Περιβάλλον

Η «κόλαση» έρχεται! Εφιαλτικές προβλέψεις από την Ακαδημία Αθηνών για την Ελλάδα: Ακραία καιρικά φαινόμενα απειλούν την χώρα μας

Καθόλου ευχάριστα δεν είναι τα νεα για την κλιματική αλλαγή και τις επιπτώσεις στην Ελλάδα σύμφωνα με τις επικαιροποιημένες εκτιμήσεις της μελέτης της Τράπεζας της Ελλάδος και της Ακαδημίας Αθηνών.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι μέχρι το τέλος του 21ου αιώνα, οι επιπτώσεις των ανθρωπογενών δραστηριοτήτων θα οδηγήσουν σε μια επιπλέον άνοδο της θερμοκρασίας στην Ελλάδα, ιδίως το καλοκαίρι.

Μάλιστα θα υπερβαίνει τους τρεις βαθμούς Κελσίου, ξεπερνώντας έτσι τους ετήσιους στόχους της Διάσκεψης του Παρισιού, το 2015.

Αυτό ανέφερε ο ακαδημαϊκός και ομότιμος καθηγητής του πανεπιστημίου Αθηνών, Χρήστος Ζερεφός, σε ομιλία του σε πρόσφατη εκδήλωση της Ακαδημίας Αθηνών. Θέμα, οι περιβαλλοντικές και οικονομικές συνέπειες από την ανθρωπογενή παρέμβαση στην κλιματική αλλαγή.

Ο κ. Ζερεφός ανέφερε επίσης, ότι η ήδη παρατηρούμενη μείωση των βροχοπτώσεων του περασμένου αιώνα στη δυτική Ελλάδα, αναμένεται ότι θα συνεχισθεί και στον 21ο αιώνα. Συνέπεια, στο τέλος του τρέχοντος αιώνα οι βροχοπτώσεις αναμένεται να έχουν μειωθεί περισσότερο από 15% στη δυτική Ελλάδα.

Πιο ανησυχητική είναι η αύξηση στη συχνότητα της εμφάνισης ακραίων καιρικών καταστάσεων, που έχουν σημαντικές επιπτώσεις. Και μιλάμε όχι μόνο για την αυξημένη πιθανότητα δασικών πυρκαγιών, αλλά επίσης και για την αγροτική παραγωγή.

Ο κ. Ζερεφός, εκτίμησε ότι ορισμένες παραθαλάσσιες περιοχές της χώρας μας θα γίνουν ακόμη πιο ευάλωτες λόγω της διείσδυσης υφάλμυρου ύδατος, εξαιτίας της ανόδου της στάθμης της θάλασσας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...