Μέση Ανατολή

Πόλεμο κήρυξε στο Ισραήλ ο Ρ.Τ.Ερντογάν: «Θα αγωνιστούμε μέχρι τέλους με όλα τα μέσα - Κράτος τρομοκράτη, σκοτώνει παιδιά με F-16»


Του Βασίλη Καπούλα

Την πιο σφοδρή επίθεση εναντίον του Ισραήλ με ιαχές πολέμου έβγαλε ο Ρ.Τ.Ερντογάν που εμφανίστηκε ως ο προστάτης των απανταχού μουσουλμάνων και ειδικά των Παλαιστινίων. Ο Ρ.Τ.Ερντογάν έβγαλε διάγγελμα πολέμου κατά του Ισραήλ  με εικόνα στο βάθος δείχνοντας πως το Ισραήλ επεκτάθηκε και κατέλαβε τη γη (κεντρική εικόνα άρθρου).
https://twitter.com/MhmtSlmz/status/939485037728235520?ref_src=twsrc%5Etfw

Η οργή στη Μέση Ανατολή κατά του Ισραήλ και των ΗΠΑ φουντώνει ενώ χαρακτηριστικό είναι ότι ακόμη και ο Υπουργός Άμυνας της Μαλαισίας είπε ότι η κίνηση των ΗΠΑ ήταν ένα χαστούκι στο πρόσωπο όλου του Μουσουλμανικού Κόσμου και είπε ότι η χώρα του στρατιωτικά είναι προετοιμασμένη να κάνει το καθήκον της αν απαιτηθούν οι υπηρεσίες της!

Απίστευτη εξέλιξη!

Την Τετάρτη συγκαλείται εκτάκτως στην Κωνσταντινούπολη ο Οργανισμός Ισλαμικής Συνεργασίας, προκειμένου να συζητήσει τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή.

Η τουρκική κυβέρνηση κάλεσε σήμερα τις μουσουλμανικές χώρες «να προχωρήσουν πέρα από τις αποδοκιμασίες» στη έκτακτη σύνοδο κορυφής του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας που θα διεξαχθεί την Τετάρτη στην Κωνσταντινούπολη προκειμένου να συζητηθεί η αναγνώριση της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ από τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

«Πρέπει να βρεθεί μια θέση, μια στάση που θα προχωρά πέρα από τις αποδοκιμασίες» από αυτή τη σύνοδο του OIC, είπε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Μπεκίρ Μποζντάγ, σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu, που αναμεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Τώρα το "πέρα από τις αποδοκιμασίες" σίγουρα οδηγεί σε περαιτέρω κλιμάκωση και σύγκρουση με το Ισραήλ.

«Σε ό,τι αφορά τους Παλαιστίνιους και την Ιερουσαλήμ η Τουρκία ανέκαθεν ακολουθούσε μια πολύ σαφή και ξεκάθαρη πολιτική, χωρίς παρεκκλίσεις. Η Τουρκία δεν θα αλλάξει γνώμη, ούτε στάση, ακόμη και αν μείνουμε μόνοι μας», πρόσθεσε.

Η σύνοδος του OIC έχει ως στόχο «να συντονίσει και να ενώσει» την απάντηση των μουσουλμανικών χωρών στην απόφαση της Ουάσινγκτον, δήλωσε εξάλλου ο Ερντογάν, χωρίς να διευκρινίσει αν θα εξεταστεί η λήψη συγκεκριμένων μέτρων.

«Κράτος τρομοκράτη» που «σκοτώνει παιδιά» χαρακτήρισε  το Ισραήλ ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τονίζοντας ότι ο ίδιος «θα αγωνιστεί με κάθε τρόπο» κατά της αναγνώρισης της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσάς του.

«Η Παλαιστίνη είναι ένα αθώο θύμα. Όταν το Ισραήλ είναι ένα κράτος τρομοκράτης, ναι, τρομοκράτης!», τόνισε, σε μια ομιλία του στη Σεβάστεια (Σίβας), στην κεντρική Τουρκία.

«Δεν θα εγκαταλείψουμε την Ιερουσαλήμ στο έλεος ενός κράτους που σκοτώνει παιδιά», πρόσθεσε.

«Θα αγωνιστούμε μέχρι τέλους με όλα τα μέσα» κατά της απόφασης αυτής, συνέχισε ο Ερντογάν. Στη σύνοδο του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας, που θα διεξαχθεί την Τετάρτη στην Κωνσταντινούπολη, «θα δείξουμε ότι η εφαρμογή αυτού του μέτρου δεν θα είναι τόσο εύκολη», διαβεβαίωσε επίσης.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, στο φόντο προβλήθηκε μια φωτογραφία που έδειχνε έναν έφηβο, που φέρεται ότι είναι Παλαιστίνιος από τη Χεβρώνα, να οδηγείται, με δεμένα τα μάτια, από ένστολους που φέρεται ότι είναι Ισραηλινοί στρατιώτες. Είναι η φωτογραφία που δημοσίευσε πρώτο το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ στην Ελλάδα σε κύριο άρθρο την οποία μπορείτε να ξαναδείτε παρακάτω

«Δείτε πώς οι τρομοκράτες σέρνουν αυτό το 14χρονο παιδί», είπε ο Ερντογάν.

Ο Ερντογάν επανέλαβε πως θεωρεί "άκυρη" την απόφαση Τραμπ να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ και τόνισε πως δεν την αναγνωρίζει!
https://twitter.com/yirmidorttv/status/939857319554293760?ref_src=twsrc%5Etfw

https://twitter.com/yirmidorttv/status/939854890129547265?ref_src=twsrc%5Etfw

https://twitter.com/yirmidorttv/status/939841363138322432?ref_src=twsrc%5Etfw

https://twitter.com/yirmidorttv/status/939840942160338944?ref_src=twsrc%5Etfw

https://twitter.com/yirmidorttv/status/939840653864742912?ref_src=twsrc%5Etfw

https://twitter.com/yirmidorttv/status/939840471026642945?ref_src=twsrc%5Etfw

https://twitter.com/Ozkok_/status/939470190852657155?ref_src=twsrc%5Etfw

"Το Ισραήλ είναι ένα κατοχικό κράτος. Αυτή τη στιγμή, με την αστυνομία τους, καταφεύγουν στον τρόμο και χτυπούν (Παλαιστίνιους) νέους και παιδιά" επανέλαβε και χτες ο Ερντογάν σε ομιλία του στην Κωνσταντινούπολη.

"Επιτίθεται στη Γάζα με F-16. Γιατί; Επειδή λένε «Είμαστε ισχυροί». Εγώ το λέω ευθέως: το να είσαι ισχυρός δεν σημαίνει ότι έχεις δίκιο" προσέθεσε.

Ο Τούρκος πρόεδρος επέκρινε με δριμύτητα την απόφαση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για την Ιερουσαλήμ, υπογραμμίζοντας ότι είναι "άκυρη και μη γενόμενη" για την Άγκυρα.

"Ο Τραμπ προσπαθεί να προχωρήσει, λέγοντας «αυτό ήταν, το έκανα, όλα καλά». Συγγνώμη, αλλά (...) το να είσαι ισχυρός δεν σου δίνει αυτό το δικαίωμα. Οι ηγέτες των μεγάλων χωρών έχουν ως αποστολή να προωθούν την ειρήνη, όχι να προκαλούν συρράξεις" συνέχισε.

Νωρίτερα σήμερα ο Ερντογάν είχε τηλεφωνική επικοινωνία για το θέμα της Ιερουσαλήμ με πολλούς ξένους ηγέτες, μεταξύ των οποίων και με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν.
https://twitter.com/Ozkok_/status/939777898076045313?ref_src=twsrc%5Etfw

 

https://www.youtube.com/watch?v=VG-bv29_6n0

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ