Κόσμος

ΕΚΤΑΚΤΟ - Συριακό ελικόπτερο Mi-24 κατερρίφθη κοντά στα υψίπεδα του Γκολάν - Μετωπική Ισραήλ-Συρίας, Χεζμπολάχ;

Πάμε για μετωπική σύγκρουση Ισραήλ-Χεζμπολάχ, Συρίας; Συριακό ελικόπτερο καταρρίφθηκε στο νοτιοδυτικό τμήμα της χώρας, σε έναν τομέα όπου οι δυνάμεις του προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ πολεμούν τους τζιχαντιστές κοντά στα κατεχόμενα από το Ισραήλ, Υψίπεδα του Γκολάν. Ολα αυτά μετά τις απειλές πολέμου του Ισραήλ.

Το συριακό ελικόπτερο Mi-24 κατ ερρίφθη κοντά στον αυτοκινητόδρομο Al-Salaam στο Kanakir.

Ο συριακός στρατός αναφέρει πως οι τζιχαντιστές χρησιμοποίησαν αντιαεροπορικό σύστημα του Ισραήλ.

"Ο μόνος τρόπος για την οργάνωση HTS να λάβει αυτά τα προηγμένα συστήματα στο Beit Jinn είναι μέσω του Ισραήλ καθώς είναι περικυκλωμένοι από όλες τις άλλες πλευρές" τονίζει ο Συριακός Στρατός.

Ο πιλότος και δύο ακόμη βρήκαν ακαριαίο θάνατο.

Το Mi-24 βοηθούσε τις επίγειες δυνάμεις μέσα στο Beit Jinn.

"Οι Tζιχαντιστικές δυνάμεις κατέρριψαν με αντιαεροπορικό πύραυλο ένα ελικόπτερο των συριακών δυνάμεων κοντά στα σύνορα με τον Λίβανο και τα κατεχόμενα Υψίπεδα του Γκολάν" επιβεβαίωσε και το γνωστό Παρατηρητήριο.

Σε αυτό τον τομέα, το χωριό Μπέιτ Τζιν και τα περίχωρά του τελούν υπό τον έλεγχο τζιχαντιτικών ισλαμιστικών ομάδων και των τζιχαντιστών του πρώην παρακλαδιού της Αλ Κάιντα, που ηγούνται του συνασπισμού Ταχρίρ αλ-Σαμ.

Στις αρχές Νοεμβρίου, είχαν σημειωθεί φονικές συγκρούσεις στο συριακό Γκολάν μεταξύ των δύο εμπολέμων, μετά την επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο που πραγματοποίησε τζιχαντιστής της Ταχρίρ αλ-Σαμ με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον εννέα άνθρωποι.

Την ίδια στιγμή η εφημερίδα Al-Jarida δημοσίευσε ένα άρθρο με τίτλο  "Ισραήλ: Άσαντ - ο τελευταίος πρόεδρος της Συρίας".

Σε αυτό αναφέρεται από  «Δυτική διπλωματική πηγή» ότι ο Μπασάρ Άσαντ θα είναι  «ο τελευταίος Αλεβίτης πρόεδρος της Συρίας.»

Μια ισραηλινή πηγή σχολίασε τις μυστικές συνομιλίες μεταξύ της Ουάσιγκτον, της Μόσχας, του Ισραήλ και του Ιράν για τη δημιουργία ζωνών ασφαλείας κοντά στα ισραηλινά σύνορα με τη Συρία και το Λίβανο.

Το Ισραήλ κατά τη διάρκεια των συνομιλιών επιβεβαίωσε ότι θα βομβάρδιζε όλες τις εγκαταστάσεις του Ιράν σε απόσταση έως και 40 χιλιομέτρων από την αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη στα Όρη του Γκολάν.

Η δυτική πηγή δήλωσε: "Η Συρία δεν θα είναι και πάλι αυτό που ήταν, ο φεντεραλισμός ή η συνομοσπονδία είναι  αναπόφευκτη". Τόνισε επίσης ότι ο Λίβανος "δεν έχει ασυλία" σε ένα τέτοιο σενάριο.

https://www.youtube.com/watch?v=A2HBwv4bHlo

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ