Κοινωνία

Γονείς λένε στα παιδιά τους την αλήθεια για τον Άγιο Βασίλη - Δείτε τις αντιδράσεις τους

Και αν τους πούμε την αλήθεια, ποια ηλικία θεωρείται η καλύτερη; Και υπάρχει κατάλληλη ηλικία; Και γιατί θα πρέπει να τους πούμε ότι δεν υπάρχει Άγιος Βασίλης, χαλώντας έτσι όλη τη μαγεία των Χριστουγέννων για ένα μικρό παιδί.

Και στο παρακάτω βίντεο, βλέπουμε αυτό ακριβώς. Τα συναισθήματα και τις αντιδράσεις των παιδιών, όταν μαθαίνουν την αλήθεια. Στο επίμαχο πείραμα – αν είναι δόκιμος ο όρος αυτός – γονείς καθίζουν τα παιδιά τους σε έναν καναπέ και μπροστά σε μία κάμερα, τους αποκαλύπτουν ότι δεν υπάρχει ο Άγιος Βασίλης. Τα παιδιά είναι διαφόρων ηλικιών. Από νήπια, μέχρι μεγαλύτερης ηλικίας.

Αυτό που διαπιστώνουμε από το «πείραμα» είναι ότι κανένα από τα παιδάκια, δεν ήταν έτοιμο να ακούσει τη αλήθεια. Στο άκουσμά της, κάποια αρνήθηκαν πεισματικά να τη δεχτούν, άλλα ήταν σχεδόν έτοιμα να κλάψουν, αφού κατέρρεε για εκείνα ο πιο γλυκός μύθος και άλλα είδαν να επιβεβαιώνονται οι υποψίες τους. Ακόμη και αυτά, όμως, ένιωσαν αμήχανα. Ενδεικτική είναι, τέλος, η περίπτωση ενός μικρού κοριτσιού, όταν οι γονείς της, της είπαν ότι εκείνοι ντύνονταν Άγιος Βασίλης και της έφερναν τα δώρα. Τα μάτια της γέμισαν δάκρυα και το προσωπάκι της πήρε μία έκφραση, σα να αισθανόταν εκείνη τη στιγμή, προδομένη!

agoraki video

Δείτε το βίντεο-πείραμα, που προβλήθηκε πριν λίγους μήνες από το Cut.com κι έγινε viral, κάνοντας εκατομμύρια views. Μάλιστα, τα σχόλια των χρηστών κάτω από το βίντεο στο You Tube είναι χιλιάδες και στην πλειοψηφία τους, είναι θυμωμένοι με τους γονείς, που επέλεξαν αυτόν τον τρόπο να πούνε την αλήθεια στα παιδιά τους, αδιαφορώντας για τα συναισθήματά τους.

https://youtu.be/uTKzQp4pCKY

mothersblog.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ