Μέση Ανατολή

Χαμάς και Χεζμπολάχ ανακοίνωσαν την έναρξη νέας Ιντιφάντα: «Mε μια γροθιά Σιίτες και Χριστιανοί θα αντιμετωπίσουμε τους Σιωνιστές» - Ηχούν οι σειρήνες στο Ισραήλ


Νέες εξελίξεις άκρως επικίνδυνες για το σύνολο της Μέσης Ανατολής έχουμε  το τελευταίο 24ωρο με  τις παλαιστινιακές οργανώσεις και την λιβανική Χεζμπολάχ αλλά και τους Ιρανούς,  να ετοιμάζονται για αναμέτρηση με το Ισραήλ, μια αναμέτρηση που θα εξελιχθεί κάτω από «προϋποθέσεις» σε ανοικτή πολεμική αντιπαράθεση με ανεξέλεγκτες διαστάσεις.  

Η Χαμάς ανακοίνωσε την έναρξη της τρίτης "ιντιφάντα" μετά και την σημερινή ανακοίνωση του οργανισμού ισλαμικών χωρών για την τύχη της  Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ.

Hδη εδώ και 48 ώρες ο "Σιδερένιος Θόλος" έχει πιάσει δουλειά στο Ισραήλ αναχαιτίζοντας τις ρουκέτες χωρίς όμως απόλυτη ευστοχία.

Δείτε Βίντεο.
https://twitter.com/StratSentinel/status/940336680661323779?ref_src=twsrc%5Etfw

https://twitter.com/Channel2News/status/940341793677369348?ref_src=twsrc%5Etfw

Το Ισραήλ δεν χρειάστηκε πολύ χρόνο για να απαντήσει και έχει θέσει τις ένοπλες δυνάμεις του σε «ετοιμότητα» οπουδήποτε απαιτηθεί .

Εκατοντάδες μέλη της Χαμάς προωθήθηκαν στη Λωρίδα της Γάζας έχοντας στόχο την έναρξη μαζικών επιθέσεων με πυραύλων μικρού βεληνεκούς , ενώ βρέθηκαν στο στόχαστρο επιθέσεων της ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας . Δεν είναι σαφές εάν υπήρξαν ή όχι απώλειες στην παλαιστινιακή πλευρά.

«Mε μια γροθιά Σιίτες και Χριστιανοί θα αντιμετωπίσουμε τους Σιωνιστές » φωνάζουν μαχητές της Χεζμπολάχ και απαντούν στις ξεκάθαρες απειλές του Μ.Νετανιάχου ο οποίος είπε ότι «το Ισραήλ δεν θα επιτρέψει τους Ιρανούς  να κυριαρχήσουν στον Λίβανο .

Αν ισχύουν οι πληροφορίες που διακινούνται τις τελευταίες ώρες περί επιστράτευσης μελών των ισλαμικών οργανώσεων,  τότε είμαστε πολύ κοντά, πιο κοντά από ποτέ τα τελευταία χρόνια, σε νέο μεγάλο πόλεμο στη Μέση Ανατολή.

Σύμφωνα με αυτές τις πληροφορίες δόθηκε διαταγή από τον ηγέτη της Χεζμπολάχ να επιστρέψουν άμεσα στο Λίβανο 10.000 δυνάμεις της οργάνωσης μαζί με εθελοντές Σιίτες από Συρία και Ιράκ.

Η αλήθεια όμως είναι ότι η  κίνηση του Προέδρου Τραμπ έχει ανοίξει τους «ασκούς του Αιόλου» επιδεινώνοντας  τις εντάσεις μεταξύ του Ισραήλ και της παλαιστινιακής ισλαμικής φονταμενταλιστικής οργάνωσης, καθώς και της Χεζμπολάχ, και αυτό θα φέρει νέες πυραυλικές επιθέσεις κατά της ισραηλινής επικράτειας.

Ο ισραηλινός στρατός ενέτεινε την παρουσία του στην Ιερουσαλήμ και διεξάγει επιχειρήσεις κατά της Χαμάς, καταστρέφοντας κυρίως στρατιωτικές σήραγγες στη Λωρίδα της Γάζας.

Οι Παλαιστίνιοι διαμαρτύρονται για την απόφαση του Τραμπ σε όλη τη χώρα, με αποτέλεσμα η Χαμάς να ανακοινώσει την έναρξη της τρίτης ιντιφάντα.

Πολλοί Άραβες ελπίζουν να δουν  μια λύση δύο κρατών και την επιστροφή της παλαιστινιακής γης που βρίσκεται υπό κατοχή από το «1967», ζητώντας αποκατάσταση των συνόρων  πριν από τον Πόλεμο των Έξι Ημερών, όταν το Ισραήλ κατέλαβε τη Λωρίδα της Γάζας από την Αίγυπτο ,  την Δυτική Όχθη και την Ανατολική Ιερουσαλήμ από την Ιορδανία, καθώς και τα Υψίπεδα του Γκολάν από τη Συρία.

Από τότε, οι Ισραηλινοί συνέχισαν να ιδρύουν νέες κοινότητες στη Δυτική Όχθη, κάτι που οι Παλαιστίνιοι το θεωρούν μια επιθετική πράξη.

Ο Παλαιστίνιος Πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς δήλωσε ότι η απόφαση του Τραμπ  να αναθεωρήσει το status quo της  Ιερουσαλήμ ήταν το "μεγαλύτερο έγκλημα" και ωμή παραβίαση του διεθνούς δικαίου.

Ο ίδιος μιλώντας κατά την έκτακτη συνεδρίαση της Οργάνωσης Ισλαμικής Συνεργασίας δήλωσε ότι,  "οι ΗΠΑ δεν θα μπορούν  να διαδραματίσουν το ρόλο του μεσολαβητή στην ειρηνευτική διαδικασία στη Μέση Ανατολή, καθώς είναι  «μεροληπτικές υπέρ του Ισραήλ.»

«Η Ιερουσαλήμ είναι και θα είναι πάντα η πρωτεύουσα της Παλαιστίνης», είπε ο ίδιος, προσθέτοντας ότι οι ΗΠΑ «πέρασαν όλες τις κόκκινες γραμμές».

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στο όλο σχέδιο της Χαμάς και της Χεζμπολάχ εισέρχονται δυναμικά και οι Ιρανοί , οι οποίοι βλέπουν με σαφήνεια ότι η συμφωνία που έχουν στην ουσία με τις ΗΠΑ επί εποχής Ομπάμα για το πυρηνικό πρόγραμμα , θα πάει σύντομα «περίπατο».

Υπενθυμίζουμε επίσης ότι τον Αύγουστο μια ειδικής συνθέσεως Ισραηλινή αντιπροσωπεία υπό τον  αρχηγό  της Mossad Yossi Cohen και τον επικεφαλής της Στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών του Ισραήλ, κ. Herzl Halevi, αλλά και τον επικεφαλή της πολιτικής ασφάλειας του υπουργείου Άμυνας , Ζοχάρ Πάλτι, είχε επισκεφθεί την Ουάσιγκτον .

Εκεί οι Ισραηλινοί είχαν συναντηθεί  με τον σύμβουλο εθνικής ασφάλειας του προέδρου Ν.Τραμπ,  H.R. McMaster, την αναπληρωτή σύμβουλο της εθνικής ασφάλειας Dina Power, και τον ειδικό απεσταλμένο του Αμερικανού προέδρου Jason Greenblatt, καθώς και με άλλους αξιωματούχους.

Το ποια ακριβώς απόφαση είχε ληφθεί φυσικά δεν την γνωρίζουμε, αλλά αναγνωρίζουμε όμως ότι αυτό που βλέπουμε σήμερα αποτελεί μέρος αυτού του σχεδίου το οποίο είναι  σε πλήρη εξέλιξη .

Ο Τραμπ , λένε οι Ιρανοί, « άγεται και φέρεται από το Ισραήλ» , έτσι πολύ σύντομα η Τεχεράνη θα αποτελέσει στόχο , γι αυτό» μια «φωτιά» εντός του Ισραήλ θα καθυστερήσει τις ήδη αναπόφευκτες εξελίξεις όσο πάει.

Το σίγουρο είναι ότι με επίκεντρο την Γάζα όλοι αυτοί θα επιτεθούν στο Ισραήλ για να προκαλέσουν επέμβαση των ΗΠΑ στην περιοχή. Μετά,  όλα τα σενάρια θα είναι ..ανοικτά και λειτουργικά ακόμη και για μεγάλο πόλεμο.

https://www.youtube.com/watch?v=2eQBc_QPAxM

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ