Πολιτική

Δημήτρης Καμμένος: Δεν μπορείς να κάνεις κωλοτούμπες στα εθνικά - Δεν καταλαβαίνω γιατί ψηφίζουν τον Μπουτάρη

Ξεκάθαρος ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δεν θα αποδεχθούν «οποιαδήποτε ονομασία για το κατασκευασμένο κράτος των Σκοπίων με προσδιορισμό με τον όρο Μακεδονία» εμφανίστηκε ο Δημήτρης Καμμένος μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6.

Σύμφωνα με τον ίδιο αν και έχουν γίνει λάθη στο παρελθόν με αποτέλεσμα να υπάρξει αναγνώριση της ΠΓΔΜ από χώρες που δεν γνώριζαν τις λεπτομέρειες «το ποτάμι γυρίζει γιατί η Ελλάδα έχει το πάνω χέρι ως κράτος μέλος του Ευρώ. Έχουμε το ισχυρό χαρτί. Αυτό το κρατίδιο είναι έτοιμο να πει ναι σε όλα γιατί δεν έχει μέλλον εκτός ΝΑΤΟ. Είναι η ευκαιρία μας, δεν θα έχουμε άλλη ευκαιρία να επιβάλουμε το δίκαιο όχι το δίκαιο του ισχυρού. Δεν θέλουμε να προσαρτήσουμε κανέναν, θέλουμε την ησυχία μας, αλλά δεν θα αφήσουμε κανένα να μας πατάει τον κάλο».
Στην παρατήρηση ότι μπορεί να ζητήσουν οι μεγάλες δυνάμεις να κλείσουν το θέμα ο βουλευτής των ΑΝΕΛ τόνισε ότι «δεν μπορείς να κάνεις κωλοτούμπα σε εθνικά ζητήματα».

Κληθείς να απαντήσει στο ερώτημα μέχρι που σημείου είναι διατεθειμένοι να φτάσουν οι ΑΝΕΛ για το θέμα ο κ. Καμμένος είπε ότι «δεν μπορεί να επιμείνει κανένας. Ακούσαμε τον Κοτζιά να λέει ότι η απόφαση θα παρθεί από τους 300 βουλευτές. Εμένα αν κάποιος με εκβίαζε και μου έλεγε ή το ψηφίζεις ή φεύγεις εγώ θα έφευγα».

«Έχω διαφωνήσει και με τους 53 και με όσους όσους θέλουν διαχωρισμό κράτους-εκκλησίας και διασαλεύουν την τάξη στη χώρα. Κατανοώ τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ αλλά αν δεν ήμασταν εμείς δεν θα υπήρχαν ούτε 53 ούτε τιποτα. Πρέπει να υπάρχει σεβασμός» συμπλήρωσε στο ίδιο μήκος κύματος. «Όλοι έχουν δικαίωμα να πιστεύουν ό,τι θέλουν μέχρι του σημείου να μην κινδυνεύει η πατρίδα η σημαία και τα παιδιά μου» πρόσθεσε.

Ο αντιπρόεδρος της Βουλής επιτέθηκε στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη με αφορμή την πρόσκληση που απηύθυνε στον πρωθυπουργό των Σκοπίων να περάσει την πρωτοχρονιά στη Θεσσαλονίκη. «Δεν μπορεί ο Μπουτάρης να καλεί τον πρωθυπουργό των Σκοπίων και όταν αυτός ήταν εκεί για επίσκεψη να μιλούσε για Μακεδονία. Δεν καταλαβαίνω γιατί τον ψηφίζουν ως δήμαρχο εκτός και αν οι Θεσσαλονικείς δεν είναι Μακεδόνες» είπε ο κ. Καμμένος και πρόσθεσε «κατανοώ την πρόσκληση του Μπουτάρη - ελληνική είναι εξάλλου η προέλευση της λέξης φιλοξενία - αλλά θα του έλεγα ότι όταν εκπροσωπεί Μακεδόνες, Έλληνες δεν θα πρέπει να πηγαίνει στα Σκόπια και να αποκαλεί Μακεδόνες τους κατασκευασμένους Σλαβόφωνες των Σκοπίων».

Ο κ. Καμμένος εκτίμησε, τέλος, ότι κινήσεις που γίνονται στη Θράκη όπως το ζήτημα με τον μουφτή ή οι αλλαγές του υπουργείου Εσωτερικών για τα τοπικά δημοψηφίσματα και την εκλογή αντιπεριφερειαρχών από τους πολίτες «είναι ένας πρόλογος της λογικής μέσα από το δικαίωμα να λέει ό,τι θέλει κανείς να γίνουμε μπάχαλο στην Ξάνθη. Δεν ήταν τυχαίο όσα είπε ο Ερντογάν στα παιδιά».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ