Κυβέρνηση

«Καρφώνει» ο Ιερώνυμος, ενωτικός ο Τσίπρας. Μήπως μας εμπαίζουν;

Του Άγγελου Ρούσσου

Κάνουν...ροτέιτιον στις δηλώσεις ή απλά μας εμπαίζουν; Πρωθυπουργός και Αρχιεπίσκοπος τις τελευταίες μέρες άλλαξαν ρόλο... Για πόσο θα φανεί οσονούπω.

Ενώ μέχρι πρότινος όλοι είχαμε γίνει μάρτυρες της ανεκτικότητας στα όρια της παθητικότητας από πλευράς Αρχιεπισκόπου με δηλώσεις “ενότητας” χωρίς να σηκώνει τους τόνους, προχθες με ένα “καρφί” κατά της κυβέρνησης έδειξε να αλλάζει ρότα.

“Υπάρχει ένα καίριο πρόβλημα. Όταν κάποιος άνθρωπος βρεθεί σε δύσκολη θέση και μας λένε ότι είναι οι τελευταίοι μήνες της ζωής του, τότε υψώνεται ένα ερώτημα και πολλοί, για τους δικούς τους λόγους, ισχυρίζονται ότι πρέπει να εφαρμοσθεί η ευθανασία, ώστε να τελειώσουν τα βάσανα και ο κόπος αυτού του ανθρώπου. Έρχεται, όμως, η μεγάλη αγάπη για τον άνθρωπο και λέει «όχι». Αυτή την εικόνα του Θεού, αυτόν τον άνθρωπο οφείλουμε να τον υπηρετήσουμε μέχρι της τελικής του πνοής” ανέφερε κατά τον χαιρετισμό του στα εγκαίνια του Ξενώνα Μονάδας Ανακουφιστικής Φροντίδας «Γαλιλαία» της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσογαίας και Λαυρεωτικής.

Είναι ξεκάθαρο πως το καμπάνακι χτυπάει για την άθεη κυβέρνηση που προωθεί νομοθετήματα και για την ευθανασία μεταξύ άλλων.

Κι ενώ ο Αρχιεπίσκοπος κινήθηκε εν μέρει επιθετικά, ο πρωθυπουργός παίζει άμυνα!

Στο πλαίσιο των εγκαινίων της πρώτης, πανελλαδικά Τοπικής Ομάδα Υγείας (ΤΟΜΥ) στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης ο Αλέξης Τσίπρας είπε:

«Θέλω να σας ευχαριστήσω για την παρουσία σας και να ευχαριστήσω και τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως, κ.Βαρνάβα. Όλα όσα είπε χαρακτηρίζουν την πραγματικότητα σε αυτή την πόλη. Πρέπει να πάψουν να θεωρούνται δεύτερης κατηγορίας οι πολίτες της δυτικής Θεσσαλονίκης. Πρέπει σήμερα να ενώσουμε τις δυνάμεις μας να εξαλειφθούν οι ανισότητες ανάμεσα στους πολίτες. Ακούει κανείς τον Σεβασμιώτατο να μιλά περί ταξικότητας και πριν λίγες μέρες εμένα να μιλώ για την Οικουμενικότητα της Ορθοδοξίας και την Αγιά Σοφιά. Όχι δεν μπερδέψαμε τους ρόλους μας, απλά ενώνουμε τις δυνάμεις μας».

Αλήθεια ενώνουν τις δυνάμεις τους διοικούσα Εκκλησία και κυβέρνηση ή απλά μπας εμπαίζουν;
Υπάρχουν πολλά θέματα που τους χωρίζουν με πρώτο και καλύτερο το ζήτημα των Θρησκευτικών που συνταράσσει το πανελλήνιο με τις αντιδράσεις γονέων και Μητροπόλεων και για το οποίο και οι δύο κάνουν τον...Κινέζο!

Αλλά και σε καθημερινό επίπεδο μιλάμε για χάσμα, κάτι που αποδείχτηκε και από την ασεβέστατη αντίδραση του υπουργού Σκουρλέτη ο οποίος αρνήθηκε να φιλήσει το Ευαγγέλιο ή την κόντρα του Μητροπολίτη Καλαβρύτων Αμβρόσιου με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Π. Πολάκη.

Για να μην αναφερθούμε σε άλλα φλέγοντα θέματα όπως τα εφημεριακά κενά που πρόσφατα ανέδειξε πάλι ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος.

Όλα αυτά αποδεικνύουν πως μόνο ενωμένες δεν είναι Εκκλησία και κυβέρνηση, αλλά κρύβουν τα προβλήματα κάτω απο το χαλί για το θεαθήναι.

Στις σχέσεις των δύο πλευρών αυτό που πρέπει να κρατάει κανείς σαν “φυλαχτό” για να μην ξεγελιέται είναι το πρόσφατο αίτημα του Αρχιεπισκόπου από τον πρωθυπουργό για κονδύλια από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Όσο λοιπόν η Εκκλησία θα ζητιανεύει χρήματα από την κυβέρνηση η σχέση αυτή μόνο ένα προφίλ μπορεί να έχει και είναι κατανοητό σε κάθε κοινό νου ποιο είναι αυτό....

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ