Κοινωνία

Κάλυμνος: Γιατί καθυστερεί η κηδεία του Νίκου Χατζηπαύλου – «Βράζουν» οι γονείς του φοιτητή που σκοτώθηκε!

Το θρίλερ με τον θάνατο του φοιτητή στην Κάλυμνο προκαλεί συγκίνηση και αναστατώνει την τοπική κοινωνία. Ο Νίκος Χατζηπαύλου σκοτώθηκε μόνος και αβοήθητος...

Ο Νίκος Χατζηπαύλου εξαφανίστηκε στην Κάλυμνο στις 19 Νοεμβρίου και βρέθηκε νεκρός 6 μέρες μετά. Ο ιατροδικαστής που έκανε τη νεκροψία – νεκροτομή στη Ρόδο κατέληξε στο ότι επρόκειτο για δυστύχημα και όχι για δολοφονία. Οι γονείς του 21χρονου όμως αμφισβητούν το πόρισμα και εμφανίζονται πεπεισμένοι πως το παιδί τους, έπεσε θύμα εγκληματικής ενέργειας.

Η οικογένεια επρόκειτο να υποβάλει, όπως έγινε γνωστό αίτημα για νέα διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής, που όμως δεν έχει ακόμη παραληφθεί από τον Εισαγγελέα Εφετών, προκειμένου να αποφανθεί σχετικά.

Να θυμίσουμε ότι το αρχικό αίτημα της οικογένειας του Νίκου Χατζηπαύλου για τον ορισμό ιδιώτη ιατροδικαστή (Τεχνικού συμβούλου) για την πραγματοποίηση εκ νέου νεκροτομής που είχε υποβληθεί την περασμένη Τετάρτη και είχε απορριφθεί από τον εισαγγελέα στην Κω. Οι γονείς του 21χρονου φοιτητή όμως φέρονται αποφασισμένοι να μεταφέρουν τη σορό του στον Πειραιά και πιο συγκεκριμένα στην ιατροδικαστική υπηρεσία, για να πάρουν απαντήσεις.

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να καθυστερεί κι άλλο η κηδεία του Νίκου Χατζηπαύλου. Ο δικηγόρος της οικογένειας Γιάννης Γλύκας αναφέρει πως ο θάνατος του Νίκου Χατζηπαύλου είναι αποτέλεσμα εγκληματικής ενέργειας όπως άλλωστε πιστεύουν και οι γονείς του 21χρονου. «Η οικογένεια έχει βάσιμες υποψίες και συγκεκριμένα στοιχεία ότι πρόκειται περί εγκληματικής ενέργειας. Τα υπόλοιπα θα τα λύσει η ανάκριση».

Τι διαπίστωσε ο ιατροδικαστής στη Ρόδο

Ο ιατροδικαστής Πάνος Κοτρέτσος, μιλώντας στο newsit.gr, τόνισε ότι ο θάνατος του Νίκου Χατζηπαύλου ήταν δυστύχημα. Δεν μπορεί, λέει, να προσδιορίσει ακόμη την ακριβή μέρα που άφησε την τελευταία του πνοή ο 21χρονος φοιτητής. Όμως αναφέρει ότι ο θάνατός του επήλθε τις επόμενες μέρες από την εξαφάνισή του.

«Δεν υπάρχει καμία ένδειξη εγκληματικής ενέργειας» δηλώνει ο Πάνος Κοτρέτσος.

Ο Νίκος Χατζηπαύλου εξαφανίστηκε την Κυριακή 19 Νοεμβρίου. Τότε, είχε φύγει από το σπίτι των γονιών του για μια βόλτα με το ποδήλατο. Το δυστύχημα που του κόστισε τη ζωή συνέβη πιθανότατα την ίδια μέρα. Ο θάνατός του επήλθε τις επόμενες μέρες από πτώση από βράχο.

Νίκος Χατζηπαύλου: Η μοιραία αναρρίχηση

Η εκτίμηση των αρχών είναι πως ο άτυχος φοιτητής άφησε το ποδήλατό του και προσπάθησε να σκαρφαλώσει σε βράχο. Η Κάλυμνος έχει πολλά αναρριχητικά σημεία. Όμως εκείνος, φαίνεται να μην επέλεξε ένα από τα γνωστά σημεία του νησιού, όπου ο χώρος είναι ειδικά οργανωμένος και υπάρχει, σε ορισμένες περιπτώσεις και προσωπικό.

Επέλεξε ένα απόμερο μέρος, όπου ήταν μόνος.

Όλα δείχνουν πως μια λάθος κίνηση ήταν αρκετή για να χάσει την ισορροπία του. Γλίστρησε και έπεσε με συνέπεια να χάσει τις αισθήσεις του κατά την πτώση.

Οι δραματικές τελευταίες στιγμές του φοιτητή

Από την πτώση, ο Νίκος Χατζηπαύλου τραυματίστηκε σοβαρά. Όμως δεν μπορούσε να καλέσει σε βοήθεια. Εκτιμάται ότι πέρασαν ώρες και ακόμη και μέρες που ήταν τραυματισμένος και αβοήθητος. Δεν αποκλείεται να ήταν αναίσθητος.

Τις ημέρες που ακολούθησαν, στην Κάλυμνο σημειώθηκε καταρρακτώδης βροχή. Το νερό παρέσυρε τον άτυχο φοιτητή. Έτσι εκτιμάται ότι η σορός του βρέθηκε στο σημείο όπου το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου (25.11.2017) τον βρήκε το 15χρονο αγόρι.

Πληροφορίες: dimokratiki.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ