ΗΠΑ

Δικηγόρος Τραμπ: Εγώ συνέταξα το «ενοχοποιητικό» tweet του προέδρου για την υπόθεση Φλιν

Ο Αμερικανός πρόεδρος έγραψε εχθές ότι απέλυσε τον Φλιν επειδή ήξερε ότι είπε ψέματα στο FBI - Δείτε την ανάρτηση που προκάλεσε ερωτηματικά σχετικά με το πόσοι... διαχειρίζονται τελικά το Twitter του Τραμπ

Ο δικηγόρος του Ντόναλντ Τραμπ ανέλαβε σήμερα την ευθύνη για το ενοχοποιητικό τουίτ που ανέβηκε εχθές στον προσωπικό λογαριασμό του Αμερικανού προέδρου σχετικά με την αποπομπή του πρώην συμβούλου εθνικής ασφαλείας Μάικλ Φλιν, ενός κεντρικού προσώπου στην έρευνα για ρωσική ανάμιξη στις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ το 2016.

Στη χθεσινή ανάρτησή του ο Τραμπ ουσιαστικά παραδεχόταν ότι απέλυσε τον Φλιν επειδή ήξερε ότι είπε ψέματα στο FBI. Πρόκειται για ένα εξαιρετικά ευαίσθητο σημείο, διότι κατά το χρονικό σημείο της αποχώρησης του Μάικλ Φλιν, ο Λευκός Οίκος είχε αναφερθεί μόνο στο γεγονός ότι ο Φλιν είχε πει ψέματα στον αντιπρόεδρο Μάικ Πενς σχετικά με τις επαφές του με τον πρεσβευτή της Ρωσίας.

Σε συνέντευξή του στο Axios, ο Τζον Ντάουν είπε πως η παρεξήγηση ήταν δικό του λάθος και πως εκείνος συνέταξε το τουίτ που προκάλεσε περισσότερα ερωτήματα για το κατά πόσον υπήρξαν προσπάθειες να παρεμποδιστεί η έρευνα για τη Ρωσία.

"Είμαι άσχετος με το τουίτερ", δήλωσε ο Ντάουν στο Axios. "Δεν είχα σκοπό να δημιουργήσω ειδήσεις."

Πάντως, αρκετά τοπικά ΜΜΕ εκφράζουν την απορία τους για το πώς είναι δυνατόν να αναλαμβάνει άλλος την ευθύνη για μια ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό του Τραμπ, ο οποίος αποτελεί δίαυλο απευθείας επικοινωνίας του Αμερικανού προέδρου με τον λαό των ΗΠΑ και έχει μόνο τον ίδιο ως διαχειριστή.

O προσωπικός δικηγόρος του Ντοναλντ Τραμπ


Η ενοχοποιητική ανάρτηση

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε εχθές μέσω του Twitter ότι ο πρώην σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας Μάικλ Φλιν, κατά του οποίου απαγγέλθηκαν χθες κατηγορίες για ψευδή κατάθεση στο FBI στην υπόθεση για τη ρωσική ανάμειξη στην αμερικανική εκλογική διαδικασία, δεν έπραξε τίποτε παράνομο κατά τη διάρκεια της περιόδου μετάβασης, ανάμεσα στην προεδρική εκλογή και την εγκατάσταση του Τραμπ στον Λευκό Οίκο.

«Αναγκάσθηκα να αποπέμψω τον στρατηγό Φλιν διότι είπε ψέματα στον αντιπρόεδρο και το FBI. Ομολόγησε την ενοχή του για τα ψεύδη αυτά. Είναι θλιβερό, διότι οι πράξεις του κατά την περίοδο μετάβασης ήσαν νόμιμες. Δεν είχε τίποτε να κρύψει!», έγραψε στο Twitter.

Με το μήνυμα αυτό, ο Ντόναλντ Τραμπ μοιάζει να παραδέχεται ότι γνώριζε ότι ο πρώην σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας είχε πει ψέματα στο FBI.

Η σχέση του Ντόναλντ Τραμπ με τον Μάικλ Φλιν αποτελεί αντικείμενο εξαιρετικής προσοχής μετά την αιφνίδια αποπομπή του αρχηγού του FBI Τζέιμς Κόμεϊ από τον Ντόναλντ Τραμπ. Κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του ενώπιον της Γερουσίας, ο Τζέιμς Κόμεϊ είχε δηλώσει ότι ο Ντόναλντ Τραμπ τους είχε προσωπικά ζητήσει να «θάψει» μία έρευνα κατά του Μάικλ Φλιν. «Ελπίζω ότι θα βρείτε έναν τρόπο για να το αφήσετε αυτό στην άκρη, να αφήσετε τον Φλιν. Είναι καλός άνθρωπος», είχε πει ο Τραμπ στον Τζέιμς Κόμεϊ στις 14 Φεβρουαρίου μέσα στο Οβάλ Γραφείο, την επομένη της αποπομπής του Μάικλ Φλιν.

protothema.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...