Μέση Ανατολή

Ιστορικό! Η πρώτη ποπ συναυλία στην Τεχεράνη μετά το 1979 (εικόνες)


Ο Γερμανός συνθέτης ηλεκτρονικής μουσικής Κρίστοφερ φον Ντέιλεν και η μπάντα του Σίλερ (Schiller) έγιναν το πρώτο δυτικό συγκρότημα που εμφανίστηκε στην πρωτεύουσα του Ιράν, την Τεχεράνη, από την Ισλαμική Επανάσταση του 1979.

Το γερμανικό συγκρότημα ηλεκτρονικής μουσικής Schiller, που πήρε το όνομά του από τον Γερμανό ποιητή και δραματουργό Friedrich Schiller, προγραμμάτισε πέντε συναυλίες στην πρωτεύουσα του Ιράν, Τεχεράνη, στο αμφιθέατρο του υπουργείου Εσωτερικών, (11-15 Δεκεμβρίου).

Πρόκειται για τις πρώτες συναυλίες ποπ μουσικής στη χώρα μετά από 39 χρόνια.

«Έχω καλό προαίσθημα» δήλωσε το ιδρυτικό μέλος της μπάντας, Κρίστοφερ φον Ντέιλεν στο ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων MNA κατά την άφιξή του στη χώρα.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που θα μάθουμε πώς οι άνθρωποι θα αντιδράσουν στις συναυλίες μας. Ήμουν πάντα πεπεισμένος ότι όταν γράφεις ένα ποίημα ή ένα μουσικό κομμάτι, μπορείτε να το παρουσιάσεις σε όλο τον κόσμο και να το μοιραστείς με όλους», ανέφερε.

https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fschillermusic%2Fvideos%2F10156197467996015%2F&show_text=0&width=560

Οι Schiller είναι ένα από τα πιο δημοφιλή ευρωπαϊκά συγκροτήματα ηλεκτρονικής μουσικής στο Ιράν.
«Πάντα λαμβάνω θετικά σχόλια από Ιρανούς θαυμαστές», δήλωσε ο φον Ντέιλεν. «Μου ζητούσαν συχνά να εμφανιστούμε στη χώρα». Το project σχεδιαζόταν τον τελευταίο χρόνο. Είμαι χαρούμενος που με προσκάλεσαν» πρόσθεσε ο μουσικός, σύμφωνα με τη DW.

Με τον μετριοπαθή πρόεδρο Χάσαν Ρουχανί, ο οποίος επανεκλέχθηκε τον περασμένο Μάιο, το Ισλάμ διαδραματίζει λιγότερο σημαντικό ρόλο τόσο στην πολιτική, όσο και στην κοινωνία και τον πολιτισμό στο Ιράν γι αυτό πραγματοποιήθηκαν για πρώτη φορά μετά από σε τέσσερις δεκαετίες συναυλίες ενός δυτικού γκρουπ.

Στη σελίδα των Schiller στο Facebook έχουν δημοσιευθεί φωτογραφίες από τις ιστορικής σημασίας sold-out συναυλίες στην πρωτεύουσα του Ιράν.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ