργειακών κολοσσών στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας, που αποτελεί ξεκάθαρη πολιτική και οικονομική ψήφο εμπιστοσύνης.

«Δεν πρόκειται να εμπλακούμε σε ένα επικοινωνιακό παιχνίδι δημόσιας αντιπαράθεσης με την Τουρκία» επεσήμανε ο κ. Χριστοδουλίδης, «βοηθώντας την να εξυπηρετήσει το στόχο της, που δεν είναι τίποτε άλλο από τη δημιουργία αμφισβητήσεων σε σχέση με τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας».

Καταλήγοντας στις δηλώσεις του, ο Κύπριος Κυβερνητικός Εκπροσωπος, είπε ότι «εμείς, μέσα από συγκεκριμένες ενέργειες σε πολιτικό, διπλωματικό αλλά και άλλο επίπεδο, συνεχίζουμε απρόσκοπτα τους ενεργειακούς μας σχεδιασμούς σε συνεργασία με τους ενεργειακούς κολοσσούς που δραστηριοποιούνται στην ΑΟΖ μας».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ