Κόσμος

«Εμφύλιος» στους κόλπους της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος για τα οικονομικά σκάνδαλα

«Εμφύλιος» έχει ξεσπάσει στους κόλπους της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος με φόντο τα οικονομικά σκάνδαλα που βρίσκονται στο μικροσκόπιο των αρμόδιων αρχών. Τα μέλη της έχουν διαλέξει στρατόπεδα και αποδίδονται σε… ανταλλαγή πυρών εν αναμονή των εξελίξεων από το μέτωπο της δικαιοσύνης. Οι αντιπαραθέσεις αναμένεται το επόμενο διάστημα να κορυφωθούν καθώς ήδη άρχισαν να περνούν την πόρτα του ανακριτή οι φερόμενοι ως πρωταγωνιστές της υπόθεσης των οικονομικών ατασθαλιών στην κορυφή της μασονικής πυραμίδας.Πληροφορίες newsbeast.gr

 

Η αλλαγή φρουράς στη διοίκηση του σωματείου «Τεκτονική Αδελφότητα», η οποία είναι ο φορέας διαχείρισης της περιουσίας της Μεγάλης Στοάς, στάθηκε η απαρχή εξελίξεων και για το διοικητικό συμβούλιο της ίδιας της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδας. Κι αυτό γιατί στις 15 Ιανουαρίου 2018 θα συζητηθεί αίτηση επτά τεκτόνων οι οποίοι ζητούν το διορισμό προσωρινής διοίκησης και στο διοικητικό συμβούλιο της ίδιας της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος αφού, όπως υποστηρίζουν, απαρτίζεται από τα μέλη που «εκδιώχθηκαν» με δικαστική απόφαση από το σωματείο «Τεκτονική αδελφότητα».

Στην πολυσέλιδη αίτησή τους κάνουν λόγο για «μία κλειστή ομάδα που διώκει τους αντιπάλους της» και μιλούν για σκάνδαλα εκατομμυρίων ευρώ, εκβιασμούς και υπεξαιρέσεις, υπογραμμίζοντας πως οι διοικήσεις της Μεγάλης Στοάς «οδήγησαν τον ελληνικό τεκτονισμό σε φθορά και παρακμή με αποκορύφωμα τα πρόσφατα συνεχή οικονομικά και διοικητικά σκάνδαλα».

«Τα μέλη της διοίκησης  έχουν προσωπικό συμφέρον να μην διενεργηθούν οι πλήρεις διαχειριστικοί και οικονομικοί έλεγχοι, άλλως να καθυστερούν, όσο το δυνατόν, προκειμένου να καταστεί δυσχερές να εντοπιστούν και να λογοδοτήσουν οι πραγματικοί υπεύθυνοι» αναφέρουν, μεταξύ άλλων, στην αίτησή τους οι επτά τέκτονες κατηγορώντας τα μέλη της διοίκησης πως προσπαθούν να επιβιώσουν δημιουργώντας διχασμό, πόλωση, διώξεις και τρομοκράτηση των Τεκτόνων: «στόχο τους είναι να απομακρύνουν όσους διαμαρτύρονταν για τα ελλείμματα, τις υπεξαιρέσεις, την παντελή απουσία εσωτερικού ελέγχου, νόμιμης και ασφαλούς διαχείρισης κλπ. διαχειριστικές αθλιότητες…».

Έτος ορόσημο αποτελεί το 2003, καθώς όπως αναφέρουν, τότε ήρθε στο φως το οικονομικό σκάνδαλο σχετικά με το κτίριο της Ελευσίνας η δαπάνη του οποίου είχε προϋπολογιστεί περί τα 65.000.000 δρχ. ενώ τελικά φέρεται να δαπανήθηκαν 305.209.820 δρχ.

«Το σκάνδαλο αυτό δεν οδηγήθηκε στη δικαιοσύνη αλλά συγκαλύφθηκε με μεθοδεύσεις, όπως ασαφείς εκθέσεις διαφόρων επιτροπών, αποτελούμενων από Τέκτονες ή και τρίτους, φιλικά προσκείμενους προς τα πρόσωπα των μελών των ευθυνόμενων διοικήσεων» τονίζουν στην αίτησή τους, προσθέτοντας στο πάζλ της ιστορίας μία ακόμη υπόθεση που εκκρεμεί στη δικαιοσύνη και αφορά ποινική δικογραφία για κακουργηματική υπεξαίρεση σχετικά με χρηματικά ελλείμματα στη συνομοσπονδία με την επωνυμία «Μεγάλο Στρατόπεδο των Ιπποτών της Ελλάδος».

Στην αίτηση περιγράφεται προσπάθεια της διοίκησης, μετά το 2013, να αντιμετωπίσει τις καταγγελίες και τις προσφυγές στη Δικαιοσύνη προκειμένου, όπως αναφέρεται, να «αποφύγει την διεξαγωγή πλήρων ελέγχων, τον εντοπισμό των παρανομιών, των ελλειμμάτων και των υπευθύνων γι’ αυτά».

Μετά τις αποκαλύψεις για «τρύπα» περίπου 1,5 εκατ. ευρώ στα ταμεία της μεγαλύτερης Στοάς της χώρας τα δεδομένα άλλαξαν καθώς, όπως καταγγέλλουν, παρατηρήθηκαν «μεθοδεύσεις διχασμού, τρομοκράτησης και διώξεων των τεκτόνων με σειρά παράνομων πράξεων, με πόλωση και με τρομοκρατία».

Αν και αρχικά ο λογιστής της Στοάς ανέλαβε την ευθύνη για μέρος των χρημάτων που λείπουν από τα ταμεία πριν από λίγες ημέρες επανήλθε και, με μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε στον Άρειο Πάγο, στρέφεται σε βάρος  έξι τεκτόνων τους οποίους κατηγορεί για σύσταση εγκληματικής συμμορίας καθώς, όπως λέει, με απειλές τον ενέπλεξαν σε κατάχρηση μεγαλύτερη των 2.000.000 ευρώ.

ΕΥΡΩ

Ο κατηγορούμενος λογιστής, ο οποίος φέρεται ως βασικός πρωταγωνιστής στην υπόθεση, καταγγέλλει ότι το 2016 οδηγήθηκε συνοδεία μπράβων ενώπιον του Μεγάλου Θησαυροφύλακα και του μεγάλου επόπτη της Στοάς οι οποίοι τον πίεσαν και τον απείλησαν προκειμένου να αναλάβει, υπογράφοντας ένα έτοιμο κείμενο, την ευθύνη για το νέο σκάνδαλο που είχε ξεσπάσει και αφορούσε ποσό 350.000 ευρώ.

Οι επτά τέκτονες, στην αίτηση τους εστιάζουν και στην συγκεκριμένη υπόθεση και αναφερόμενοι στον κατηγορούμενο λογιστή, υποστηρίζοντας ότι «δεν έχει ούτε πρέπει να έχει πρόσβαση στο πραγματικό χρήμα». «Τα δε βιβλία του σωματείου ήσαν απλά βιβλία εσόδων – εξόδων που δεν απαιτούσαν ιδιαίτερες λογιστικές γνώσεις, ως ισχυρίζονται τα μέλη της διοίκησης της καθής, προσπαθώντας να αποφύγουν την ανάληψη των σοβαρότατων ευθυνών τους, ομιλούντες για δήθεν λογιστικά τεχνάσματα, που χρησιμοποίησε ο λογιστής για να μην διαπιστωθούν οι υπεξαιρέσεις του» τονίζουν.

Οι τέκτονες κάνουν λόγο για «συμμορία και εγκληματική οργάνωση» και εκφράζουν την πεποίθηση ότι τα σημερινά μέλη του Δ.Σ. πρέπει να αντικατασταθούν γιατί δεν πρόκειται να συνεργαστούν στη διενέργεια ελέγχων από τη δικαιοσύνη αφού, όπως υποστηρίζουν στην αίτησή τους, «μέχρι σήμερα, όλες οι ενέργειες και πράξεις τους κατατείνουν στην προστασία των φυσικών προσώπων που το απαρτίζουν, όπως ακριβώς έπραξαν και πράττουν και στο σωματείο "Τεκτονική Αδελφότητα", στην προσωρινή διοίκηση του οποίου ακόμη δεν έχουν παραδώσει παρά μόνο ένα μικρό μέρος των στοιχείων».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ