Εθνικά θέματα

Καμμένος για Σκόπια: Δεν ψηφίζω, να συγκληθεί συμβούλιο αρχηγών

Ο Πάνος Καμμένος δεν απέκλεισε τη σύγκληση του Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών για το Σκοπιανό, εφόσον χρειαστεί, ενώ παράλληλα επανέλαβε τη θέση του πως δεν θα ψηφίσει θετικά στη χρήση του όρου «Μακεδονία».

Ο υπουργός Άμυνας «έπλεξε το εγκώμιο», του Νίκου Κοτζιά λέγοντας ότι είναι ο καλύτερος υπουργός που πέρασε ποτέ, ενώ επεσήμανε πως βρίσκεται σε διαπραγμάτευση.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για τον διετή απολογισμό της θητείας του, ερωτηθείς για το Σκοπιανό, τόνισε:

«Ως αρχηγός κόμματος η θέση μου είναι ξεκάθαρη. Υπάρχει μια εν ενέργεια απόφαση για μη χρήση του όρου Μακεδονία. Αυτό για να ανατραπεί θα πρέπει  να γίνει σύγκλιση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας».

Και συμπλήρωσε:

«Δεν μπορώ να πω κάτι από τη στιγμή που διαπραγματεύεται ο υπουργός εξωτερικών και μπορεί να χρειαστεί να πάμε σε σύγκληση συμβούλου αρχηγών».

Παράλληλα, επανέλαβε ότι για να αλλάξει το όνομα υπάρχει το πρώτο δεδομένο να υπάρξει απόφαση των πολιτικών αρχηγών και το άλλο δεδομένο το βέτο Καραμανλή του 2008 [ο τότε πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής είχε θέσει βέτο για την είσοδο της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ].

Ερωτηθείς για  τη συμφωνία για τη Σαουδική Αραβία εξαπέλυσε επίθεση σε όσους κάνουν λόγο για πλαστά έγγραφα.

«Τολμούν να λένε για πλαστά χαρτιά; Τότε να πάνε στη Δικαιοσύνη.  Αυτά τα χαρτιά έχουν τη σφραγίδα των προξενικών αρχών. Δεν υπάρχουν πλαστά χαρτιά, ούτε μεσάζοντες», είπε.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ