Κόσμος

Η Τουρκία αποκρύπτει μεγάλες απώλειες σε Κουρδιστάν και Συρία -Σύνδρομο Βιετνάμ στο τουρκικό στράτευμα


Το τουρκικό στράτευμα είναι σε σοβαρότατη «κρίση» αναφέρουν όσοι έχουν επαφή με τις επιχειρήσεις των δυνάμεων της Άγκυρας στα ΝΑ της χώρας και στην Συρία. 

Οι ίδιοι μιλούν για απόκρυψη των πραγματικών απωλειών που είναι πολλές και αρκετά άλλα ευτράπελα .

Πολλοί Τούρκοι στρατιώτες πεθαίνουν σε ενέδρες των Σύρων Κούρδων ανταρτών YPG / RKK , πολλοί πάσχουν από ψυχικά νοσήματα, όπως κατάθλιψη και αυτοκτονούν.

Οι περισσότεροι από αυτούς τους θανάτους αποκρύπτονται  επιμελώς  από το τουρκικό κράτος που έχει "σμπαραλιάσει" την τουρκική κοινωνία με πολέμους και εκστρατείες σε Ιράκ και Συρία και Κουρδιστάν  .
https://twitter.com/neoIRT/status/822993139073892353?ref_src=twsrc%5Etfw

«Ο τουρκικός στρατός εξακολουθεί να υφίσταται μεγάλες απώλειες στον πόλεμο εναντίον ανταρτών στο συριακό έδαφος και το Κουρδιστάν (ΝΑ Τουρκία ) παρά την ύπαρξη τεχνικής ανωτερότητας», αυτό τονίζουν πολλοί ειδικοί αμυντικοί αναλυτές, επισημαίνοντας ότι οι Τούρκοι δεν χαίρουν καθόλου της εκτίμησης  τόσο των Ρώσων όσο και Αμερικανών που τους θεωρούν πλήρως αναξιόπιστους  .

Οι Τούρκοι «θυμίζουν» τις στρατιές του Ιταλού φασίστα  Μουσολίνι το 1940 όταν ηττούνταν κατά κράτος σε όλα τα μέτωπα παρά την αριθμητική υπεροχή και την τεχνική ανωτερότητα.

Ενώ το τουρκικό κράτος αποκρύπτει εσκεμμένα τους θανάτους πολλών Τούρκων στρατιωτών που εμπλέκονται στον βρώμικο πόλεμο στο έδαφος του Κουρδιστάν, ορισμένοι στρατιώτες υποφέρουν από ψυχικά νοσήματα και αυτοκτονούν κατά δεκάδες.

Για παράδειγμα : ο Τούρκος στρατιώτης Oğuzhan Eser (22 ετών), που πραγματοποίησε τη στρατιωτική του θητεία στην περιοχή Çukurca του Hakkari, ήρθε στην περιοχή Bergama της δυτικής επαρχίας του İzmir  έχοντας λάβει  άδεια. Ο Eser βρέθηκε νεκρός από κυνηγούς κοντά σε μια δεξαμενή νερού.

Ο Έσερ είχε σφαίρες στο σώμα του και έχει αναφερθεί ότι έχει αυτοκτονήσει.

Οι εκθέσεις δείχνουν ότι ο Eser ήταν στενός φίλος του  λοχία Harun Arvas ο οποίος πέθανε σε δράση ανταρτικών  δυνάμεων και είχε λάβει ψυχολογική στήριξη από τότε που έχασε τον φίλο του στο περιστατικό.

Από την άλλη πλευρά, ο τουρκικός στρατός εξακολουθεί να "παραμορφώνει" την αλήθεια για το θάνατο πολλών στρατιωτών.

Ο τουρκικός  στρατός ισχυρίστηκε χθες ότι ένα στρατιωτικό όχημα που κατευθύνονταν από το  Βαν προς την περιοχή Yüksekova του Χακκάρι είχε ένα ατύχημα, με αποτέλεσμα να  τραυματιστούν 15 στρατιώτες. Στην ουσία οι στρατιώτες έπεσαν σε ενέδρα και είναι νεκροί ...όλοι τους.

Την  περασμένη εβδομάδα Τούρκος στρατιώτης με το όνομα Yusuf Demiryürek, για τον οποίο το τουρκικό κράτος  ανακοίνωσε ότι "έπεσε κάτω από ένα βράχο", στην πραγματικότητα σκοτώθηκε σε δράση ανταρτών στην Çukurca στις 28 Νοεμβρίου 2017.

Πρόκειται με λίγα λόγια για μία νέα έκδοση του αμερικανικού Βιετνάμ για τον τουρκικό στρατό , ο οποίος αποστέλλει σε σκληρές μάχες νέα παιδιά με ελλιπή εκπαίδευση και καθόλου ηθική υποστήριξη έναντι αποφασισμένων  και φανατικών Κούρδων ανταρτών που πολεμούν για την επιβίωση τους και για ένα νέο κράτος .

Το αποτέλεσμα είναι ο διχασμός της τουρκικής κοινωνίας , η οποία βλέπει τα μισά παιδιά της να είναι στην φυλακή ως Γκιουλενιστές, πολλά να είναι νεκρά σε μάχες και τα υπόλοιπα να παίρνουν ψυχοφάρμακα και να αυτοκτονούν.

Πόσο θα αντέξουν οι Τούρκοι αυτήν την κατάσταση με τον Σουλτάνο Ερντογάν να ονειρεύεται αυτοκρατορίες «σκοτώνοντας» τον ίδιο τον  λαό του;

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ