ΗΠΑ

Ηχησαν οι σειρήνες πολέμου στη Χαβάη μετά από 72 χρόνια! (βίντεο)

Αυτή τη φορά δεν ήταν προειδοποίηση για τσουνάμι. Ήταν σειρήνες πολέμου. Ένας ήχος που για επτά και πλέον δεκαετίες, δεν είχε ακουστεί στο νησί του Ειρηνικού Ωκεανού. Ένας ήχος άγνωστος, τον οποίο οι σύγχρονες γενιές εύχονταν να μην μάθουν. Η σκιά της απειλής του Κιμ Γιονγκ Ουν και το ενδεχόμενο μίας επίθεσης με πυρηνικά από τη Βόρεια Κορέα, ξύπνησε τις χειρότερες μνήμες του παρελθόντος για τους γηραιότερους και έναν πιθανό εφιάλτη για τους νεώτερους.

Αυτή τη φορά, λοιπόν, το ηχητικό σήμα που εξέπεμψαν οι σειρήνες δεν ήταν το ίδιο. Διήρκεσε ένα λεπτό περισσότερο, είχε διαφορετική ακουστική και προκάλεσε έντονα συναισθήματα στους κατοίκους του τουριστικού νησιού. «Νομίζω πως πρέπει να είμαστε έτοιμοι για κάθε είδους καταστροφή. Σήμερα ο κόσμος απειλείται από μία πυρηνική επίθεση», δήλωσε ο κυβερνήτης της Χαβάης, David Ige.

https://youtu.be/q-dF6xvkr50

Σύμφωνα με τους υπεύθυνους και την ενημέρωση που έκαναν στους πολίτες, οι τελευταίοι θα έχουν στη διάθεσή τους το ανώτερο 20 λεπτά, πριν μετακινηθούν στο πλησιέστερο στην κατοικία τους καταφύγιο.

Ο υπεύθυνος για την ασφάλεια του νησιού, το οποίο θεωρείται αμερικανικό έδαφος, δήλωσε ότι η δοκιμή είχε αναβληθεί πριν από έναν μήνα, καθώς θεωρήθηκε ότι οι κάτοικοι δεν ήταν έτοιμοι να υποστούν αυτό το σοκ.

Η τελευταία πυραυλική δοκιμή από τη Βόρεια Κορέα, ωστόσο, επίσπευσε τις διαδικασίες και η δοκιμή για πιθανή πυρηνική επίθεση πραγματοποιήθηκε, ούτως ώστε οι κάτοικοι να ενημερωθούν και να εκπαιδευτούν στο απόκοσμο αυτό άκουσμα, αν και εφόσον χρειαστεί.

Η Χαβάη βρίσκεται εντός του βεληνεκούς που μπορεί να πλήξει ο πύραυλος της Πιονγκγιάνγκ, γεγονός που την καθιστά ευάλωτη και πιθανό στόχο του Κιμ Γιονγκ Ουν…

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ