Κοινωνία

Θέλετε δωρεάν φως; Δείτε τον τρόπο!

Και όμως γίνεται και μάλιστα για έναν ολόκληρο μήνα!

Αντί να συνδέσετε μια λάμπα σας σε μια πρίζα ή να ανοιγοκλείνετε τον διακόπτη του φωτιστικού, δοκιμάστε να φωτίσετε το χώρο σας με μια... πατάτα!

Ναι – διαβάσετε σωστά. Με μια επιστημονική διαδικασία, μια απλή πατάτα μπορεί να ανάψει μια λάμπα LED για έναν ολόκληρο μήνα, αν το κάνετε σωστά.

Καθηγητής επιστημών και γεωργίας, επισύναψε μία κλασική χάλκινη κάθοδο και μία άνοδο ψευδαργύρου μαζί με έναν αγωγό από μεταλλικό σύρμα και άφησε την πατάτα να «μαγειρευτεί» για 8 λεπτά. Τότε ανακάλυψε πως η φορτισμένη πατάτα θα μπορούσε να παράγει εκμεταλλεύσιμη μορφή ηλεκτρικής ενέργειας!

Η φόρτιση έτρεξε μόνο μέσα από την πατάτα, αλλά είχε την ικανότητα να δώσει ρεύμα σε μια λάμπα LED αρκετά ώστε να φωτίσει ένα δωμάτιο για πάνω από 40 ημέρες!

Η συγκεκριμένη συλλογή των στοιχείων με την πατάτα είναι μία σημαντική επιστημονική ανακάλυψη, αλλά μπορεί να είναι επίσης χρήσιμη και σε τριτοκοσμικές χώρες που δεν έχουν την ενέργεια, τα χρήματα ή τους πόρους για να χρησιμοποιήσουν λαμπτήρες ηλεκτρικής ενέργειας. Ωστόσο, εάν παρέχονται με ηλεκτρονικά φορτισμένα πατάτες (και είναι σαφές ότι δεν είναι για κατανάλωση), αυτές οι αγροτικές περιοχές θα μπορούσαν να φωτιστούν χωρίς να χρειάζεται να ξοδεύουν εκατομμύρια σε επισκευές υποδομών.

Δείτε το βίντεο:

https://www.youtube.com/watch?v=APqSVT-RKjs

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...