Άγιο Όρος

Βουλγαρικό χρήμα στο Άγιο Όρος

Βουλγαρικά κονδύλια έρχονται οσονούπω στο Άγιο Όρος... Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ η βουλγαρική κυβέρνηση ενέκρινε ένα σημαντικό ποσό για τις απαραίτητες εργασίες στην βουλγαρική αγιορείτικη Μονή Ζωγράφου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας κ Μπόικο Μπορίσοφ την περασμένη εβδομάδα μίλησε τηλεφωνικά με τον Βούλγαρο πατριάρχη Νεόφυτο και τον ενημέρωσε αναφορικά με την απόφαση των βουλευτών της Εθνοσυνέλευσης για τη χορήγηση 1.130.000 λεβ για τις απαραίτητες επισκευές τόσο στον καθεδρικό ναό "Αγίου Αλεξάνδρου Νέφσκι" στη Σόφια όσο και στην αγιορείτικη Μονή Ζωγράφου.

Ο κ Μπορίσοφ διαβεβαίωσε τον Πατριάρχη Νεόφυτο ότι σε τακτική συνεδρίαση του την Τετάρτη, 6 Δεκεμβρίου το υπουργικό Συμβούλιο με την παρουσία του ηγουμένου της Μονής Ζωγράφου Αρχιμανδρίτη Αμβρόσιου θα διαθέσει τα απαραίτητα κονδύλια για την επισκευή της νότιας πτέρυγας της μονής.

Μετά λοιπόν τους Ρώσους που έχει ανοίξει για τα καλά το πορτοφόλι και ρούβλια ρέουν σωρηδόν στην ρωσική μονή Αγίου Παντελέημονος και οι Βούλγαροι φροντίζουν την δική τους αγιορείτικη μονή.

Οι συνειρμοί για αυτό που κάνουν οι ξένοι και δεν πράττει η ελληνική πολιτεία είναι αναμενόμενοι, αλλά αν και ο κ. Τσίπρας θέλει να βρεθεί στο Άγιο Όρος όπως αποδείχτηκε με την πρόσφατη ακυρωθείσα τελικά επίσκεψη ανήμερα του Σταυρού, η κυβέρνηση δεν αγκαλιάζει τα ελληνικά μοναστήρια στο "περιβόλι της Παναγιάς" όπως ξένοι ομολογοί της...

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές