Εκκλησία

«Κέντρο αγάπης» χαρακτήρισε ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, το Καρέλλειο Πρότυπο Κέντρο Αλτσχάιμερ (εικόνες)

«Είναι ανάγκη στον τόπο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να βρίσκεται κοντά στους ανθρώπους» δήλωσε ο Προκόπης Παυλόπουλος, από το Καρέλλειο Πρότυπο Κέντρο Αλτσχάιμερ της ΜΚΟ «Αποστολή», της Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Δεν παρέλειψε μάλιστα, να εξάρει το φιλανθρωπικό και κοινωνικό έργο της Εκκλησίας και της «Αποστολής» ειδικότερα, και να τονίσει ότι «αν στεκόμαστε ακόμη όρθιοι, το οφείλουμε στην Εκκλησία. Η Εκκλησία μέσα από το πνεύμα της Ορθοδοξίας έχει στηρίξει τον κοινωνικό ιστό. Έχει δώσει το παράδειγμα».

Ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, από την πλευρά του, χαρακτήρισε κέντρο αγάπης το «Καρέλλειο» και επισήμανε ότι «σκοπός της Εκκλησίας μας είναι ο αγιασμός της ζωής, αλλά και η αγάπη προς τον συνάνθρωπο. Αυτές οι δύο προσπάθειες είναι ο στόχος». Επιπλέον, αναφέρθηκε στην προσφορά των εθελοντών, τους οποίους ευχαρίστησε για τη σημαντική συμβολή τους, αλλά και στη χαρά και την τιμή που βιώνει για την παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Το «παρών» έδωσε και ο μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας, Γαβριήλ, ο οποίος μίλησε για την ίδρυση και την ιστορία του Καρέλλειου Κέντρου, αλλά και για τις δράσεις και τα προγράμματα της Αρχιεπισκοπής, τα οποία λειτουργούν με τη μέριμνα του αρχιεπισκόπου, προς ανακούφιση όσων νοσούν.

Ο γενικός διευθυντής της «Αποστολής», Κωνσταντίνος Δήμτσας, ευχαρίστησε τον κ. Παυλόπουλο για την παρουσία του, αλλά και όλους όσοι συνεργάζονται προκειμένου να υλοποιηθούν τα έργα της «Αποστολής».

Τον προκαθήμενο της Ελλαδικής Εκκλησίας συνόδευε ο πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής, αρχιμανδρίτης Συμεών Βολιώτης.

Το Καρέλλειο είναι ολοκληρωμένη Μονάδα Αντιμετώπισης της Νόσου Αλτσχάιμερ και συναφών παθήσεων, η οποία λειτουργεί με τη συγχρηματοδότηση της ΕΕ και εθνικών πόρων του υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Στη Μονάδα παρέχεται η δυνατότητα μακράς διαμονής 25 ατόμων, βραχείας διαμονής 5 επιπλέον ασθενών και λειτουργεί Κέντρο Ημέρας υποστήριξης 200 ανοϊκών ασθενών.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Τρόμος-Έτσι ξαφνικά εμφανίστηκαν χιλιάδες Ρώσοι των δυνάμεων “Βορράς” στο μέτωπο-Ενισχύουν με στρατό την Μολδαβία Ρουμανία και ΗΠΑ

Οι Αμερικανοί τρέχουν στην Μολδαβία για να σώσουν την Οδησσό;-Η Μόσχα είναι έτοιμη για μια μεγάλων διαστάσεων χερσαία...