Οικονομία

Βουλή: «Πέρασε» ο προϋπολογισμός του 2018 με 153 «ναι»

Με 153 «ναι» εγκρίθηκε από την Ολομέλεια της Βουλής ο κρατικός προϋπολογισμός για το 2018 , που φέρνει νέες επιβαρύνσεις για φορολογούμενους, μισθωτούς και συνταξιούχος.

Τον προϋπολογισμό ενέκρινε, εκτός από τους βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας, ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, και η ανεξάρτητη βουλευτής Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου, η οποία προέρχεται από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ένωσης Κεντρώων.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, προσερχόμενος στην αίθουσα των κοινοβουλευτικών συντακτών για την ανταλλαγή ευχών, απάντησε σχετικά με την θετική ψήφο που έλαβε από την ανεξάρτητη βουλευτή πως «το θετικό είναι ότι αντί να μειωνόμαστε, αυξανόμαστε» δημιουργώντας απορίας για το αν ο ίδιος πιστεύει ότι θα έπρεπε να έχουν αποχωρήσει βουλευτές από τον ΣΥΡΙΖΑ.
Από την διαδικασία της ψηφοφορίας απουσίαζε ο κ. Χριστόφορος Παπαδόπουλος, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, που αντιμετωπίζει προσωπικό πρόβλημα, αλλά με επιστολή ξεκαθάρισε ότι θα ψήφιζε θετικά αν ήταν παρών, καθώς επίσης ο κ. Αριστείδης Φωκάς της Ένωσης Κεντρώων και ο ανεξάρτητος Νίκος Μίχος.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Για "κρίση θαλάσσιου πάρκου στο Αιγαίο" μιλούν τα τουρκικά ΜΜΕ - Δένδιας: "Σιγά μην ζητήσουμε την άδεια της Τουρκίας για να ψαρέουμε στις Κυκλάδες" (Βίντεο)

Δύο νέα εθνικά θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο και τέλος στο ψάρεμα με μηχανότρατες εξήγγελε ο Κυριάκος Μητσοτάκης