Κόσμος

«Θα στηρίξουμε την Παλαιστίνη με το αίμα μας»: Μουσουλμάνοι καίνε φωτογραφίες του Τραμπ έξω από την αμερικανική πρεσβεία

Σκληροπυρηνικές μουσουλμανικές οργανώσεις στην Ινδονησία έκαψαν σήμερα φωτογραφίες του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ καθώς και αμερικανικές και ισραηλινές σημαίες στη διάρκεια διαμαρτυρίας τους έξω από την αμερικανική πρεσβεία κατά της απόφασης της Ουάσινγκτον να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ.

Η Ινδονησία, η χώρα με τον μεγαλύτερο μουσουλμανικό πληθυσμό παγκοσμίως, συμμετέχει στις διεθνείς καταδίκες της αμφιλεγόμενης κίνησης του Τραμπ, η οποία, σύμφωνα με τη Τζακάρτα, απειλεί τη σταθερότητα και την ασφάλεια στη Μέση Ανατολή και τον κόσμο.

Εκατοντάδες άνθρωποι συμμετείχαν στη διαδήλωση έξω από την αμερικανική πρεσβεία στη Τζακάρτα, την πρόσβαση στην οποία εμπόδιζαν δεκάδες αστυνομικοί, οι οποίοι είχαν τοποθετήσει και συρματοπλέγματα.

«Αφήστε μας να γίνουμε μάρτυρες της καταστροφής της ηγεμονίας του Ισραήλ», φώναξε ένας από τους επικεφαλής των διαδηλωτών, την ώρα που το πλήθος έκαιγε μια ισραηλινή σημαία.

«Θα στηρίξουμε την Παλαιστίνη με το αίμα μας», πρόσθεσε.

Πολλοί διαδηλωτές κρατούσαν παλαιστινιακές σημαίες και πανό στα οποία έγραφαν «ιντιφάντα», ενώ οι επικεφαλής της διαδήλωσης φώναζαν συνθήματα κατά το Ισραήλ.

Μια σκληροπυρηνική οργάνωση που ζητεί την επιβολή της σαρίας στην Ινδονησία, το Μέτωπο των Υπερασπιστών του Ισλάμ, ήταν αυτή που είχε καλέσει σε διαδηλώσεις.

Το Σαββατοκύριακο πραγματοποιήθηκε στη Τζακάρτα μια πολύ μεγαλύτερη διαδήλωση με τη συμμετοχή χιλιάδων ανθρώπων που ζητούσαν από την κυβέρνηση να διακόψει τις διπλωματικές σχέσεις της Ινδονησίας με τις ΗΠΑ.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ