Κοινωνία

Κρήτη: Απόφαση - ανάσα για δανειοπλήπτη - «Κούρεψε» το χρέος του κατά 55%

Ένας εποχικός ξενοδοχοϋπάλληλος που όφειλε δεκάδες χιλιάδες ευρώ σε πέντε τράπεζες κατάφερε με προσωρινή απόφαση του Ειρηνοδικείου να «κουρέψει» το χρέος του και να σώσει την περιουσία του.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, πρόκειται για έναν 49χρονο άνδρα ο οποίος εργάζεται ως εποχικός υπάλληλος σε ξενοδοχιακή μονάδα και είχε χρεωθεί με έξι δάνεια από πέντε τράπεζες συνολικές αξίας 92.419 ευρώ.

Εισόδημα που διαθέτει: To μηνιαίο εισόδημα του, φθάνει στα 557,26 ευρώ , κατά μέσο όρο, από την εργασία του, ως εποχιακός ξενοδοχοϋπάλληλος.

Περιουσιακά στοιχεία που έχει στην κυριότητα του:

α) κατοικία 90,20 τ.μ με αποθήκη επιφάνειας 27,84 τ.μ, επί οικοπέδου 1.478,84 τ.μ

β) αστικό ακίνητο 413,18 τ.μ

γ) αγροτικά ακίνητα και

δ) Ι.Χ

Η απόφαση

Επί των παραπάνω, το Δικαστήριο της Σητείας , παρά τις αιτιάσεις και ενστάσεις των αντιδίκων τραπεζών «περί καταχρηστικής άσκησης του δικαιώματος κατάθεσης, περί αοριστίας κ.α», το Ειρηνοδικείο της Σητείας ,με την υπαρ.49/2017 απόφαση του, όρισε:

  • Δέχεται, την αίτηση
  • Ρυθμίζει, τα χρέη του οφειλέτη, σε μηνιαίες καταβολές πενταετίας, των 60,00 ευρώ, μηνιαίως
  • Εξαιρεί, από την εκποίηση την κύρια κατοικία, του αιτούντα
  • Υποχρεώνει, τον αιτούντα για την διάσωση της κατοικίας του, να καταβάλλει το ποσό των 55.818,67 ευρώ σε μηνιαίες δόσεις για 20 χρόνια
  • «κουρεύει» το χρέος του αιτούντα, κατά 55%, ήτοι από το συνολικό χρέος των 92.419 ευρώ, θα πληρώσει συνολικά 59.418 ευρώ.

cretapost.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Για "κρίση θαλάσσιου πάρκου στο Αιγαίο" μιλούν τα τουρκικά ΜΜΕ - Δένδιας: "Σιγά μην ζητήσουμε την άδεια της Τουρκίας για να ψαρέουμε στις Κυκλάδες" (Βίντεο)

Δύο νέα εθνικά θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο και τέλος στο ψάρεμα με μηχανότρατες εξήγγελε ο Κυριάκος Μητσοτάκης