Οικονομία

Κερέ: Εύλογη πιθανότητα να μην παραταθεί το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ

Ο Μπενουά Κερέ δήλωσε ότι υπάρχει εύλογη πιθανότητα να μην παραταθεί και πάλι το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ, μετά τη λήξη του, τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ, αρμόδιος για τις αγορές ομολόγων, ήταν άλλοτε βασικός υποστηρικτής της πολιτικής ποσοτικής χαλάρωσης, αλλά τους τελευταίους μήνες ανοίγει την πόρτα για μια ενδεχόμενη διακοπή της πολιτικής αυτής.

«Δεδομένων αυτών που βλέπουμε στην οικονομία, πιστεύω ότι υπάρχει εύλογη πιθανότητα η παράταση του προγράμματος αγοράς περιουσιακών στοιχείων που αποφασίσθηκε τον Οκτώβριο να είναι η τελευταία», δήλωσε ο Κερέ στο περιοδικό Caixin Global.

Η ΕΚΤ θα διατηρήσει το πρόγραμμα αν χρειάζεται, συμπλήρωσε, αλλά έχει επίσης «πολλά εργαλεία για να αντιδράσει», αν ο πληθωρισμός στην ευρωζώνη, που αυτή τη στιγμή προβλέπεται ότι θα είναι κάτω από 2% τα επόμενα χρόνια, αποδειχθεί υψηλότερος απ' όσο αναμένεται.

Πηγή: ΑΠΕ/ Reuters

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...