Υγεία

Γεμίζει με λαδάκι ένα κουτάλι και το ρίχνει στο αφτί της- Ο λόγος; Θαυματουργός!

Πολλοί συχνά βιώνουν προβλήματα με την ακοή τους, τα οποία επηρεάζουν την ποιότητα της ζωής τους, και ολόκληρη του περίγυρού τους.

Η πρεσβυακουσία είναι ο όρος για την αναπόφευκτη υποβάθμιση της ικανότητας ενός ατόμου να ακούει, που συμβαίνει με την πάροδο της ηλικίας, η οποία μπορεί να οφείλεται σε πολλούς παράγοντες και μπορεί να ποικίλει σε σοβαρότητα από ήπια έως σοβαρή απώλεια ακοής.

Δυστυχώς, πολλά άτομα με απώλεια ακοής συχνά δεν προχωρούν σε διάγνωση και δεν κάνουν θεραπεία. Αν αφεθεί χωρίς θεραπεία, μιας μέτρια ή μεγαλύτερου βαθμού απώλεια ακοής θα έχει ως αποτέλεσμα δυσκολία στην επικοινωνία, μπορεί να συμβάλει στην απομόνωση του ασθενούς και κατάθλιψη.

Eυτυχώς, υπάρχουν κάποια γιατροσόφια που βοηθούν μέσω διατροφής ή προληπτικά που μπορούν να βοηθήσουν σε αυτή την περίπτωση. Οι ακόλουθες φυσικές θεραπείες μπορούν να έχουν ευεργετικά αποτελέσματα στην περιπτώσεις με ζητήματα ακοής:

Σταγόνες σκόρδου
Στη Σικελία, το σκόρδο θεωρείται ως θεραπευτικό για πολλές ασθένειες. Η παρακάτω συνταγή μπορεί να βοηθήσει στη σημαντική βελτίωση της ακοής:

Ρίξτε μερικές σκελίδες σκόρδο σε ελαιόλαδο.
Πιέστε κάθε σκελίδα για να βγάλει τους χυμούς, και σουρώστε το λάδι μέσα από μια χοντρή γάζα.
Ρίξτε 3-4 σταγόνες από αυτό το έλαιο στο αυτί σας, και στη συνέχεια κλείστε το με ένα κομμάτι βαμβάκι.
Κόκκινο κρεμμύδι και χυμός σκόρδου
Η χρήση αυτού του μείγματος θα οδηγήσει στη βελτίωση της ακοής. Αναμίξτε 30 ml χυμό σκόρδου και 30 ml χυμό κόκκινου κρεμμυδιού και καταναλώστε μία φορά την ημέρα.

Μέλι και Κανέλα
Αναμείξτε ίσα μέρη μέλι και κανέλα και πίνετε το μείγμα κάθε πρωί και κάθε βράδυ, πριν τον ύπνο.

Κόκκινο κρασί και Πράσινο τσάι
Πρόσφατη έρευνα έχει ανακαλύψει ότι το κόκκινο κρασί μπορεί να αποτρέψει την απώλεια ακοής. Τα αντιοξειδωτικά του κρασιού προστατεύουν τις τρίχες στο εσωτερικό του αυτιού, των οποίων η λειτουργία είναι να προστατεύουν το αυτί από εξωτερικούς παράγοντες. Το πράσινο τσάι έχει το ίδιο αποτέλεσμα. Επιπλέον, αυτά τα συστατικά είναι επίσης ευεργετικά για την καρδιά, τη διάθεση, και το ανοσοποιητικό σύστημα.

πηγή : fanpage

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ