Κόσμος

Δαμασκός: Ρωσικό Pantsir S-1 καταρρίπτει ισραηλινό βαλλιστικό πύραυλο Jericho II (βίντεο)


Την ισραηλινή επίθεση με βαλλιστικούς πυραύλους εναντίον θέσεων του συριακού Στρατού κοντά στη Δαμασκό, εξουδετέρωσε η συριακή Αεράμυνα σύμφωνα με νεότερα στοιχεία που έρχονται στο φως της δημοσιότητας.

Πιο συγκεκριμένα το Ισραήλ  εξαπέλυσε επίθεση με δύο τακτικά βαλλιστικά βλήματα ένα τουλάχιστον εκ των οποίων καταρρίφθηκε από ρωσικό Α/Α σύστημα Pantsir S-1. Είναι παντελώς άγνωστο, σε ποιον ανήκε το συγκεκριμένο σύστημα.

Εάν επρόκειτο για συριακό το οποίο χειρίζονταν Σύροι, για συριακό το οποίο είχε Ρώσους χειριστές, ή για ρωσικό από την βάση Khmeimim.

Σε κάθε περίπτωση είναι η πρώτη φορά που το Ισραήλ εξαπολύει επίθεση με βαλλιστικούς πυραύλους κατά συριακού στόχου και φυσικά η πρώτη φορά στη Συρία που το σύστημα Pantsir καταρρίπτει ισραηλινό πύραυλο.

Οι πύραυλοι που εκτόξευσε το Ισραήλ ήταν δύο Jericho II οι οποίοι μπορούν να φέρουν κεφαλή 500 ή 1000 χλγρ. και ανάλογα η εμβέλειά τους κυμαίνεται από 1500 χλμ.+ έως και 7000 χλμ. Το Ισραήλ  διαθέτει περί τους 90 τέτοιους πυραύλους οι οποίοι μπορούν να φέρουν και πυρηνική κεφαλή και φυλάσσονται σε υπόγειες βάσεις νότια από το Τελ Αβίβ.

Τον Jericho II αντικαθιστά πό το 2011 σταδιακά ο νεότερος Jericho III ο οποίος φέρει πυρηνική κεφαλή.

https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FNational.Defence.Forces.NDF%2Fvideos%2F1566305510091475%2F&show_text=0&width=268

https://youtu.be/zaLW7hA7PTw

https://youtu.be/zxp3fPx7LHc

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...