Περιβάλλον

Εντυπωσιακά θαλάσσια πλάσματα που ζουν σε υφάλους (εικόνες)

Οι κοραλλιογενείς ύφαλοι φιλοξενούν μεγάλη ποικιλία ζωντανών πλασμάτων στον ωκεανό, προσφέροντας στα ψάρια φαγητό, σπίτι και προστασία. Οι τροπικές θάλασσες διαθέτουν ψάρια κάθε μεγέθους και χρώματος. Εδώ ακολουθούν 10 όμορφα πλάσματα του βυθού που βρίσκουν σπίτι στο περίπλοκο αυτό οικολογικό σύστημα, τους υφάλους.

Δείτε τα πιο εντυπωσιακά:

1.Bartlett’s anthias

Τα ψάρια αυτού του είδους ταξιδεύουν σε ομάδες, βρίσκοντας καταφύγιο στους υφάλους. Όλα τα ψάρια ξεκινούν ως θηλυκά και μερικά μετατρέπονται σε αρσενικά – αλλά μόνο οι πολύχρωμοι αρσενικοί μπορούν να γεννήσουν.

2.Butterflyfish

Το Butterflyfish έχει ένα μοναδικό τελετουργικό πριν τη γέννηση νέων ψαριών. Κολυμπά σε κύκλους κοντά στην επιφάνεια του ωκεανού για να απελευθερώσει τα αυγά. Όταν τα αυγά εκκολάπτονται, τα νεαρά ψάρια βρίσκουν καταφύγιο στους υφάλους.

3.Clownfish

Τα ψάρια κλόουν, αυτά τα πολύχρωμα ψάρια ζουν σε θαλάσσιες ανεμώνες, με μια συμβιωτική σχέση. Οι ανεμώνες τα προστατεύουν, ενώ τα απόβλητά των ψαριών αποτελούν τροφή για την ανεμώνη.

4.Lionfish

Με τα μεγάλα, δηλητηριώδη πτερύγια, το ψάρι-λιοντάρι είναι εντυπωσιακό (και όμορφο!). Ζει κυρίως στον Ινδο-Ειρηνικό ωκεανό αλλά και στην ανατολική ακτή των Ηνωμένων Πολιτειών.

5.Yellow Tang

Στις ρηχές τροπικές θάλασσες, τα Yellow Tang επωφελούνται από το ηλιακό φως. Παρόλο που το χρώμα τους είναι θαμπό το βράδυ, μόλις ο ήλιος ανατέλλει, η κίτρινη λάμψη γίνεται έντονη καθώς φωτίζονται.

6.Harlequin shrimp

Οι γαρίδες Harlequin μπορεί να φαίνονται μικροσκοπικές, αλλά είναι άγριοι θηρευτές αστερίων.

7.Mandarinfish

Αυτό το πολύχρωμο ψάρι ονομάζεται έτσι λόγω της ομοιότητάς του με μια παραδοσιακή αυτοκρατορική κινεζική ρόμπα. Τα Mandarinfish έχουν την τάση να τρέφονται κοντά στον πυθμένα των υφάλων.

8.Banded pipefish

Τα μακριά και λεπτά τους σώματα τους επιτρέπουν να κρύβονται μέσα σε καλάμια και υφάλους.

9.Moon jellyfish

Τα Moon jellyfish είναι είδος μέδουσας και αν και ημιδιαφανή, φαίνονται εντυπωσιακά όταν πέφτει το φως γύρω τους. Είναι ένα πολύτιμο μέρος της τροφικής αλυσίδας στις θάλασσες των κοραλλιών, καθώς τρώνε γαρίδες, αυγά ψαριών και προνύμφες και με τη σειρά τους τρώγονται κυρίως από θαλάσσιες χελώνες. Δυστυχώς, όμως τα ζώα του βυθού συχνά μπερδεύουν τις πλαστικές σακούλες με τις μέδουσες.

10.Harlequin tuskfish

Φωτεινό και πολύχρωμο στο εξωτερικό, ο Harlequin tuskfish έχει αιχμηρά, μπλε δόντια που του επιτρέπουν να τρώει σκληρά μέρη των υφάλων.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...