Αρχείο

Κηδεία Βασίλη Μπεσκένη: Ξέσπασε σε λυγμούς ο Άδωνις Γεωργιάδης στον επικήδειο - Δεν μπορούσε να μιλήσει

Τελευταίο αντίο στον συνάδελφο δημοσιογράφο Βασίλη Μπεσκένη. Ο Βασίλης, «έφυγε» στα 43 του χρόνια ξαφνικά το πρωί της περασμένης Κυριακής.

Ράγισαν καρδιές το μεσημέρι της Τετάρτης στη Γλυφάδα στο τελευταίο αντίο συγγενών, φίλων, συναδέλφων και πολιτικών στο δημοσιογράφο Βασίλη Μπεσκένη, ο οποίος έφυγε ξαφνικά από ανακοπή το πρωί της Κυριακής.

Ήταν όλοι εκεί για τον Βασίλη. Η οικογένειά του - καθώς ο 43χρονος δημοσιογράφος άφησε πίσω του τη γυναίκα και τον μικρό του γιο - οι συνάδελφοί του από όλα τα μέσα στα οποία εργάστηκε αλλά και πολιτικοί καθώς ο Βασίλης Μπεσκένης επί χρόνια είχε ασχοληθεί με το πολιτικό ρεπορτάζ.

Στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου βρέθηκε πλήθος κόσμου ανάμεσα στους οποίους η Ντόρα Μπακογιάννη, ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης, ο Βασίλης Λεβέντης, ο Γιάννης Αλαφούζος, ο Σταμάτης Μαλέλης, η Σία Κοσιώνη κ.α.

Όλοι τον αποχαιρέτησαν με ένα παρατεταμένο χειροκρότημα τη στιγμή που το φέρετρό του έβγαινε από την εκκλησία.

Λίγες ώρες νωρίτερα είχε βαφτίσει τον γιο του. Βουβός ο πόνος στον Ιερό Ναό της Κοίμησης της Θεοτόκου. Όλοι ήταν εκεί. Φίλοι, συνάδελφοι, πολιτικοί και συγγενείς. Κανείς δεν μπορεί να πιστέψει πως ο Βασίλης έφυγε τόσο νωρίς και τόσο άδικα.

Συγκλόνισε ο Άδωνις Γεωργιάδης, όταν εκφώνησε τον επικήδειο. Όσο μπόρεσε, γιατί του ήταν αδύνατο να συγκρατήσει τα δάκρυά του. «Δεν θα αφήσω την οικογένειά σου μόνη της, καλό ταξίδι φίλε», κατάφερε να πει, πριν ξεσπάσει σε λυγμούς.

«Ο Βασίλης Μπεσκένης υπήρξε ένας συνάδελφος, ο οποίος υπηρέτησε την ελληνική δημοσιογραφία με ήθος, σεβασμό και ευπρέπεια. Ήταν παθιασμένος με το αντικείμενό του και εργάστηκε σκληρά και αποδοτικά για να καθιερωθεί και να διακριθεί. Πιστός στην δεοντολογία, κρατήθηκε μακριά από κραυγές και αφορισμούς, φροντίζοντας να παρέχει έγκυρη και τεκμηριωμένη ενημέρωση. Με τον τρόπο αυτό έγινε αποδεκτός και σεβαστός από όλους. Ο τραγικός θάνατός του, λίγες ώρες μετά τη βάπτιση του παιδιού του, κάνει τα λόγια φτωχά, καθώς δεν μπορούν να παρηγορήσουν κανέναν. Ο Βασίλης Μπεσκένης ‘’έφυγε» για πάντα, αφήνει, όμως, πίσω του παρακαταθήκη ευπρέπειας, ευγένειας και επαγγελματισμού για τους νεώτερους συναδέλφους» υπογραμμίζει η Ένωση Συντακτών στην ανακοίνωσή της.

Αντί στεφάνων η οικογένεια παρακαλεί όσους το επιθυμούν, να καταθέσουν χρήματα για τα μαιευτήρια «Έλενα Βενιζέλου» & «Αλεξάνδρα» ώστε να διατεθούν στις ανάγκες των μητέρων και των παιδιών που νοσηλεύονται ή φιλοξενούνται εκεί.

Αριθμός λογαριασμού:
GR0801721760005176089171619
Τράπεζα Πειραιώς

Δικαιούχοι:
MΠΕΣΚΕΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
ΧΑΤΖΗΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ

https://www.youtube.com/watch?v=I9w4gANW1rg

https://www.youtube.com/watch?v=DALGH7_-3bk

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ